آموزش مفاهیم پایه بورس

آشنایی با شاخص‌های استاندارد اند پورز (۲) | شاخص S&P MidCap 400 و کاربردهای آن در سرمایه‌گذاری

در پاسخ به سوال جامع شاخص S&P MidCap 400 چیست باید بگوییم که این عبارت به بنچمارک شاخص منتشر شده توسط Standard & Poor’s (S&P) اشاره دارد. این شاخص از ۴۰۰ کمپانی که از نقطه نظر مارکت‌کپ یا ارزش بازار در محدوده میانه بازار سهام آمریکا و در محدوده ۳.۶ میلیارد دلار تا ۱۳.۱ میلیارد دلار قرار دارند‌، اشاره دارد. شاخص S&P MidCap 400 در سال ۱۹۹۱ منتشر شد. این شاخص یکی از چندین شاخص پیشگامی است که توسط S&P عرضه شده و به منظور ارزیابی عملکرد بازار مالی و مشخص کردن روند بازار سهام آمریکا مورد استفاده سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد. با توان تحلیل همراه باشید تا مشخصات شاخص S&P MidCap 400 و شیوه محاسبه آن را مورد بررسی قرار دهیم.

شاخص S&P MidCap 400 چیست | شیوه محاسبه این شاخص

شاخص S&P MidCap 400 چیست
منبع: MarketBeat

در پاسخ به سوال شاخص S&P MidCap 400 چیست باید گفت که این شاخص عملکرد کمپانی هایی که از نظر ارزش بازار در محدوده مارکت‌کپ میانه ۳.۶ الی ۱۳.۱ میلیارد دلاری قرار دارند را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. بر اساس این استاندارد‌، کمپانی‌های میان رده از کمپانی‌های بزرگ متمایز می‌شوند. شرکت‌های حاضر در لیست این شاخص باید چنین ویژگی‌هایی برخوردار باشند:

  • در خاک آمریکا واقع شده باشند.
  • از فاکتور قابل سرمایه‌گذاری حداقل ۰.۱۰ برخوردار باشند.
  • در یک صرافی لیست شده باشند.

کلیه سهام‌هایی که در صرافی‌ها معامله می‌شوند واجد شرایط حضور داشتن فهرست شدن در لیست این شاخص هستند و از جمله آنها به سهام معتمد سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات (REITs‌) می‌توان اشاره کرد. صندوق‌های سرمایه‌گذاری بسته شامل این قانون نمی‌شوند و از جمله آنها به رسیده‌های سپرده‌گذاری آمریکا (ADRs‌) و صندوق‌های قابل معامله (ETFs‌) می‌توان اشاره کرد.

شاخص S&P MidCap 400 یک شاخص وزن‌دار بازار است. این بدان معناست که هرچقدر ارزش بازار یک کمپانی بیشتر باشد‌، تغییر قیمت آن سهام نیز تاثیر بیشتری بر روی کل این شاخص خواهد داشت. فرمول محاسبه وزن هر یک از سهام حاضر در لیست این شاخص به واسطه تقسیم ارزش بازار سهام کمپانی مورد نظر بر ارزش بازار سهام کل ۴۰۰ شرکت موجود در این شاخص محاسبه می‌شود. بدین واسطه‌، تغییر قیمت سهام کمپانی‌هایی که وزن بیشتری دارند‌، تاثیر بیشتری بر روی کل شاخص S&P MidCap 400 خواهد داشت.

شاخص S&P MidCap 400 در طول هر فصل و در ماه‌های مارس‌، ژوئن‌، سپتامبر و دسامبر محاسبه شده و بازبینی می‌شود. این محاسبه و بازبینی در زمان واقعی و بر اساس دلار آمریکا (USD‌)‌، دلار کانادا (CAD‌)‌، یورو‌، پوند انگلیس (GBP‌) و ین ژاپن (JPY‌) صورت می‌گیرد. تا ۳۰ آپریل سال ۲۰۲۱ (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰‌)‌، پنج بخش برتر فهرست شده در لیست شاخص S&P MidCap 400 بخش‌هایی از قبیل صنایع (۱۸.۵ درصد‌)‌، امور مالی (۱۵.۹ درصد‌)‌، اختیارات مصرف‌کنندگان (۱۴.۸ درصد‌)‌، فناوری اطلاعات (۱۳.۴ درصد‌) و مراقبت‌های بهداشتی (۱۱.۷ درصد‌) را شامل می‌شد. پنج هولدینگ برتر موجود در این لیست نیز در آن زمان عبارتند از:

  • Bio-Techne (مراقبت‌های بهداشتی‌)
  • Charles River (مراقبت‌های بهداشتی‌)
  • Fair Isaac & Co (فناوری اطلاعات‌)
  • Cognex (فناوری اطلاعات‌)
  • Molina Healthcare (مراقبت‌های بهداشتی‌)

به عقیده سرمایه‌گذاران‌، این کمپانی‌ها از فرصت‌های رشد و نمو بیشتری در زمینه ابعاد سرمایه‌گذاری شرکت و ارزش‌گذاری برخوردار هستند. بدین ترتیب‌، میزان بازدهی بیشتری را در مقایسه با کمپانی‌هایی با ارزش بازار بالا به همراه خواهند داشت.

شاخص S&P MidCap 400 در مقایسه با S&P 500

شاخص S&P 500 یکی دیگر از شاخص‌هایی است که در سال ۱۹۹۷ توسط Standard & Poor’s عرضه شده است. شاخص S&P 500 نیز یک شاخص وزن‌دار مبتنی بر مارکت‌کپ یا ارزش بازار سهام کمپانی‌های حاضر در لیست این شاخص است و از ۵۰۰ مورد از بزرگ‌ترین کمپانی‌های آمریکا از نقطه نظر ارزش بازار تشکیل می‌شود. از همین رو‌، این شاخص یکی از بهترین ابزار ارزیابی کمپانی‌های بزرگ بازار سهام آمریکا محسوب می‌شود. این شاخص شامل کمپانی‌هایی است که مارکت‌کپ آنها به میزان حداقل ۱۳.۱ میلیارد دلار باشد. این شاخص نیز همانند شاخص S&P MidCap 400 در طول هر فصل مورد بازبینی و تعدیل قرار می‌گیرد.

تا آپریل سال ۲۰۲۱ (اواسط فروردین ۱۴۰۰‌)‌، ۵۰۵ مولفه سهام در این شاخص موجود بودند. پنج حوزه برتر موجود در این شاخص در این بازه زمانی عبارتند از: فناوری اطلاعات (۲۶.۷ درصد‌)‌، مراقبت‌های بهداشتی (۱۲.۸ درصد‌)‌، اختیارات مصرف‌کنندگان (۱۲.۷ درصد‌)‌، امور مالی (۱۱.۵ درصد‌) و خدمات ارتباطی (۱۱.۲ درصد‌). پنج کمپانی برتری که در این حوزه‌ها در این شاخص لیست شده بودند نیز شامل موارد پیش رو می‌شود:

  • Apple (فناوری اطلاعات‌)
  • Microsoft (فناوری اطلاعات‌)
  • Amazon (اختیارات مصرف‌کنندگان‌)
  • Meta (خدمات ارتباطات‌)
  • Alphabet A (خدمات ارتباطات‌)

تا ۳۰ آپریل ۲۰۲۱‌، شاخص S&P MidCap 400 بازده سالیانه (YTD‌) ۱۸.۵۸ درصدی را به سرمایه‌گذاران ارائه می‌کرد. این شاخص بر اساس مبنای سالانه‌، این شاخص به میزان ۶۷.۹ درصد و بر اساس مبنای ۱۰ ساله‌، به میزان ۱۲.۱۱ درصد بازدهی داشته است. این بازده در مقایسه با S&P 500 محاسبه شده است که به میزان ۱۳.۳۸ درصد‌، ۴۳.۹۹ درصد و ۲۰.۲۲ درصد بر مبنای پایه سالانه (YTD‌) و ۱۰ ساله بازدهی داشته است.

ساختار شاخص S&P MidCap 400 چیست ؟

S&P بیانگر متدولوژی یا شیوه‌شناسی دسته‌بندی استاندارد صنعت جهانی (GICS‌) است و این رویکرد را با انتخاب S&P MidCap 400 به صلاحدید کمیته انتخاب و گزینش به نمایش می‌گذارد.

با توجه به وزن‌دار بودن این شاخص‌، سهامی که بیشتری ارزش بازار را داشته باشد‌، تاثیر بیشتری نیز بر روی نوسانات ارزش این شاخص خواهد داشت. این در حالیست که شرکت‌های کوچک‌تر تاثیر چندانی بر روی این شاخص ندارند. این در واقع یک راهنمایی برای سرمایه‌گذارانی است که قصد دارند تا سبد سرمایه‌گذاری یا پورتفولیوی خود را با تنوع بیشتری ببندند. صندوق‌های شاخص وزن‌دار مبتنی بر ارزش بازار‌، سرمایه‌گذاران را در معرض وابستگی به نوسان قیمت ارزش سهام گروه کوچکی از سهام قرار می‌دهند و این در تضاد با طیف گسترده کمپانی‌های موجود در لیست شاخص S&P MidCap 400 است.

این شاخص تنها سهام قابل معامله به صورت عمومی کمپانی‌ها را در محاسبات خود لحاظ می‌کند. S&P به منظور تنظیم تعادل میان عرضه سهام جدید و ادغام کمپانی‌ها از ارزش بازار سهام هر شرکت استفاده می‌کند. ارزش این شاخص با جمع کردن ارزش بازار سهام کل کمپانی‌های موجود در این لیست و تقسیم کردن نتیجه حاصل بر یک عدد ثابت محاسبه می‌شود این عدد ثابت در دسته اطلاعات محرمانه و اختصاصی S&P بوده و به صورت عمومی منتشر نمی‌شود.

با محاسبه وزن ارزش سهام یک شرکت در لیست شاخص S&P MidCap 400 می‌توانیم اطلاعات ارزشمندی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار بدهیم. بر همین اساس اگر ارزش سهام یکی از این کمپانی‌ها افزایش و یا کاهش پیدا کند‌، می‌توانیم میزان تاثیر‌گذاری آن سهام بر روی شاخص کل را تعیین کنیم. این بدان معناست که اگر ارزش سهام یک کمپانی با وزن ۱۰ درصد تغییر پیدا کند‌، میزان تاثیر بسیار بیشتری را در مقایسه با کمپانی که وزن ۲ درصد دارد بر روی کل شاخص خواهد داشت.

چگونه بر روی S&P MidCap 400 سرمایه‌گذاری کنیم؟

سرمایه‌گذارانی که قصد دارند تا از بازده شاخص S&P MidCap 400 بهره‌مند شوند‌، می‌توانند با سرمایه‌گذاری کردن بر روی سهام موجود در فهرست این شاخص به این کار بپردازند. این به نوعی یک سرمایه‌گذاری به سبک منفعلانه خواهد بود که به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد تا بر روی اوراق بهاداری که عملکرد این شاخص را دنبال می‌کنند‌، سرمایه‌گذاری کنند. این اوراق بهادار حوزه‌هایی مثل صندوق‌های سرمایه‌گذاری و صندوق‌های معاملاتی یا ETF‌ها را شامل می‌شوند. در ادامه دو نمونه از صندوق‌هایی که عملکرد این شاخص را دنبال می‌کنند را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

صندوق معاملاتی IShares Core S&P Mid-Cap در ماه می سال ۲۰۰۰ (اواسط اردیبهشت ۱۳۷۹‌) راه‌اندازی شد و در زمینه NYSE Arca (در بازار بورس نیویورک‌) و تحت نماد IJH معامله می‌شود. تا ۷ می ۲۰۲۱ (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰‌)‌، این صندوق به میزان ۶۵.۹ میلیارد دلار دارایی را به خود اختصاص داده بود و به میزان کلی ۴۰۰ اوراق بهادار در این صندوق نگهداری می‌شود. پنج حوزه برتر تحت پوشش این صندوق عبارتند از: صنایع (۱۸.۶۹ درصد‌)‌، امور مالی (۱۶.۰۸ درصد‌)‌، اختیارات مصرف‌کنندگان (۱۴.۸۶ درصد‌)‌، فناوری اطلاعات (۱۳.۱۷ درصد‌) و مراقبت‌های بهداشتی (۱۱.۵۲ درصد‌). پنج هولدینگ برتر تحت پوشش این صندوق نیز عبارتند از:

  • Charles River Laboratories (مراقبت‌های بهداشتی‌)
  • Bio-Techne (مراقبت‌های بهداشتی‌)
  • Molina Healthcare (مراقبت‌های بهداشتی‌)
  • XPO Logistics (صنایع‌)
  • Signature Bank (صنایع‌)

صندوق سرمایه‌گذاری شاخص BNY Mellon Midcap نیز در ژوئن ۱۹۹۱ (اواسط خرداد ۱۳۷۰‌) راه‌اندازی شد. به منظور سرمایه‌گذاری در این صندوق به میزان بودجه حداقلی ۲۵۰۰ دلار نیاز داریم. در ۷ می ۲۰۲۱‌، این صندوق به میزان ۲.۵۵ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت این صندوق (AUM‌) قرار داشت. این صندوق تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱ (۱۱ فروردین ۱۴۰۰‌) به میزان ۴۰۲ هولدینگ را تحت پوشش قرار داده بود. پنج حوزه برتر تحت پوشش این صندوق سرمایه‌گذاری عبارتند از: امور مالی (۲۰.۶۱ درصد‌)‌، صنایع (۱۴.۶۱ درصد‌)‌، مراقبت‌های بهداشتی (۱۰.۲۹ درصد‌)‌، تکنولوژی (۹.۴۵ درصد‌) و خرده‌فروشی (۶.۰۲ درصد‌). پنج هولدینگ برتر تحت پوشش این صندوق تا ۳۱ مارس ۲۰۲۱ عبارتند از:

  • SolarEdge (فناوری اطلاعات‌)
  • Bio-Techne (مراقبت‌های بهداشتی‌)
  • Cognex (فناوری اطلاعات‌)
  • PTC (فناوری اطلاعات‌)
  • Charles River Laboratories (مراقبت‌های بهداشتی‌)

مزایا و معایب شاخص S&P MidCap 400 چیست؟

در این بخش به بررسی مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در کمپانی‌های موجود در فهرست این شاخص می‌پردازیم.

مزایای شاخص S&P MidCap 400

سهام مارکت‌کپ متوسط به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهند تا جریان رشد ثابتی برای سرمایه‌گذاری فراهم شود. برخلاف کمپانی‌هایی که ارزش بازار اندکی دارند‌، کمپانی‌هایی که ارزش بازار متوسطی دارند از پایداری و ثبات بیشتری برخوردار بوده و میزان نوسان کمتری در عرصه ارزش سهام دارند.

شاخصی مثل شاخص S&P MidCap 400 امکان دسترسی داشتن به طیف متنوع‌تری از اوراق بهادار را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد. دلیل این امر را به ارائه طیف گسترده‌ای از بخش‌های مختلف و سهام متنوع در این شاخص می‌توان نسبت داد. بنابراین‌، میزان ریسکی که سرمایه‌گذاران متحمل می‌شوند به کمک این شاخص کاهش پیدا می‌کند.

برخلاف شرکت‌هایی که میزان مارکت‌کپ بالایی دارند‌، هنگامی که بحث از شرکت‌هایی با میزان ارزش بازار متوسط به میان می‌آید همواره جای رشد بیشتر وجود دارد. با وجود این‌که چنین کمپانی‌هایی در دسته کسب و کار‌های باثبات قرار دارند‌، کمپانی‌هایی که در این دسته‌بندی جای دارند با هدف رشد بیشتری در افق دستور کاری خود و تبدیل شدن به کمپانی‌های بزرگ‌تر گام برمی‌دارند.

معایب شاخص S&P MidCap 400

درست شبیه به هر یک از عرصه‌های سرمایه‌گذاری دیگری‌، هیچ تضمینی برای این‌که سرمایه‌گذاری کردن در شاخص S&P MidCap 400 در معرض خطرات احتمالی قرار نگیرید وجود ندارد. این عرصه سرمایه‌گذاری نیز احتمال از دست رفتن سرمایه تمام افراد دخیل در این زمینه را به همراه دارد. شرکت‌های میانه در برابر از دست رفتن ارزش مصون نیستند‌، بنابراین برای سرمایه‌گذاران مهم است که بدانند وجود پتانسیل رشد و تنوع به معنای بازدهی بالا نخواهد بود.

از طرف دیگر‌، صندوق‌های سرمایه‌گذاری که این شاخص را دنبال می‌کنند نیز ممکن است با هزینه‌های مدیریتی بالا و نقاط ورودی اولیه بالاتر همراه باشند. اگرچه ممکن است بتوانید با موفقیت در این شاخص سرمایه‌گذاری کنید اما به یاد داشته باشید که بسیاری از صندوق‌های سرمایه‌گذاری که سعی دارند تا روند بازدهی این شاخص را دنبال کنند‌، به میزان کارمزد معینی برای مدیریت صندوق یا شرکت مورد نظر احتیاج دارند. ممکن است سرمایه‌گذاری اولیه حداقل مورد نیاز برای برخی از این صندوق‌ها نیز برای برخی از سرمایه‌گذاران قابل پرداخت نباشد.

شایان ذکر است که کمپانی‌های متوسط در معرض ریسک نیز قرار دارند. دلیل این امر را به نوسانات بالاتر ارزش سهام این شرکت‌ها در مقایسه با کمپانی‌های بزرگ می‌توان نسبت داد. این کمپانی‌های بزرگ به صورت کلی یک روند بازدهی قابل اتکا و طولانی مدت را به دنبال دارند و از ثبات بیشتری برخوردارند.

سخن پایانی

در این مقاله به پاسخ‌دهی به سوال جامع شاخص S&P MidCap 400 چیست و شیوه محاسبه ارزش وزنی سهام هر یک از شرکت‌های موجود در لیست این شاخص پرداختیم. سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی کار بسیار پرریسک و پرهیجانی محسوب می‌شود و امکان کسب سود بالایی نیز در این حوزه وجود دارد. به منظور کسب موفقیت در زمینه معاملات در این بازار‌ها لازم است تا دانش خود را افزایش دهیم. این کار به واسطه مطالعه اخبار اقتصادی و دنبال کردن ارزش بازار کمپانی‌ها و مقایسه بازه‌ای چنین اطلاعاتی صورت می‌گیرد. بررسی شاخص S&P MidCap 400 یکی از بهترین راهکار‌ها برای کسب درآمد و اطلاع پیدا کردن از وضعیت بازار‌های مالی آمریکا محسوب می‌شود. با توجه به این‌که کمپانی‌های متوسط موجود در فهرست این شاخص از امکان رشد بالایی برخوردارند‌، سرمایه‌گذاران زیادی به سرمایه‌گذاری در این عرصه مجذوب می‌شوند. به نظر شما سرمایه‌گذاری کردن در شاخص S&P MidCap 400 نیازمند چه اطلاعاتی است؟ آیا این کار از بازدهی مطلوبی برخوردار بوده و ارزش متحمل شدن ریسک مربوطه را دارد؟

منبع
Investopedia

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا