کاهش قیمت نفت تا ۸۰ دلار با احیای توافق هسته ای ایران
در صورتی که توافق هسته ای ایران احیا شود، قیمت نفت تا ۸۰ دلار کاهش مییابد که این اتفاق از مهمترین محرکههای بازار نفت است.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از اویل پرایس، گمانهزنیها مبنی بر احیای توافق هسته ای ایران سبب شده تا قیمت نفت کاهش یابد. از طرف دیگر اختلال در جریان عرضه نفت از روسیه به اروپا نیز به نگرانیها افزوده است.
بالا رفتن هزینه انرژی مصرفکنندگان اروپایی را تحت فشار قرار دادهاست. تورم در اتحادیه اروپا به محدوده دورقمی نزدیک میشود و انگلیس انتظار یک تورم ۱۳ درصدی را دارد که بیشتر آن نتیجه بالا رفتن قیمت گاز است. طبق پیشبینی صندوق بینالمللی پول، هزینه زندگی برای خانوادههای فقیر انگلیس بیشاز ۱۶ درصد در سال جاری میلادی افزایش یافته است.
تقریبا تمامی کشورهای اروپایی شاهد افزایش قیمت دو رقمی مواد غدایی خواهند بود؛ زیرا قیمت TTF نقطهای در محدوده ۲۰۰ یورو در مگاوات ساعت خواهد بود. اتحادیه اروپا بسته کمکی موقت ۱۱۰ میلیون یورویی را برای شرکتهای کشاورزی اروپایی تصویب کرد.
محرکههای بازار نفت
بانک سرمایهگذاری گلدمن ساکس پیشبینی خود را تکرار و اعلام کرد که وضعیت بازار در طول سال ۲۰۲۳ تشدید میشود و میانگین پیشبینی قیمت نفت ۱۲۵ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۲۳ را حفظ کرد.
بریتیش پترولیوم نیز حفاری یک چاه ارزیابی کربن را در تگزاس آغاز کرده است و به دنبال دفن دی اکسید کربن از نیروگاه Linde’s hydrogen خارج از هیوستون است.
رئیس جمهور نیجریه نیز خرید دارییهای آب کم عمق فراساحلی اکسونموبیل (ExxonMobil) توسط شرکت Seplat Energy به مبلغ ۱.۲۸ میلیون دلار را تایید کرد.
خبر توقف عرضه گاز روسیه به اروپای مرکزی از طریق اوکراین قیمت نفت را در روز سهشنبه بالا برد. اما به نظر میرسد مذاکرات هستهای ایران به زودی به دستورکار بازار انرژی بازمیگردد. مذاکرات برای مدتی متوقف شده و دیپلماتها به کشورهای خود بازگشتهاند تا درمورد پیشنویس اتحادیه اروپا در مورد این قرارداد اتمی مذاکره کنند. اگر ایران با این قرارداد موافقت کند، قیمت نفت تا ۸۰ دلار در هر بشکه پایین میآید.
طبق گفته دیپلماتهای حاضر در این مذاکرات، گفتگوهای غیرمستقیم بین تهران و واشنگتن پس از ارائه متن نهایی احیای برجام توسط اتحادیه اروپا پیشرفت خوبی داشته است.
روسیه اوکراین را متهم به توقف جریان نفت از خط لوله دروژبا به اروپای مرکزی کرده است. دلیل این اقدام اوکراین عدم دریافت هزینه انتقال نفت از این خط لوله به خاطر تحریمهای غرب بوده است. بدین ترتیب، عرضه نفت به کشورهایی مانند مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک به خطر میافتد.
دراینبین، اتحادیه اروپا قانونی برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف گاز منتشر کرده که علیرغم نظر مخالف لهستان و مجارستان، از نهم ماه اوت اجرایی شده است.
گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا لایحه اصلاح مالیاتی را پیشنهاد کرده است. براساس این لایحه در صورتی که قیمت نفت صادراتی از ۴۸ دلار در هر بشکه فراتر رود، ۱۰ درصد مالیات وضع میکند. اگر قیمتهای معیار زغالسنگ نیز از ۸۷ دلار بیشتر شود، همین قانون صدق میکند.
در شرایطی که روسیه موقتاً شرکتهای نفتی غربی را از فروش سهامشان در پروژههای بزرگ انرژی منع کرده، ژاپن تمایل خود را برای حفظ سهامش در میادین نفتی ساخالین ۱ و ۲ اعلام کرده است.
قزاقستان به عنوان دهمین صادرکننده بزرگ زغالسنگ در دنیا، موقتاً صادرات زمینی را در شش ماه آینده ممنوع میکند تا بتواند تولید داخل را حفظ کرده و پاسخگوی نیاز فزاینده داخلی به برق باشد.
عوامل بسیار دیگری وجود دارد که بر عرضه نفت در دنیا تأثیر میگذارد و بیشاز همه تقویت صادرات ایران با امضای قرارداد اتمی برجام قیمت نفت را تحت تاثیر قرار خواهد داد.