آغاز بازار بورس ۲۹ مهر / تداوم روند نزولی دو روز گذشته
در آغاز بازار بورس ۲۹ مهر و با شروع معاملات، عرضه در نمادهای شاخصساز با فشار شدید همراه بود و به دنبال آن شاخص کل در حدود دو درصد افت پیدا کرد. به این ترتیب شاخص کل بورس به عدد یک میلیون ۴۳۳ هزار واحد رسید.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری تجارت نیوز، در وضعیتی که انتظار میرفت بازار به دنبال سیگنالهای مثبتی مانند افزایش قیمت دلار، تأثیر لغو تحریمهای تسلیحاتی بعد از ۱۰ سال و شروع معاملات صندوق پالایشی یکم، روندی مثبت به خود بگیرد، اما در دو روز گذشته شاهد روندی نزولی بودیم. امروز نیز همانند دو روز گذشته بازار نزولی و همراه با فشار عرضه سنگین در نمادهای شاخصساز آغاز شد و با دو درصد افت شاخص کل به عدد یک میلیون ۴۳۳ هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز با افت نیم درصدی نمایانگر کلیت منفی بازار سهام است.
ارزش معاملات بورس در یک ساعت اول کمتر از ۱۴۰۰ میلیارد تومان است و شاهد هستیم که بیش از ۷۰ نماد با هیچ تقاضایی روبهرو نیستند. همچنین ۷۳ درصد از نمادهای بازار صف فروش دارند و ارزش تقریبی صفوف فروش ۱۱ هزار میلیارد تومان است.
نمادهای فولاد، فملی، تاپیکو و شپنا همانند روز گذشته بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل بازار سهام را دارند و همین سهمها نیز بیشترین حمایت از طرف حقوقیها را دارند.
در جریان معاملات آغاز بازار بورس ۲۹ مهر شاهد بازگشایی اکثریت نمادها با صف فروش بودیم اما به نظر میرسد نسبت به روز گذشته صفهای فروش کمتر هستند و انتظار میرود این مسئله در جمعآوری صفهای فروش امروز موثر واقع شود. اکنون شاخص کل بورس در محدودهی یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی قرار دارد که محدودهای حمایتی محسوب میشود و بازار برای رسیدن به تعادل محتاج به حمایت حقوقیها در این محدوده است.
طبق انتظارات، امروز معاملات در نیمهی دوم خود شاهد جمعآوری صفهای فروش خواهند بود و به دنبال آن بازار سهام به تعادلی نسبی در عرضه و تقاضا خواهد رسید. با این که این تعادل به معنای احیای شاخص کل نیست اما عاملی اثرگذار بر معاملات فردا به حساب میآید.
طبق تحلیل کارشناسان، ریزش کنونی بازار بورس به دلیل جو هیجانی حاکم بر بازار است که نسبت به تمام متغیرها بیاعتنا است و تنها انتخابات آمریکا را محور متغیرهای خود قرار داده است. به همین جهت انتظار میرود این رفتار سینوسی تا مشخص شدن نتیجهی انتخابات آمریکا ادامه داشته باشد.