بازار بورس ۸ بهمن / صف خرید پالایشیها کانال ۱.۲ میلیون واحد را نجات داد
بازار بورس ۸ بهمن، در حالی با ثبت ۰٫۶ درصد افت شاخص کل به اتمام رسید که در نیمه دوم معاملات، بازار سهام عملکرد بهتری داشت.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری تجارت نیوز و گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، معاملات بازار بورس ۸ بهمن در ساعات نخست با روندی افزایشی همراه بود. اما در پایان روز معاملات، شاخص کل با افتی ۰٫۶ درصدی معادل ۲۰ هزار و ۹۴۷ واحد، به سطح یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحدی رسید. شاخص کل هموزن نیز امروز ۰٫۵ درصد افت کرد.
شاخص کل بازار بورس ۸ بهمن در ابتدای معاملات، سطح یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را از دست داده و وارد کانال ۱٫۱ میلیون واحدی شده بود. در بازار امروز، همه شاخصهای بورس قرمز بودند که حکایت از کاهش شاخصها دارد. اما این کاهش شاخصها زیر ۲ درصد بوده است؛ به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی هر کدام ۱.۷ درصد افت کردند.
شاخص کل و شاخص قیمت در معیار هموزن نیز هر کدام ۱.۲ درصد کاهش را تجربه کردند. شاخص آزاد شناور با ۱.۴ درصد کاهش، شاخص بازار اول بورس با ۱.۶ درصد افت و شاخص بازار دوم بورس نیز با ۱.۷ درصد افت مواجه شد.
ارزش معاملات بازار بورس ۸ بهمن
در جریان معاملات امروز ارزش معاملات بورس بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان بود که دو صندوق دولتی پالایش و دارایکم بیشترین ارزش معاملات را داشتند. دو گروه خودرو و فراوردههای نفتی نیز بیش از سایر گروهها با استقبال سهامداران مواجه شدند.
معاملهگران امروز بیش از ۸.۹ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۱.۲ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۱۰ هزار و ۸۰۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل در پایان معاملات ۳۰۶ واحد کاهش یافته و به رقم ۱۷ هزار و ۸۹۵ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس بیش از یک میلیون و ۲۲۱ هزار میلیارد تومان شد. معامله گران امروز در فرابورس بیش از ۱.۷ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۴۰۹ هزار نوبت معامله و به ارزش ۴ هزار ۴۸۶ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به بیش از ۴ هزار ۴۸۶ میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم، معاملهگران در بازار بورس ۸ بهمن بیش از ۱۵ هزار و ۴۸۷ میلیارد تومان داد و ستد داشتهاند.
وضعیت نمادهای بازار امروز / روز خوب نمادهای پالایشی
امروز روز خوبی برای پالایشیها بود. با توجه به وجود گمانهزنیهایی در خصوص افزایش تخفیف نرخ خوراک برای پالایشگاهها، بیشتر نمادهای این گروه با افزایش شدید تقاضا مواجه شدند.
در پایان معاملات بازار بورس ۸ بهمن، سه نماد فارس، فملی و شستا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند و مثبت بودن نمادهای پالایشی نیز نتوانست مانع از منفی شدن شاخص کل شود.
امروز نمادهای شاخصساز گذشته در کاهش شاخص اثرگذار بودند؛ به طوری که بیشترین اثر کاهشی را نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، ملی مس، شستا، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، مخابرات ایران، گل گهر و گسترش نفت و گاز پارسیان داشتند.
نمادهای پرتراکنش در بورس تهران شامل پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، شستا، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه، پالایش نفت بندرعباس و ایران خودرو بودند.
امروز نمادهای پلیمر آریاساسول، صبا تأمین، ذوبآهن، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی مارون، فولاد هرمزگان و پتروشیمی تندگویان به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص کل فرابورس را داشتند.
نمادهای پرتراکنش در فرابورس ایران شامل سپیدار سیستم آسیا، صنایع چوب خزر، کاسپین، پتروشیمی ارومیه، برق و انرژی پیوند گستر پارس، توسعه مسیر برق گیلان، ذوبآهن اصفهان و پلیمر آریاساسول بودهاند.
لازم به ذکر است که بخشی از معاملات نمادهای شستا، وبملت، خساپا، خودرو و وپاسار در بازار امروز توسط سازمان بورس و اوراق بهادار تهران باطل شد.
روز گذشته(سهشنبه ۷ بهمن)، خبری منتشر شد که طبق اعلام علی صحرایی، مدیرعامل بورس تهران طرح جداسازی بازارهای معاملاتی یا مارکت ایمپکت تصویب شده و به زودی معاملات سهامداران بزرگ از بازار معاملات خرد جدا میشود. اما نشانهها در بازار بورس ۸ بهمن حاکی از آن بود که نه تنها این خبر با بازخورد مثبتی همراه نبود، بلکه تاثیر منفی نیز بر بازار سهام گذاشت.