چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال؛ پیشبینی نقاط بازگشتی به کمک سه خط موازی
در دوراهیهای انتخاب سهام برای سرمایهگذاری، ابزارهای تحلیل تکنیکال همواره یکی از کلیدهای راهگشا هستند. این ابزارها به ما نشان میدهند که آیا سهام مورد نظر ما برای دادوستد مناسب است یا خیر. در این مطلب نیز میخواهیم با چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال آشنا شویم و کاربرد آن را توضیح دهیم. آموزش رسم چنگال اندروز به شما کمک میکند که به کمک سه نقطه، بتوانید اطلاعات خوبی از سهام و روند قیمت آن در بورس به دست آورید. همچنین به این طریق میتوانید سیگنالهای معتبر خرید و فروش را نیز به دست آورید.
به کمک این ابزار میتوان کانالهایی را که قیمت در آن حرکت میکند، ترسیم و شناسایی کرد. به همین دلیل پیشبینی نقاط بازگشتی قابل انجام خواهد بود. به منظور ترسیم این ابزار لازم است که با مبحث پیوت و خط روند به خوبی آشنایی داشته باشید. همچنین سطوح حمایت و مقاومت نیز در این ابزار جایگاه ویژهای دارند. این مفاهیم به طور مختصر در این مطلب توضیح داده شدهاند ولی توصیه میکنیم برای درک بهتر و کاملتر مبحث چنگال اندروز، ابتدا مقالههای زیر را مطالعه کنید:
- بررسی نقاط پیوت در تحلیل تکنیکال
- حمایت و مقاومت سهم در تحلیل تکنیکال بیانگر چیست؟
- خط روند در تحلیل تکنیکال چیست و چگونه رسم میشود؟
- پرایس اکشن چیست؟ تحلیل سهام در غیاب اندیکاتورها
بررسی مفهوم چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال
این ابزار یک چنگال فرضی به حساب میآید که با پیوتهای یک نمودار برخورد میکند. در واقع سه دندانه چنگال از سه پیوت آخر یک نمودار قیمتی عبور میکند. شخصی به نام آلن اندروز (Alan Andrews) این سیستم را بسط داد و از این رو این ابزار با نام او شناخته میشود. اندروز بر این باور بود که تحلیل سهام به کمک خط روند کلاسیک چندان کارآمد نیست و اگر خط روند با نقاط و پیوتهای بیشتری برخورد داشته باشد، کاربردیتر خواهد بود. البته این ابزار نخستین بار توسط راجر بابسون (Roger Babson) ارائه شد ولی شکل امروزی آن حاصل تلاشها و تغییراتی است آلن اندروز در آن به وجود آورده است.
این ابزار از سه خط روند موازی تشکیل شده است که علاوه بر شکستهای مختلف، نشانگر سطوح مقاومت و حمایت احتمالی نیز هستند. یکی از این سه خط روند به عنوان خط روند میانی تعیین میشوند و دو خط دیگر با فاصلهای یکسان در دو طرف این خط قرار میگیرند. این خطوط را میتوان به کمک انتخاب سه نقطه که نشانگر سقف و کفهای قیمتی هستند تعیین کرد. دقیقا مانند خط روندهای کلاسیک و عادی، دو خط بیرونی نشانگر سطوح حمایت و مقاومت هستند.
تا زمانی میتوان از چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال استفاده کرد که نمودار قیمت داخل چنگال بماند و کانال در آنجا تثبیت شود. به این ترتیب روند تغییر نمیکند و سهام به حرکت خود ادامه خواهد داد. اما اگر شاهد شکست خط روند چنگال اندروز باشیم، باید منتظر بازگشت قیمت بود. به بیان دیگر زمانی که قیمت از میان دو چنگال کناری یا همان بالهای کناری خارج شود، چنگال دیگر مورد تایید نیست. دربارهی این مسئله در ادامهی این مقاله بیشتر توضیح خواهیم داد.
اشارهای به مفهوم پیوت
پیش از آنکه به آموزش رسم چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال بپردازیم، لازم است اشارهای کوتاه به مفهوم پیوت داشته باشیم. پیوتها نقاطی هستند که در آنها شاهد تغییر جهت قیمتها هستیم. یعنی اگر قیمت صعودی باشد در این نقاط نزولی خواهد شد و برعکس.
اما پیوتها به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
- ماژور
- مینور
پیوتهای مینور همان نقاط بازگشتی هستند که بازگشت قیمت در آنها محدودتر است. در واقع نوسان قیمت در این نقاط کمتر است. در سمت مقابل میتوان گفت پیوتهای ماژور نقاطی هستند که برگشتهای اصلی قیمت در آنجا رقم میخورد. در واقع این نقاط را با عنوان کف و سقف اصلی در نمودارها مشاهده میکنیم. ترسیم خطوط روند به کمک پیوتها موجب اعتبار بیشتر تحلیل خواهد شد.
همانطور که پیشتر اشاره شد، میتوانید برای اطلاعات بیشتر در رابطه با پیوت، از مقالاتی که در ابتدای مقاله توصیه شدهاند، استفاده کنید.
انتخاب نقاط در چنگال اندروز
برای آنکه به آموزش رسم چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال بپردازیم ابتدا به سه نقطه نیاز داریم. همان سه نقطهای که میتوانیم به کمک آنها خطوط روند را ترسیم کنیم. این نقاط همان پیوتهایی هستند که به آنها اشاره کردهایم. به منظور درک بهتر، یک نمودار را در تصویر زیر آوردهایم که شروع تشکیل چنگال را در انتهای ماه ژوئن نشان میدهد. نقطه نخست نشانگر شروع خط میانی چنگال است و نقاط دو و سه عرض کانال چنگال را مشخص میکنند.
خط میانی در این چنگال به کمک دو نقطه ترسیم میشود. به کمک این دو نقطه میتوان شیب خط میانی را به دست آورد. نمودار قرمز رنگ در اواخر ماه ژوئیه شروع شده است. میتوانید به کمک این تصویر به خوبی دریابید که شیب خط آبی کمتر از خط قرمز است. پس مشخص است که شیب خطوط میانی با توجه به جایگاه نقاط تعیین میشود.
البته چنگال نیز میتواند رو به پایین باشد که در تصویر بعدی نمونهای از آن را مشاهده میکنید.
آموزش گامبهگام رسم چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال
در چند گام ساده میتوان چنگال اندروز را در تحلیل تکنیکال ترسیم کرد. این مراحل را با هم مرور میکنیم:
- در وهله نخست لازم است که روند غالب را شناسایی کنید.
- پایینترین نقطهای را که روند از آنجا شروع شده است، انتخاب کنید و آن را «۱» بنامید. این نقطه کف نمودار خواهد بود.
- سپس یک سقف قیمتی پس از نقطه «۱» را انتخاب کنید و آن را با عدد «۲» شمارهگذاری کنید.
- پس از انتخاب این دو نقطه، یک کف قیمتی دیگر را نیز انتخاب کنید. این نقطه جدید، شماره «۳» خواهد بود.
- حال پیوت «۲» و «۳» را به یکدیگر متصل کنید. (نام این خط را AB در نظر بگیرید.)
- از نقطه پیوت «۱»، باید خطی ترسیم کنید که از وسط خط AB عبور کند. این خط میانی چنگال اندروز است.
- از نقاط «۲» و «۳»، خطی موازی با خط میانی ترسیم کنید تا به این ترتیب بتوانید خطوط بالا و پایینی چنگال را نیز داشته باشید.
پس از انجام این اعمال، سه خط موازی با فاصله یکسان خواهید داشت که مجموع آنها چنگال اندروز را در تحلیل تکنیکال تشکیل میدهند. همچنین لازم است اعتبار چنگال را با توجه به تعداد واکنشهای قیمت به سطوحی که ذکر آن رفت، بسنجید. چنانچه واکنش کافی و مطلوبی میان قیمت و سطوح مشاهده نکردید، نقاط «۲» و «۳» را مجددا بیابید. در پلتفرمهای معاملاتی ابزار ترسیم این چنگال وجود دارد و شما برای رسم آن تنها لازم است که سه نقطه موردنیاز را مشخص کنید.
توجه
پیوت «۳» حتما باید بین بازه قیمتی پیوت «۱» و «۲» قرار گیرد. اگر این اصل در رسم چنگال اندروز برقرار نباشد، حاکی از آن است که از روند صعودی یا نزولی در بازار خبری نیست. همچنین در هنگام ترسیم چنگالهای صعودی و نزولی، جایگاه پیوت «۳» یکسان است.
اهمیت نقطه شماره «۱»
برخی مواقع لازم است در خط میانی تغییراتی ایجاد شود تا شیب آن بهینه شود چرا که شیب زیاد چنگال موجب میشود که شکست آن به آسانی اتفاق افتد و به این صورت سیگنالهایی که به دست میآیند نادرست خواهند بود. همچنین کم بودن شیب نیز موجب میشود روند نمودار در چنگال قرار نگیرد.
به عنوان نمونه، در تصویر زیر میتوانید نموداری را ببینید که نقطه اول چنگال در آن باید از اول ژانویه انتخاب شود. اما همانطور که در تصویر با فلشهای سبز میتوانید ببینید، باید گفت خط میانی دقیقا بر روی نمودار منطبق شده است. به این ترتیب میتوان خط میانی را در آن نقطه در نظر گرفت. به کمک این اقدام، میتوان پرایس اکشن مربوط به چندین ماه را داخل چنگال قرار داد. همچنین میتوان دریافت که در شرایطی که پرایس اکشن از خط روند بالایی چنگال بالاتر قرار گیرد، نشانگر خرید بیش از حد است. اما زمانی که خط پایینی توسط پرایس اکشن شکسته میشود به طور کامل شاهد تغییر جهت هستیم.
حمایت و مقاومت و برعکس شدن قیمت
در مبحث آموزش رسم چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال، باید بر روی خطوط حمایت و مقاومت تمرکز ویژهای داشته باشیم. در روندهای صعودی خط پایین نشانگر سطح حمایت و خط بالا بیانگر سطح مقاومت است. در این بین، خط میانی از اهمیت ویژهای برخوردار است چرا که دو خط دیگر به این خط وابسته هستند. بهعلاوه خط میانی قدرت روند را نیز نشان میدهد.
در روندهای صعودی، قیمتها باید به خط میانی برسند. چنانچه این اتفاق رخ ندهد، حاکی از ضعیف شدن روند خواهد بود. در تصویری که در ادامه مشاهده میکنید، میتوان دریافت که پرایس اکشن و چنگال اندروز هر دو با هم در حال رشد هستند.
در این تصویر میتوان دریافت که خط نمودار سهام در ماه نوامبر سطح مقاومت را شکسته است. به این ترتیب آن خط به سطح مقاومت تبدیل شده است.
در تصویر زیر نیز میتوانید یک چنگال اندروز را در تحلیل تکنیکال مشاهده کنید که در روند نزولی اتفاق افتاده است.
همانطور که روی تصویر نیز مشخص است، شاهد چندین تصحیح قیمتی هستیم که با کمک چنگال اندروز شناسایی شدهاند. هر دو تصحیحی که در تصویر فوق مشاهده میکنید، پس از یک رشد شارپ رخ دادهاند. میبینید که در ماه اوت نمودار قیمت نتوانسته است خط میانی را بشکند. اما این اتفاق در ماه سپتامبر رخ داده و در این ماه شاهد روند صعودی بودهایم.
انواع خطوط در چنگال اندروز
به جز خط میانی و بالهای بالایی و پایینی که به آنها پرداختیم، چنگال اندروز خطوط فرعی دیگری نیز دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
خطوط موازی با بالهای کناری
این خطوط به موازات بالهای کناری چنگال ترسیم میشوند. در ترسیم این خطوط از ترازهای فیبوناچی استفاده میشود. از جمله خطوطی که به این طریق رسم میشوند میتوان به خطوط لغزشی و خطوط هشدار اشاره کرد. خط لغزشی در مواقعی کاربرد دارد که قیمت کمی از محدوده چنگال خارج میشود اما این امر به منزله شکست معتبر چنگال نیست. به این ترتیب این خط از صدور سیگنال فروش جلوگیری میکند.
خط هشدار را نیز به منظور آن ترسیم میکنند تا زمانی که شاهد شکست چنگال بودیم، این خط را به منزله مقاومت یا حمایت مهم بعدی مدنظر داشته باشیم. در خصوص فاصله خطوط هشدار میتوان دو استراتژی را مدنظر داشت. یکی اینکه هماندازه با خط میانی و دو بال کناری چنگال اندروز باشد. و دیگر اینکه بر اساس نسبتهای فیبوناچی ترسیم شود.
خطوط ماشهای
این خطوط را میتوان به کمک نقطه شماره «۱» ترسیم کرد. خطوط ماشهای میتوانند رو به پایین یا بالا باشند. خطوط رو به پایین از نقطه «۱» آغاز میشوند و در ادامه از نقطه شماره «۳» عبور میکنند. اما خطوط رو به بالا از نقطه «۱» شروع میشوند و از نقطه شماره «۲» عبور میکنند. با توجه به این مطلب ممکن است گمان کنید خطوط ماشه همان خطوط روند هستند چرا که بین دو سقف و کف قیمتی ترسیم میشوند؛ اما باید گفت سیگنالهای این خطوط سریعتر صادر میشوند.
پس از اینکه قیمت سهم از بالهای بالایی یا پایینی چنگال خارج میشود (شکست)، هدف بعدی آن خط ماشه است. در این نقاط انتظار داریم که سهم برگردد. اگر این اتفاق نیفتد، روند نزولی یا صعودی سهم ادامه پیدا خواهد کرد. هدف بعدی نیز حرکت نمودار قیمت به اندازه فاصله میان خط میانی تا یکی از بالهاست. هدف آخر قیمت هم دوبرابر این فاصله، یعنی عرض چنگال است. پس از اینکه قیمت به بالا یا پایینِ سطح قبلی رسید، این هدف تعیین میشود.
آموزش خرید و فروش به کمک چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال
بهتر است در ابتدای این بخش به این مسئله اشاره کنیم که به طور کلی هنگام رسیدن خط نمودار قیمت به خط پایینی چنگال میتوان خرید انجام داد. همچنین میتوان هنگام رسیدن نمودار به خط بالایی چنگال، فروش سهام را در دستور کار قرار داد.
البته پیش از هر مسئله دیگر، لازم است که معاملهگران ابتدا از این مسئله اطمینان حاصل کنند که سطوح حمایت و مقاومت در داخل چنگال اندروز تثبیت شده باشند. به منظور اطمینان از این مسئله میتوان از خطوط میانی کمک گرفت چرا که پیشتر هم اشاره کردیم که خطوط میانی نمایانگر قدرت روند هستند. چنانچه پرایس اکشن به این خط برسد، میتوان از تایید روند اطمینان حاصل کرد.
در شکل زیر میتوان دریافت که شکست بال پایینی در یک چنگالِ رو به بالا، به منزله سیگنال فروش است.
اصول کلی چنگال اندروز
چند اصل اساسی و مهم در چنگال اندروز وجود دارد که در بیشتر مواقع اتفاق میافتد. به منظور آشنایی بیشتر با این ابزار بهتر است این اصول را به خاطر داشته باشید:
- قیمت در حرکات صعودی یا نزولی به احتمال بیش از ۸۰ درصد، دستکم برای یک بار به سمت خط میانی حرکت و آن را لمس میکند.
- قیمت در خط میانی یا تشکیل پیوت میدهد یا با گپ از آن خط عبور میکند.
- معمولا قیمت در محدوده خط میانی نوسان میکند. به این ترتیب میتوان از این محدوده به منظور نوسانگیری اقدام کرد.
- در برخی از مواقع رفتار سهم به گونهای است که تمایل دارد چندین بار خطوط میانی را لمس و در نزدیک آن نوسان کند.
- چنانچه از خط عبور کند، احتمال پولبک وجود دارد. چنانچه قیمت نتواند به خط میانی برسد، به احتمال فراوان ممکن است از چنگال خارج شود و شاهد بازگشت شدیدی باشیم.
آموزش استفاده از چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال
حال که آموزش رسم چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال را به پایان رساندیم، لازم است چگونگی استفاده از آن را در معاملات خود نیز بیان کنیم. به این منظور ابتدا به تصویر زیر نگاهی بیندازید:
پس از ترسیم چنگال، قیمت در کانال پایینی حرکت میکند. به این ترتیب میتوان دریافت که در روندهای صعودی بال پایینی، نقش سطح حمایت را ایفا میکند. زمانی که میبینید نمودار قیمت به این خط نزدیک میشود ولی آن را نمیشکند، میتوانید سهام را خریداری کنید. در این شرایط خط میانی مقاومت داینامیک را نشان میدهد.
چنانچه قیمت به خط میانی برسد و نتواند آن را رو به بالا بشکند، این احتمال وجود دارد که قیمت سهم تا بال پایینی ریزش کند. به این ترتیب میتوانید سهم را بفروشید. اما اگر قیمت خط میانی را رو به بالا بشکند، میتوان حدس زد که تا بال بالایی نیز صعود خواهد کرد. به این ترتیب زمانی که خط میانی به سمت بالا شکسته میشود، میتوان به سهام ورود کرد.
پس از اینکه نمودار قیمت به کانال بالایی چنگال وارد شد، خط میانی در نقش خط حمایتی ظاهر میشود و بال بالایی در نقش سطح مقاومت ظاهر میشود. چنانچه قیمت نتواند بال بالایی را بشکند، میتوان سهم را فروخت. بهعلاوه زمانی که قیمت در کانال بالایی چنگال قرار دارد، اگر خط میانی را به پایین بشکند، این مسئله یک سیگنال فروش محسوب میشود.
دقت کنید که مواردی که در بخش قبلی به آن اشاره شد، همه احتمالهایی قوی هستند که در اکثر موارد به وقوع میپیوندند. اما گاهی نیز پیش میآید که رفتار سهم با آنچه پیشبینی شده، متفاوت است. مثلا ممکن است خط میانی توسط نمودار قیمت به سمت بالا شکسته شود ولی پس از یک کندل، قیمت روندی نزولی در پیش بگیرد. به این ترتیب با تکیه بر نکاتی که گفته شد، حد ضرر خود را در بخشی از نمودار قرار دهید که اعتبار سیگنال دریافتی از بین رفته است. به این ترتیب با ضرر از بازار خارج خواهید شد. به این امر دقت کنید که همیشه نمیتوان از تمام معاملات توقع سوددهی داشت.
تعیین حد سود و حد ضرر در چنگال اندروز
از جمله ویژگیهای چنگال اندروز در تحلیل تکنیکال آن است که حد سود و حد ضرر بر اساس چنگال تعیین میشود. حد ضرر همانطور که پیشتر هم به آن اشاره شد، در جایی قرار میگیرد که دلایل شما برای خرید سهم نقض میشود. یعنی ممکن است به خاطر شکست مقاومت به سهم وارد شده باشید ولی اکنون قیمت به زیر مقاومت برگشته باشد. در این صورت حد ضرر شما فعال خواهد شد.
حد سود را نیز باید روی مقاومت بعدی قرار داد. چنانچه خرید خود را روی بال پایین چنگال انجام داده باشید، باید زمانی که نمودار روی خط میانی میآید، حد سود خود را تعیین کنید. اگر هم سهم را روی خط میانی خریده باشید، باید حد سود خود را روی بال بالایی قرار دهید. بهتر است سیو سود را به شکل پلهای انجام دهید. یعنی بخشی از سهم را در مقاومت بفروشید و منتظر ادامه حرکت سهم باشید. چنانچه سهم نتواند مقاومت را بشکند، باقی دارایی خود را نیز بفروشید. چنانچه مقاومت شکسته شد، میتوانید برای فروش باقیمانده سهام تا رسیدن به خطوط ماشه صبر کنید.
بیشتر بخوانید
استراتژی معاملاتی با چنگال اندروز به کمک شکست نمودار
منظور از شکست، عبور نمودار قیمت سهام از بالهای بالایی و پایینی چنگال است. ذکر این نکته ضروری است که کمک گرفتن از این استراتژی کمی خطرناک است. چرا که شکستهای مذکور باید به کمک سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال تایید شود، وگرنه اگر بخواهید بر اساس یک شکست تقلبی و فیک تصمیمگیری کنید، ممکن است متضرر شوید.
زمانی که قیمت از چنگال خارج میشود، میتوان این استراتژی معاملاتی را به کار بست. هنگام خروج قیمت از چنگال بر خلاف روند موجود، یک سیگنال ورود به معامله در خلاف جهت صادر میشود. به بیان سادهتر، زمانی که نمودار قیمتی سهم نمودار چنگال را در جهتی مخالف روند میشکند، موجب تغییر در بازار میشود و روند را معکوس میکند.
در ادامه یک روند صعودی را در نظر میگیریم که در آن قیمت توسط چنگال شکسته شده است و به روند نزولی تغییر پیدا کرده است.
- در گام نخست باید شکست را تشخیص دهیم. پس از این مسئله نیز باید منتظر تایید شکست باشیم و تا پیش از این مسئله از معامله کردن بپرهیزیم.
- در بیشتر مواقع با شکست چنگال، کف جدیدی در قسمت پایینی چنگال ایجاد خواهد شد.
- در گام بعدی، قیمت برای آزمودن مقاومت خط کف چنگال، دوباره به این سطح خواهد رسید.
- پس از این مرحله نیز قیمت سهم ممکن است تا کفی که پس از شکست ایجاد شده است، ریزش داشته باشد. زمانی که قیمت به زیر این کف برسد، شکست تایید خواهد شد و معاملهگر میتواند سهام خود را بفروشد.
بهتر است حد ضرر را در بالای سقفی قرار دهید که پس از شکست چنگال قیمت به آن سطح بازگشته است. حد سود نیز با توجه به حرکات قیمت تعیین میشود. به عنوان یک استراتژی ساده میتوان حد سود را در سطوح حمایت یا مقاومت در نظر گرفت. همچنین میتوانید از الگوهای قیمتی یا الگوهای کندل استیک به منظور مشخص کردن حد سود کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید
معامله در داخل چنگال اندروز با توجه به تحرکات قیمت
اگر به حرکات قیمت در چنگال توجه کنیم، درمییابیم که قیمت، خط میانی را میشکند و به سمت بالهای بالایی و پایینی نوسان میکند. این امر موجب تایید اعتبار چنگال خواهد بود. آموزش استفاده از چنگال اندروز را با توجه به این نوسانها در ادامه دنبال کنید.
- زمانی که قیمت از بالای سطوح مختلف به سمت پایین در حرکت باشد و به سطوح مذکور برخورد کند، این مسئله منجر به ایجاد موقعیت خرید خواهد شد.
- زمانی که قیمت از پایین سطوح مختلف به سمت بالا در حرکت باشد و به سطوح مذکور برخورد کند، این مسئله منجر به ایجاد موقعیت فروش خواهد شد.
- همزمان با جهش قیمت از سطوح مختلف چنگال اندروز، باید حد ضرر خود را در بالا یا پایین این سطوح قرار دهید.
- تا زمانی که قیمت به سطوح مختلف چنگال نرسیده است یا شکستی بر خلاف جهت جهش اولیه در خط میانی ایجاد نشده است، موقعیتهای خود را باز نگه دارید.
ویژگیهای چنگال اندروز ایدهآل در تحلیل تکنیکال
در طول مطلب به ویژگیهای یک چنگال ایدهآل اشاره کردیم. مثلا اینکه نقطه «۳» بین نقطه «۱» و «۲» قرار بگیرد. اما علاوه بر آنچه تا کنون اشاره شد، چند ویژگی دیگر نیز میتوان برای یک چنگال معتبر در نظر گرفت:
- تعداد واکنشهای قیمت به خط میانی در گذشته بالا باشد.
- شیب چنگال بیش از ۶۰ درجه نباشد.
- چنگال باید تمام دادههای قیمتی را میان دو بازه شروع و پایان در بر بگیرد. پس چنگالی معتبر است که فاقد دادههای پرت و نادرست باشد.
جمعبندی
چنگال اندروز را میتوان در نمودار قیمت سهام استفاده کرد. این ابزار تحلیل تکنیکال از سه خط موازی تشکیل شده است که با یک فاصله یکسان از یکدیگر قرار میگیرند. با استفاده از چنگال اندروز در تحلیل بورس میتوان نقاط بازگشتی را روی نمودار پیشبینی کرد. در مواقعی که بازار روند صعودی یا نزولی داشته باشد، به کمک این ابزار میتوان کانالهایی را که قیمت در آنها حرکت میکند به خوبی شناسایی کرد.
در رسم چنگال اندروز به سه نقطه نیاز است که پیوتهای نمودار به شمار میروند. از آنجا که قانون مشخصی برای تعیین این نقاط وجود ندارد، آنچه به شما کمک میکند، مهارت و تجربه است. بدون برخورداری از مهارت و تجربه ممکن است در تعیین این نقاط اشتباه کنید و بر مبنای آن تصمیمهایی کاملا نادرست بگیرید. در استراتژی معاملاتی با چنگال اندروز میتوانید پس از دریافت سیگنالهای مختلف، از سایر اندیکاتورها نیز استفاده کنید. یکی از این استراتژیها به کمک شکست پیادهسازی میشود. استراتژی دیگر هم با استفاده از تحرکات قیمتی داخل چنگال به وجود میآید.