اخبار

رشد اقتصادی آمریکا برای اولین بار از سال ۱۹۷۶ از چین جلو زد

بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد که رشد اقتصادی آمریکا طی سال ۲۰۲۲ برای اولین بار از سال ۱۹۷۶ به دلیل محدودیت‌های ویروس کرونا از چین جلو زد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از Bloomberg، بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد که رشد اقتصادی آمریکا طی سال ۲۰۲۲ برای اولین بار از سال ۱۹۷۶ به دلیل محدودیت‌های ویروس کرونا از چین جلو زد و این تغییر ممکن است به پیامد سیاسی بالقوه در پکن و واشنگتن منجر شود.

بلومبرگ اکونومیکس در گزارشی نوشت که دومین اقتصاد بزرگ جهان امسال تنها دو درصد رشد خواهد کرد. بلومبرگ اکونومیکس پیش‌بینی می‌کند که در مقایسه، تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده در سال جاری ۲.۸ درصد افزایش خواهد یافت.

در حالی که پکن در حال اعمال اقداماتی در حوزه محرک مالی، پولی و نظارتی است، سیاست کووید صفر (رسیدن به صفر مبتلا در چین) شی جین پینگ (Xi Jinping)، رئیس جمهور چین که مستلزم محدود کردن شدید فعالیت‌ها در هنگام شیوع ویروس است، تاثیر آن را کاهش می‌دهد. از طرف دیگر، ایالات متحده که در حال مقابله با تورم بالا دست و پنجه نرم است، هنوز با آمار اشتغال و مخارج مصرف‌کننده درگیر است.

میانگین پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۲ همچنان بالای چهار درصد است. داده‌های بانک جهانی نشان می‌دهد، امسال برای اولین بار است که سرعت رشد کل سال چین از رقیبش از سال ۱۹۷۶، زمانی که چین در حال بیرون آمدن از دهه پرآشوب انقلاب فرهنگی بود، عقب‌تر است.

فاصله زیاد سرانه تولید ناخالص داخلی چین و آمریکا

از زمان کمپین «اصلاحات و گشایش» که در اواخر دهه ۱۹۷۰ به وجود آمد، چین نرخ‌های توسعه بهتری دارد و هنوز هم فاصله زیادی میان سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور و آمریکا وجود دارد.

سرانه تولید ناخالص داخلی چین بسیار کمتر از ایالات متحده است و نمودار زیر پتانسیل رشد آن را نشان می‌دهد.

مقایسه سرانه تولید ناخالص داخلی چین و آمریکا
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از کنگره می‌خواهد تا بسته قانونی‌ای را با هدف تقویت رقابت‌پذیری ایالات متحده در برابر چین تصویب کنند، و مطمئناً با این اقدام از نتیجه رشد نسبی بهره خواهد برد. وی دستور کار اقتصادی خود را تا حدی با نشان دادن اینکه آیا دموکراسی‌ می‌تواند در مقابل مدل اقتدارگرای شی چین بایستند، تنظیم کرده است.

نرخ رشد دو درصدی بسیار کمتر از هدف رشد رسمی دولت یعنی حدود ۵.۵ درصد در سال جاری خواهد بود. وال استریت ژورنال ماه گذشته گزارش داد که شی به مقامات گفته است که اطمینان حاصل کنند که رشد چین در سال جاری از ایالات‌متحده پیشی خواهد گرفت.

برخی از اقتصاددانان اکنون تخمین می‌زنند که تولید ناخالص داخلی چین در این سه ماهه در بحبوحه کاهش خرده فروشی و تولید صنعتی در آوریل کاهش یافته است. رشد دو درصدی نیز ضعیف‌ترین رشد برای چین از سال ۱۹۷۶ خواهد بود و حتی در سال ۲۰۲۰ که همه‌گیری رشد تولید ناخالص داخلی را به ۲.۲ درصد کاهش داد، کمتر از آن خواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای درباره داده‌های تولید ناخالص داخلی در ژانویه گفت: برای اولین‌بار در ۲۰ سال گذشته، اقتصاد ما سریع‌تر از چین رشد کرد اما آیا ایالات‌متحده می‌تواند بر اساس میانگین سالانه از چین پیشی بگیرد یا خیر؟

منبع
Bloomberg

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا