۱۰ استراتژی معاملاتی روزانه برای تازهکاران
معاملات روزانه عملی است که معاملهگران طی آن یکی از ابزارهای مالی را طی یک روز میخرند و میفروشند. حتی ممکن است عمل خرید و فروش چندین مرتبه در یک روز انجام شود. بهرهمندی از این حرکات کوچک قیمتی میتواند همچون یک بازی سودآور برای معاملهگران تلقی شود؛ به شرط آن که به درستی انجام شود. در سمت مقابل این کار برای تازهکارها و مبتدیان بازار یا هر کسی که به یک استراتژی معتبر و قوی پایبند نباشد یک بازی خطرناک به حساب میآید. در ادامهی این مطلب از توان تحلیل قصد داریم نگاهی به اصول و قواعد کلی معاملات روزانه بیندازیم. پس از آن نیز در خصوص تصمیمگیری برای خرید یا فروش، استراتژیهای مرسوم معاملات روزانه، الگوها و نمودارهای پایه و چگونگی جلوگیری از زیانهای بزرگ مطالبی را بیان خواهیم کرد.
فهرست مطالب
- قوانین اصلی و کلی معاملات روزانه
- ۱- آگاهی و دانش قدرت شماست
- ۲- میزان دارایی را که میخواهید سرمایهگذاری کنید مشخص کنید
- ۳- مشخص کنید که چقدر میتوانید برای معاملاتتان زمان بگذارید
- ۴- با تعداد سهام کم شروع کنید
- ۵- به دنبال سهام کمارزش نروید
- ۶- معاملات خود را زمانبندی کنید
- ۷- مراقب ضرر و زیانهای خود باشید
- ۸- واقعبینانه به سودها و اهداف قیمتی فکر کنید
- ۹- خونسرد باشید
- ۱۰- به استراتژی و برنامههای معاملاتی خود پایبند باشید
- چه عواملی باعث میشوند انجام معاملات روزانه دشوار باشد؟
- اصول کلی معاملات روزانه
- الگوها و نمودارهای معاملات روزانه
- کم کردن ضرر و زیان در معاملات روزانه
- استراتژیهای اساسی در معاملات روزانه
- جمع بندی
- سوالات متداول با پاسخهای کوتاه
قوانین اصلی و کلی معاملات روزانه
در ادامه ۱۰ قانون و نکتهی اصلی را برای انجام معاملات روزانه را با هم بررسی میکنیم.
۱- آگاهی و دانش قدرت شماست
به جز اطلاعات و دانشی که باید در خصوص رویهها و رویکردهای معاملاتی اساسی داشته باشید، به عنوان یک معاملهگر روزانه لازم است که از آخرین اخبار و رویدادهای بازار سهام باخبر باشید. چرا که این اخبار میتوانند بر قیمت سهام اثرگذار باشند. مواردی همچون بهای دلار، وقایع اقتصادی داخل کشور و بینالمللی، برجام و مواردی از این دست.
پس برای گام اول باید تمرین کنید. فهرستی تهیه کنید و در آن نام سهامی را که دوست دارید خریداری کنید بنویسید. سپس در خصوص این شرکتها و بازارهای عمومی اطلاعات به دست آورید. در جریان این فرایند میتوانید از اینترنت و وبسایتهایی که اطلاعات مالی و اقتصادی را منتشر میکنند نیز بازدید کنید.
۲- میزان دارایی را که میخواهید سرمایهگذاری کنید مشخص کنید
در خصوص میزان سرمایهای که میخواهید با آن معامله کنید و میتوانید روی آن ریسک کنید با خودتان کنار بیایید. بسیاری از معاملهگران روزانهی موفق چیزی در حدود ۱٪ تا ۲٪ از حسابهای معاملاتی خود را در هر معامله دخیل میکنند. به این ترتیب ریسک کمتری سرمایهی آنها را تهدید میکند. اگر یک حساب معاملاتی با مبلغ ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان دارید و میخواهید که در هر معاملهتان ۰.۵٪ از سرمایهی خود را درگیر کنید، حداکثر ضرری که ممکن است در نهایت متحمل شوید در هر معامله برابر است با ۲۰۰,۰۰۰ تومان. یعنی ۰.۰۰۵ ضربدر کل دارایی که همان ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان است.
معاملات روزانه تنها در شرایطی به سودآوری خواهد رسید که معاملهگران با جدیت و پشتکار فراوان به مدت طولانی آن را اجرا کنند و تحقیقات و بررسیهای لازم را نیز در این زمینه انجام دهند.
پس مقدار مازاد سرمایهای را که میتوانید با آن معامله کنید و هر لحظه آمادهی از دست دادن آن هستید کنار بگذارید. این را همواره به خاطر داشته باشید که این اتفاق ممکن است رخ دهد یا خیر.
۳- مشخص کنید که چقدر میتوانید برای معاملاتتان زمان بگذارید
معاملات روزانه نیازمند صرف وقت است. اصلا به همین خاطر است که نام این شیوهی معاملاتی را معاملات روزانه گذاشتهاند. در حقیقت باید بیشتر روز خود را صرف این کار کنید. اگر میبییند که محدودیت زمانی دارید، بهتر است این شیوهی معاملاتی را کنار بگذارید. در معاملات روزانه معاملهگر باید بازارهای مالی را ردیابی و پیگیری کند. چرا که باید فرصتهای معاملاتی را که ممکن است در هر زمانی ایجاد شود شناسایی کند. در این معاملات حرکات سریع یک عنصر کلیدی به شمار میرود.
۴- با تعداد سهام کم شروع کنید
به عنوان یک تازهکار در طی یک جلسهی معاملاتی حداکثر روی یک تا دو سهم تمرکز کنید. چرا که اگر بخواهید تعداد زیادی سهم را همزمان بررسی کنید با مشکل مواجه خواهید شد. از میان چند سهم اندکی که مدنظر دارید بهترینشان را انتخاب کنید و معاملات خود را روی آن سهم انجام دهید.
۵- به دنبال سهام کمارزش نروید
احتمال دارد که به دنبال معاملاتی باشید که قیمتهای پایینی را برای شما رقم بزنند؛ اما با اینهمه دور سهام کمارزش را خط بکشید. این سهام معمولا نقدشوندگی پایینی دارند. همچنین احتمال اینکه بتوانند سود زیادی به شما برسانند نیز ضعیف است. با اینهمه ممکن است فرصتهای واقعی را دریابید و تحقیقات مطمئنی انجام دهید. در غیر این صورت به دنبال چنین سهامی نروید.
معاملات روزانه را باید به منزلهی شغل تلقی کرد؛ نه تنها یک سرگرمی. باید با این شیوهی معاملاتی رفتاری آکنده از تمرکز، سختکوشی و عینی داشته باشید و احساسات خود را در معاملاتتان کنار بگذارید.
۶- معاملات خود را زمانبندی کنید
بسیاری از سفارشهای سرمایهگذاران به محض باز شدن بازار و در همان دقایق نخست اجرا میشوند. این امر موجب نوسانات قیمت میشود. یک معاملهگر باتجربه شاید بتواند به نحوی مطلوب الگوها را تشخیص دهد تا در آن بازهی زمانی سود خوبی به دست آورد. اما اگر تازهکار هستید بهتر است که در ۱۵ الی ۲۰ دقیقهی نخست جلسات معاملاتی، دست نگه دارید. هیچ اقدامی نکنید و تنها بازار را نظارهگر باشید.
در ساعات میانی جلسات معاملاتی، معمولا نوسانهای کمتری وجود دارد. سپس حرکات مجددا تا زمان اتمام جلسهی آن روز شروع میشود. درست است که ساعات شلوغی بازار فرصتهای خوبی را به وجود میآورد؛ اما بهترین کار برای مبتدیان آن است که از معامله در این ساعات پرهیز کنند.
۷- مراقب ضرر و زیانهای خود باشید
به این مسئله دقت کنید که اگر معاملات خلاف نظر شما پیش رفت، کجا باید از معامله خارج شوید. این مسئله را پیش از آن که وارد معامله شوید برای خودتان مشخص کنید. به این ترتیب اگر معامله مطابق میلتان پیش نرفت، میتوانید جلوی زیانهای احتمالی بیشتر را بگیرید. به طور کلی باید همواره برنامهای برای حفاظت از سرمایهی خود داشته باشید.
۸- واقعبینانه به سودها و اهداف قیمتی فکر کنید
برای آن که یک استراتژی معاملاتی سودآور باشد قرار نیست همیشه هم برنده باشد. بسیاری از معاملهگران نرخ پیروزی ۵۰٪ تا ۶۰٪ از معاملات خود به دست میآورند. نکته اینجاست که آنها بیشتر از آن که ضرر کنند سود میکنند. مطمئن شوید که ریسک هر معامله محدود به درصدی خاص است. دقت کنید شیوههای خروج از معامله باید به وضوح و با شفافیت کامل مشخص شده باشد. وگرنه پیادهسازی آنها با دشواری همراه خواهد بود.
۹- خونسرد باشید
بازار در برخی موارد در صدد آن است که اعصاب و روان شما را بیازماید. به عنوان یک معاملهگر روزانه باید یاد بگیرید که ترس، طمع و امیدواری را از خود دور کنید. در معاملات و تصمیمگیریهای خود به منطقتان توجه کنید، نه احساساتتان.
۱۰- به استراتژی و برنامههای معاملاتی خود پایبند باشید
معاملهگران موفق باید سریع باشند اما مجبور نیستند سریع فکر کنند. چرا؟ چون آنها از قبل استراتژی معاملاتی خود را مشخص کردهاند. آنها با نظم و انضباط به استراتژی و دستورالعمل خود پایبند هستند. مهم آن است که به برنامهی معاملاتی خود پایبند باشید نه این که فقط به دنبال سود باشید. به احساسات خود میدان ندهید که شما را تحت تاثیر قرار دهند. چرا که در این صورت استراتژی خود را رها میکنید و به حرف احساساتتان گوش میکنید. معاملهگران روزانه شعاری دارند که میگوید: «معاملهی خود را برنامهریزی کنید و بر اساس برنامهتان معامله کنید.»
حال پیش از آن که معاملات روزانه را با ریزبینی و جزئیات بیشتری بررسی کنیم، بهتر است ابتدا برخی از دلایل دشوار بودن این معاملات را از نظر بگذرانیم.
چه عواملی باعث میشوند انجام معاملات روزانه دشوار باشد؟
معاملات روزانه نیاز به تمرین و مهارت زیادی دارد. عوامل متعددی در این میان وجود دارند که میتوانند این فرایند را به شیوهای چالشبرانگیز تبدیل کنند.
- اول از همه این را بدانید که در بازار در مقابل حرفهایها قرار خواهید گرفت. افرادی که شغلشان این است که در بازار معامله کنند. این افراد به بهترین فناوریها و ارتباطات در صنعت دسترسی دارند. یعنی اگر شکست هم بخورند در نهایت میتوانند به سمت موفقیت گام بردارند. اگر شما بدون تفکر فقط از معاملهگران دیگر تقلید کنید سود بیشتری را به آنها تقدیم خواهید کرد!
- همچنین در برخی بازارها باید برای سودهای کوتاهمدت یا هر سرمایهگذاری که یک سال یا کمتر آن را نگه میدارید مالیات بپردازید. در این خصوص باید جانب احتیاط را رعایت کنید. چرا که هر ضرر، سودهای شما را از بین میبرد و به خانهی اول بازمیگرداند.
- زمانی که به صورت فردی معامله میکنید احتمال دارد که سوگیریهای احساسی یا روانی گریبانتان را بگیرد. معاملهگران حرفهای معمولا آنقدر تجربه دارند که این موارد از استراتژیهای معاملاتی خود حذف کنند. اما وقتی سرمایهی خودتان درگیر است، قضیه فرق میکند.
اصول کلی معاملات روزانه
در ادامه چند اصل اساسی را بررسی میکنیم که مربوط به معیارهای شناخت سهام، نقاط ورود و خروج و حفاظت از معاملات هستند. در واقع با کمک این اصول سعی در افزایش سود و کاهش زیانها داریم.
چه معیارهایی برای خرید مهم هستند؟
معاملهگران روزانه سعی دارند که با توجه به حرکات جزئی قیمت در داراییهایی نظیر سهام، معاملات آتی و اختیار معاملاتی کسب درآمد کنند. زمانی که معاملهگر روزانه میخواهد برای سرمایهگذاری خود تصمیمگیری کند، در واقع به دنبال سه مولفهی مهم است:
- نقدشوندگی: بررسی این فاکتور به معاملهگر اجازه میدهد که در قیمتهای خوبی به یک معامله وارد و از آن خارج شود.
- نوسان: نوسان صرفا معیاری است از محدودهی قیمت روزانهی موردانتظار. یعنی محدودهای که در آن معاملهگر روزانه فعالیت میکند. هر چه نوسان در یک سهم بیشتر باشد، سود یا زیان نیز بیشتر خواهد بود.
- حجم معاملاتی: این فاکتور نشانگر تعداد دفعات خرید و فروش سهام در یک بازهی زمانی مشخص است که معمولا به عنوان میانگین حجم معاملات روزانه از آن یاد میکنند. حجم بالا در یک سهم نشان میدهد که علاقهی معاملهگران به آن سهم ز یاد است. افزایش در حجم معاملاتی سهام معمولا به منزلهی جهش قیمتی است؛ خواه این جهش به سمت بالا باشد و خواه به سمت پایین.
چه زمانی باید وارد معامله شد؟
زمانی که تکلیفتان با خودتان مشخص است و میدانید که قصد خرید چه نوع دارایی را دارید، گام بعدی شناسایی نقاط ورود مطلوب است. یعنی باید بدانید دقیقا در چه نقطهای باید برای سرمایهگذاری اقدام کنید. در این مسیر میتوانید از برخی ابزارها و منابع کمک بگیرید که چند مورد از آنها را در ادامه بیان میکنیم:
- سرویسهای خبری: سرویسهای خبری که در لحظه اخبار سهام را پوشش میدهند گزینههایی کاملا مناسب هستند. این که شما بدانید چه وقایعی در لحظه در بازار در حال اتفاق افتادن است یک مسئلهی بسیار مهم به شمار میرود.
- بررسی قیمتهای پیشنهادی: میتوانید در صفحهی مربوط به هر سهم قیمتهایی را که سایر معاملهکنندگان ثبت میکنند بررسی کنید. این که بتوانید بفهمید در تابلوی معاملاتی چه خبر است، میتواند به شما نشان دهد قدرت خریداران بیشتر است یا معاملهگران. اگر با تابلوخوانی آشنایی داشته باشید به راحتی میتوانید قدرت خریداران و فروشندگان را تخمین بزنید. (این بخش رو هم با توجه به بورس ایران تغییر دادم. ولی به منبع خیلی نزدیکه)
- نمودارهای کندل استیک روزانه: نمودارهای کندل استیک صرفا یک تحلیل ابتدایی و خام را در اختیار شما قرار میدهند. با توجه به این نمودارها میتوانید عملکرد قیمت را در نگاه اول بفهمید. در ادامه بیشتر در این خصوص صحبت خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید
باید شرایطی را که در آن وارد معامله میشوید تعریف و یادداشت کنید. اگر استراتژی شما این است که در طول روند صعودی باید خرید کرد، این تعریف به اندازهی کافی واضح نیست. بلکه باید روال کار را جزئیتر و خاصتر تعریف کنید تا بتوان آن را آزمود. مانند این الگو: وقتی یک الگوی مثلث داریم و قیمت خط روند بالایی آن را میشکند باید خرید را انجام داد. یعنی جایی که پس از الگوی مثلث یک روند صعودی در نمودار دو دقیقهای در دو ساعت نخست معاملات روزانه داریم؛ دست کم باید شاهد ایجاد بالاترین نوسان بالا و بالاترین نوسان پایین قبل از شکلگیری الگوی مثلث باشیم.
زمانی که مجموعهای مشخص و خاص از قوانین را پیش رو داشته باشید، میتوانید نمودارهای بیشتری را بررسی کنید تا ببینید که آیا شرایط موردنظرتان هر روز ایجاد میشوند یا نه. فرض ما بر این است که هر روز قصد انجام معامله را دارید. همچنین باید ببینید آیا قیمت مطابق پیشبینی شما حرکت میکند یا نه. اگر چنین بود پس میتوانید دریابید که استراتژی مناسبی با یک نقطهی ورود مطلوب یافتهاید. پس از آن نوبت به چگونگی خروج از معاملات میرسد.
چه زمانی باید از معامله خارج شد؟
روشهای زیادی برای خروج از معاملات همراه با سود وجود دارد. مثلا میتوانید از حد ضرر متحرک یا حد سود استفاده کنید. حد سودها رایجترین روش برای خروج از معاملات هستند. به این ترتیب که شما از قبل سودها را در یک سطح از پیش مشخصشده برای خودتان در نظر میگیرید و با رسیدن به آن نقاط از معامله خارج میشوید.
- استراتژی اسکالپ: یکی از استراتژیهای محبوب برای خروج استراتژی اسکالپینگ است. این استراتژی شامل فروش سهام بلافاصله پس از کسب سود است. هدف قیمت همان رقمی است که با رسیدن به آن سود موردنظرتان را به دست میآورید.
- استراتژی پیوت روزانه: استراتژی دیگر مربوط به پیوتهای روزانه است. این استراتژی میتواند به شما کمک کند از نوسانات روزانهی سهام سود کسب کنید. تلاش برای خرید در پایینترین قیمت و فروش در بالاترین قیمت به کمک نقاط پیوت اساس این روش را تشکیل میدهد. تارگت قیمت در این شرایط در نقطهای قرار میگیرد که نشانهای از برگشت روند را مشاهده کنیم.
- استراتژی مومنتوم: این استراتژی معمولا با توجه به اخبار منتشرشده روی سهام یا پیدا کردن حرکتهای قوی که با حجم بالایی حمایت میشود پیاده میشود. ممکن است برخی از معاملهگران با انتشار اخبار مثبت روی سهامی سرمایهگذاری کنند و تا زمانی که نشانههای برگشت روند را نبینند در سهم بمانند. همچنین زمانی که مومنتوم ضعیف میشود و حجم کاهش پیدا میکند، استراتژی خروج فعال میشود.
در بسیاری از موارد زمانی که علاقهی بازار به سهمی خاص کاهش پیدا کرده است، میخواهید از معامله خارج شوید. حد سود باید طوری تعریف شود که سود شما در معاملات برنده بیشتر از ضررتان در معاملات بازنده باشد. اگر حد ضررتان ۰.۰۵ تومان با قیمت ورودتان به سهم فاصله دارد، حد سودتان باید بیشتر از این مقدار باشد. این همان مسئلهای است که در قالب نسبت سود به زیان بررسی میشود. درست همانگونه که پیش از ورود به معامله، باید نقطهی ورودتان را مشخص کنید، نقطهی خروج را نیز از قبل معین کنید. معیارهای شما برای خروج از معامله باید آنقدر مشخص و قابل تکرار باشند که بتوان به آسانی آنها را آزمود.
الگوها و نمودارهای معاملات روزانه
به منظور تشخیص فرصتهای مناسب برای خرید سهام بسیاری از معاملهگران از موارد زیر بهرهمند میشوند:
- الگوهای کندل استیک شامل الگوی پوشاننده و کندلهای دوجی
- تحلیل تکنیکال شامل خطوط روند و مثلثها
- حجم معاملاتی؛ خواه کاهش و خواه افزایش آن
تنظیمات زیادی برای معاملات روزانه با الگوهای کندلی وجود دارد. معاملهگران میتوانند با توجه به این الگوها نقاط ورود مطلوبی پیدا کنند. اگر این الگوها به درستی دنبال شوند نتایج خوبی حاصل میشود. در نمودار زیر میتوانید الگوی دوجی معکوس را ببینید که با رنگ زرد مشخص شده است. این الگو یکی از قابل اعتمادترین الگوهای کندل استیکی است.
بهتر است به دنبال چنین الگوهایی با چند تاییدیه بگردید:
- نخست به دنبال افزایش حجم باشید. این مسئله به شما نشان میدهد که آیا معاملهگران از قیمت در سطح فعلی حمایت میکنند یا نه. توجه کنید که این فاکتور ممکن است روی کندل دوجی یا کندلی که بلافاصله پس از آن تشکیل میشود اتفاق بیفتد.
- دوم آن که در این سطح قیمت به دنبال نقاط حمایت پیشین باشید. به عنوان مثال میتوانید پایینترین قیمت روز یا بالاترین قیمت روز را در نظر بگیرید.
- در نهایت به سفارشهای سایر معاملهگران و اندازهی آنها توجه کنید.
اگر این سه گام را رعایت کنید میتوانید نتیجه بگیرید که آیا کندلهای دوجی واقعا موجب برگشت میشوند یا نه. سپس اگر شرایط مساعد بود میتوانید وارد معامله شوید. با تجزیه و تحلیل الگوهای نموداری به شیوهی مرسوم و رایج نیز میتوان تارگتهای قیمتی را برای خروج از معامله فراهم کرد.
کم کردن ضرر و زیان در معاملات روزانه
حد ضرر به منظور کاهش ضرر و زیان های معاملات و ایمنسازی سرمایه مورد استفاده قرار میگیرد. به منظور قرار دادن حد ضرر بهتر است این عدد را در نقطهای قرار دهید که سهم فضای کافی را برای نوسان داشته باشد. به این ترتیب میتوانید ریسک معاملات خود را کنترل کنید. با شناخت الگوهای نموداری میتوانید محل قرار دادن حد ضرر را بهتر تشخیص دهید.
در این استراتژی ما دو حد ضرر را مشخص میکنیم:
- یکی حد ضرر فیزیکی است که باید آن را در یک سطح قیمتی مشخص تعیین کنید. این عدد با تحمل ریسک شما مطابقت دارد. یعنی این عدد نشان میدهد بیشترین پولی که میتوانید از دست بدهید و آسیبی به شما وارد نکند چقدر خواهد بود.
- یک حد ضرر ذهنی در نقطهای که معیارهای شما نقض میشود نیز قرار داده میشود. یعنی اگر دیدید که در معامله یک برگشت روند غیرمنتظره رخ داد، باید از معامله خارج شوید.
به هر طریق شما تصمیم دارید از معاملاتتان خارج شوید. پس باید معیارهای خروج به اندازهی کافی مشخص باشند. علاوه بر این همچنین مهم است که مشخص کنید حداکثر ضرری که در روز میتوانید متحمل شوید چقدر است. این عدد باید هم بر مبنای معیارهای مالی باشد و هم معیارهای روحی و روانی. زمانی که به چنین نقطهای رسیدید، بهتر است باقی روز را دست از معامله کردن بردارید. بهترین کار آن است که به برنامهی خود پایبند باشید. فردا نیز روز دیگری است که میتوانید در آن معامله کنید.
زمانی که نحوهی ورود به معامله و جایگاه حد ضرر را مشخص کردید میتوانید تخمین بزنید که آیا این استراتژی با سطح تحمل ریسک شما مطابقت دارد یا خیر. چنانچه با استفاده از این استراتژی ریسک زیادی را متحمل میشوید، شیوهی خود را به گونهای تغییر دهید که موجب کاهش ریسک شود.
اما اگر با این استراتژی احساس ر احتی کردید و آن را مناسب یافتید میتوانید آن را بیازمایید. به تاریخچهی حرکت قیمت مراجعه کنید و نمودار آن را بررسی کنید. ببینید آیا با توجه به این استراتژی اگر در نقطهای مشخص وارد میشدید آیا حد ضررتان فعال میشد یا نه. با همین شیوه روی کاغذ و به صورت تستی از دادههای قبلی نمودار کمک بگیرید و معاملاتی را به صورت فرضی و آزمایشی انجام دهید. میتوانید معاملات تستی خود را در زمان واقعی ولی در یک حساب آزمایشی انجام دهید. پس از این که در این معاملات به سودآوری رسیدید سرمایهی واقعی خود را درگیر کنید. اگر غیر از این بود شروع به اصلاح استراتژی خود کنید.
استراتژیهای اساسی در معاملات روزانه
زمانی که بر برخی از این تکنیکهای معاملاتی مسلط شدید و سبک شخصی خود را گسترش دادید و توانستید اهداف نهایی خود را مشخص کنید، میتوانید از مجموعهای از چند استراتژی در این زمینه بهره ببرید. در این بخش چند تکنیک رایج و محبوبی را که میتوانید به کار ببندید معرفی میکنیم. ممکن است برخی از این تکنیکها را در بخشهای قبلی توضیح داده باشیم؛ اما اهمیت آنها به اندازهای است که مرور دوبارهی آنها خالی از لطف نخواهد بود.
- دنبال کردن روند: هر معاملهگری که روند را دنبال میکند زمانی که قیمتها در حال افزایش هستند خرید را انجام میدهد و با کاهش قیمتها اقدام به فروش میکند. فرض بر این است که قیمتهایی که به طور مداوم در حال افزایش یا کاهش بودهاند با همین روند حرکت خواهند کرد.
- سرمایهگذاری در جهت مخالف: در این استراتژی خریدار فرض میکند که افزایش کنونی قیمتها در نهایت معکوس خواهد شد و قیمت کاهش پیدا میکند. یا به صورت برعکس چنین در نظر میگیرد که در پی ریزش قیمت، روند تغییر خواهد کرد و قیمتها بالا میروند.
- اسکالپینگ: این سبکی است که نوسانگیران طی آن از شکافهای قیمت پیشنهادی خریدار و قیمت درخواستی فروشنده استفاده میکنند. در این استراتژی ورود و خروج به شکلی سریع انجام میشود و ممکن است در عرض چند دقیقه یا چند ثانیه معامله بسته شود.
- اخبار مربوط به معاملات: سرمایهگذارانی که از این استراتژی بهره میبرند به دنبال اخبار هستند.وقتی اخبار مثبتی اعلام میشود خرید میکنند. زمانی هم که اخبار بد باشد دارایی را میفروشند و ممکن است مجددا در قیمت پایینتر خرید خود را انجام دهند. این مسئله باعث ایجاد نوسانات بیشتر میشود که بسته به شیوهی معاملهگری میتواند منجر به سود یا زیان بیشتر شود.
جمع بندی
هرچند معاملات روزانه مبحثی بحثبرانگیز است اما میتوان از آن به عنوان راهکاری مناسب برای کسب سود بهره برد. معاملهگران روزانه چه فردی و چه نهادی با کارآمد نگه داشتن و افزایش نقدشوندگی بازار نقش مهمی را در بازارهای مالی ایفا میکنند. معاملات روزانه در بین معاملهگران تازهکار و بیتجربه پرطرفدار است؛ اما حقیقت آن است که این شیوهی معاملاتی در وهلهی اول برای افرادی مناسب است که منابع و مهارت لازم را برای کسب موفقیت در اختیار دارند.
تسلط یافتن در معاملات روزانه کار آسانی نیست. این کار نیازمند زمان، مهارت و نظم و انضباط است. بسیاری از معاملهگران هنگام آزمودن این شیوه با شکست مواجه میشوند. اما اگر تکنیکها و دستورالعملهای بالا را مدنظر قرار دهید میتوانید یک استراتژی سودآور مختص خود ایجاد کنید. کافی است تمرین کنید و عملکرد خود را به صورت مداوم ارزیابی کنید. در نهایت شکستها را کاهش خواهید داد و پیروزیهای بیشتری نصیبتان میشود.
معاملات روزانه نیازمند آن است که روزانه با میلیونها معاملهگر حرفهای در بازار مقابله کنیم؛ افرادی که به فناوریهای پیشرفته دسترسی دارند؛ تخصص و تجربهی بالایی دارند و به لحاظ مالی نیز ممکن است در وضعیت خوبی به سر ببرند. آنها در تلاش هستند تا از ناکارآمدیهای بازار کارآمد بهره برند. این کار آسانی نیست که یک معاملهگر تازهکار بخواهد از پس آن برآید. پس اگر یک معاملهگر تازهکار هستید در وهلهی اول تلاش کنید از سرمایهی خود محافظت کنید.
سوالات متداول با پاسخهای کوتاه
احتمالا برای مبتدیان دنبال کردن روند سادهترین استراتژی باشد. این جمله را باید به خاطر بسپارید که روند دوست شماست. سرمایهگذاری در جهت معکوس به معنای حرکتی متضاد با حرکت اکثریت معاملهگران است. همچنین برای یک تازهکار احتمالا دشوار است که هنگامی که بازار در حال افزایش است بخواهد دارایی خود را بفروشد یا به عکس در هنگام ریزش بخواهد خرید کند. علاوه بر اینها، اسکالپینگ یا توجه به اخبار نیازمند تصمیمگیریهای سریع است که برای تازهکاران کمی دشوار خواهد بود.
تحلیل تکنیکال برای معاملهگران روزانه مناسبتر است. چرا که میتواند الگوها و روندهای کوتاهمدت را که اساس معاملات روزانه را تشکیل میدهند فراهم کند. تحلیل بنیادی بیشتر برای سرمایهگذاریهای بلندمدت مناسب است. چرا که بر ارزشگذاری و ارزش ذاتی سهام تمرکز دارد. با اینهمه فاصله گرفتن قیمت یک دارایی و ارزش ذاتی آن (که در تحلیل بنیادی انجام میشود) ممکن است ماهها و حتی سالها ادامه داشته باشد. واکنش بازار به موارد بنیادی همچون اخبار یا گزارشهای مربوط به صورت درآمد و سایر صورتهای مالی در کوتاهمدت قابل پیشبینی نیست. با اینهمه معاملهگران روزانه باید چشمشان به بازار باشد و از واکنش بازار به این دادهها بیخبر نباشند. چرا که نوسانات میتواند فرصتهای معاملاتی خوبی را در اختیار آنها بگذارد که به کمک تحلیل تکنیکال میتوان از آنها سود برد.
این کار نیازمند مهارت و ویژگیهایی نظیر دانش، تجربه، نظم، استحکام و تمرکز ذهنی و البته هوش تجاری است. برای تازهکاران آسان نیست که بخواهند از استراتژیهایی برای کاهش ضرر یا ادامه پیدا کردن سوددهی استفاده کنند. همچنین نوسانات بازار یا زیانهای قابل توجه و پایبندی به نظم و برنامهی معاملاتی نیز چالشهای پیش روی معاملهگران تازهکار هستند که برای آنها دشوار خواهند بود.