آموزش

آموزش اندیکاتور باند بولینگر؛ تحلیل سهام با انحراف معیار و میانگین متحرک ساده

برخی از اندیکاتورها به دلیل عملکردهای قابل قبولی که دارند بیش از باقی اندیکاتورها محبوب هستند. اندیکاتور باند بولینگر از جمله همین اندیکاتورها به شمار می‌رود که در تمامی معاملات بازار سرمایه از جمله بورس و رمزارز مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربرد دارد. تقریبا در هر آموزش ابتدایی تحلیل تکنیکال، یکی از اعضای ثابت ابزارهای معرفی شده، باند بولینگر است؛ چرا که در طول تاریخ ثابت کرده است که در زمینه‌ی پیش‌بینی سقف و کف قیمتی و تحلیل روند قیمت‌ها بسیار کاربردی است. در این مطلب قصد داریم به طور کامل استفاده از اندیکاتور باند بولینگر یا BB را برای تعیین استراتژی معاملاتی و کسب سود آموزش دهیم.

فهرست مطالب با دسترسی سریع

اندیکاتور باند بولینگر چیست؟

در دهه ۱۹۸۰ آقای جان بولینگر که از جمله مجرب‌ترین تحلیل‌گران تکنیکال جهان است، این اندیکاتور را توسعه داد. به همین دلیل و به احترام او، این اندیکاتور را به نام باند بولینگر یا bollinger bands (BB) نام‌گذاری کردند. کار کردن با این اندیکاتور و محاسبه پارامترهای آن کار ساده‌ای است و به همین دلیل با کمی تمرین می‌توان از آن استفاده کرد.

یک اصل ابتدایی در معاملات بازار سرمایه، ایت است که قیمت‌ها در بازار بورس همواره حرکتی نوسانی دارند و به همین دلیل با مشخص کردن محدوده‌ای به عنوان سقف و کف نوسان‌ها در یک کانال، باید شرایط مناسبی را برای ورود به بازار یا خروج از آن مهیا کرد. اندیکاتور باند بولینگر در بازار بورس و رمزارز با در نظر گرفتن همین مسئله، کف و سقف حرکات نوسانی قیمت را تعیین می‌کند و به این ترتیب فرصت‌های معاملاتی مطلوبی را برای معامله‌گران فراهم می‌کند. این ابزار هم‌چنین می‌تواند قدرت روند را تشخیص دهد.

این اندیکاتور به کمک باندهایی که دارد نوسانات قیمت را محاسبه می‌کند. اگر نوسانات در بازار زیاد باشند و یا روند جاری قدرتمند باشد، باندهای اندیکاتور از یک‌دیگر فاصله می‌گیرند و دور می‌شوند. در بازار خنثی دقیقا شرایط برعکس است و باندها جمع و فشرده می‌شوند. همین شکل و کارکرد ساده‌ی این اندیکتاتور، می‌تواند پیام‌ها و سیگنال‌های فراوانی را برای ما ارسال کند که در ادامه این مطلب مفصل چگونگی تفسیر این این نمودار را بررسی خواهیم کرد.

اجزای تشکیل‌دهنده اندیکاتور بولینگر بند

پیش از آغاز آموزش اندیکاتور باند بولینگر و به منظور درک بهتر این ابزار، بهتر است به صورت اجمالی نگاهی به اجزای تشکیل‌دهنده آن بیندازیم. این اندیکاتور از سه باند تشکیل شده است. در ساختار این اندیکاتور یک اندیکاتور میانگین متحرک ساده (SMA) و دو انحراف معیار وجود دارند. انحراف معیار به انداز‌ه‌گیری میزان پراکنده شدن اعداد می‌پردازد.

در تنظیمات پیش‌فرض، انحراف معیار در باندهای این اندیکاتور روی عدد دو قرار گرفته است. به این معنی که در ۹۵ درصد مواقع، قیمت سهام در باندهای کنار در نوسان است. این شرایط را می‌توان به عنوان یک اصل مهم در نظر گرفت که می‌توان با توجه به آن، روند قیمت سهام را در بازار بورس پیش‌بینی کرد. این حرکت در نزدیک باندها یا خارج از آن به منزله قدرتمندی روند است. اما انحراف معیار یک در باندهای بالایی و پایینی نشان می‌دهد که حدود ۶۸ درصد نوسان‌های قیمت در روزهای اخیر، داخل این دو باند انجام شده است. پس از این ‌که بر این اندیکاتور مسلط شوید می‌توانید تنظیمات آن را تغییر دهید و در تایم فریم‌های مختلفی آن را بیازمایید.

تصویر زیر یک نمای کلی از این اندیکاتور را نشان می‌دهد.

آموزش اندیکاتور باند بولینگر در بورس

واکنش به اندیکاتور Bollinger band

مسئله مهمی که در آموزش اندیکاتور باند بولینگر لازم است از آن مطلع شوید، این است که قیمت معمولا تمایل دارد به میان باندها بازگردد. همین مسئله فرضیه واکنش بولینگر را تشکیل می‌دهد. نگاهی به نمودار زیر بیندازید:

کاربرد بولینگر بند

در تصویر بعد خواهید دید که قیمت به سمت ناحیه میانی رو به پایین حرکت خواهد کرد.

تفسیر اندیکاتور باند بولینگر در بورس

این مسئله واکنش بولینگر کلاسیک را به خوبی نشان می‌دهد. دلیل این امر آن است که باندهای این اندیکاتور درست مانند سطوح مقاومت و حمایت داینامیک رفتار می‌کنند و همین مسئله منجر به برگشت قیمت‌ها می‌شود. طولا‌نی‌تر شدن بازه‌های زمانی، قوی‌تر شدن باندها را در پی دارد.

بسیاری از معامله‌گران با توجه به همین مسئله استراتژی‌های معاملاتی خود را طراحی کرده‌اند. از این استراتژی می‌توان در شرایطی که بازار رنج یا خنثی است و فاقد روند مشخصی است استفاده کرد.

در شرایطی که باندها از یک‌دیگر فاصله می‌گیرند و پهنای آن‌ها زیاد می‌شوند استفاده از استراتژی واکنش به بولینگر کار درستی نیست زیرا در این شرایط قیمت در محدوده خاصی نوسان نمی‌کند و روند مشخصی دارد. اما اگر باندها تثبیت شدند یا پهنای آن‌ها کم شد می‌توانید این استراتژی را پیاده کنید و رفتار سهم را به کمک آن پیش‌بینی کنید.

آموزش محاسبه فرمول اندیکاتور باند بولینگر

آموزش فرمول اندیکاتور باند بولینگر در بورس

فرمول نخست مربوط به باند بالایی و فرمول دومی مربوط به باند پایینی اندیکاتور بولینگر بند است. باند میانی این اندیکاتور نیز یک میانگین متحرک ساده است که می‌توان در هنگام انجام تنظیمات اولیه میزان آن را مشخص کرد.

در فرمول‌های فوق TP یک میانگین متحرک از نوع Typical Price‌ یا قیمت معمول است که به کمک فرمول زیر قابل محاسبه است:

(قیمت بسته‌شدن + قیمت پایینی + قیمت بالایی)/۳

در فرمول‌های بالا، MA میانگین متحرک است. n تعداد روزها در دوره هموارسازی است که معمولا مقدار آن ۲۰ در نظر گرفته می‌شود. m تعداد انحراف معیار است که معمولا مقدار آن را روی عدد ۲ تنظیم می‌کنند. [σ[TP, n هم انحراف معیار از قیمت معمول در طول n دوره گذشته را نشان می‌دهد.

معمولا میانگین متحرک ساده در این اندیکاتور ۲۰‌ روزه در نظر گرفته می‌شود. یعنی قیمت‌های بسته شدن ۲۰ روز پیش به عنوان نقاط ورودی اندیکاتور در نظر گرفته می‌شود.

کاربردهای اندیکاتور باند بولینگر در بورس

اندیکاتور باند بولینگر در شرایط مختلفی از رفتار خود، می‌تواند به کسب اطلاعات متعددی کمک کند. در ادامه هرکدام از این شرایط را بررسی خواهیم کرد.

شکست در اندیکاتور BB

تحرکات قیمتی در بیشتر مواقع میان دو باند انجام می‌شود. هر شکستی که در بالا یا پایین باندها رخ دهد، مسئله‌ای مهم و قابل توجه در نظر گرفته می‌شود. در شرایطی که کندل‌ها از بالای باندها محدوده رنج را می‌شکنند، حرکت معمولا در همان جهت بالا ادامه پیدا می‌کند. اما اگر کندل‌ها شکست محدوده را از زیر باند پایین آغاز کنند، باید منتظر حرکت قیمت به سمت پایین بود. همین مسئله فرصت‌های معاملاتی خوبی را فراهم می‌کند.

البته باید دقت کنید که همیشه شکست به منزله سیگنال معاملاتی نیست و باید حتما با چند اندیکاتور دیگر آن را اعتبارسنجی کرد.

نقاط اشباع خرید و فروش در اندیکاتور باند بولینگر

به کمک اندیکاتور باند بولینگر می‌توان نقاط اشباع خرید و فروش سهم‌ها در بورس را به خوبی شناسایی کرد. یکی از مهم‌ترین اصولی که در این اندیکاتور به چشم می‌خورد، حرکت قیمت پینگ‌پنگی در میان باندهاست. یعنی قیمت تمایل دارد مدام در میان باندهای بالایی و پایینی این اندیکاتور نوسان کند. به این ترتیب می‌توان نقاط اشباع خرید و فروش را در این اندیکاتور به این شکل مشخص کرد:

  • چنانچه قیمت از باند بالایی بیرون برود، به منطقه اشباع خرید رسیده و این احتمال وجود دارد که دوباره شاهد نزول قیمت باشیم و سهم به داخل باند برگردد.
  • اما اگر قیمت از باند پایینی بگذرد و از همان نقطه به بیرون برود، این حرکت نشان‌گر اشباع فروش است. در این نقطه احتمال دارد که سهم حرکتی صعودی پیدا کند و قیمت به وسط باند برگردد.

نکته:

– به منظور استفاده از اندیکاتور باند بولینگر در روندهای صعودی، باید به این مسئله دقت کرد که در جهت نزول بازار نباید وارد معامله شد. لازم است که ابتدا روند فعلی تشخیص داده شود و اگر صعودی بود، تنها در زمان‌هایی که سهم به نقطه اشباع فروش رسیده است، وارد دارایی شد.

– در روندهای نزولی نیز بهتر است از سیگنال‌های اشباع خرید به منظور نقطه ورود به دارایی استفاده شود. این نکته در بازارهای دوطرفه بیشتر کاربردی است و در بازار بورس ایران چندان نمی‌توان به آن استناد کرد.

واگرایی در باند بولینگر

ترکیب اندیکاتور باند بولینگر در بورس با اندیکاتور RSI می‌تواند نتایج خارق‌العاده‌ای را به دنبال داشته باشد. در تصویر زیر قیمت در حال تشکیل سقف‌هایی در نزدیکی باند بالایی است. اما اندیکاتور RSI یک حرکت نزولی را نشان می‌دهد. این مسئله نشان‌گر واگرایی نزولی در باند بولینگر است و در انتها نیز شاهد برگشت روند قیمت هستیم.

واگرایی در اندیکاتور BB

استفاده از ‌خط میانی و باندها به عنوان حمایت و مقاومت

از خط میانی و باندهای بالایی و پایینی در این اندیکاتور می‌توان به منزله سطوح حمایت و مقاومت داینامیک استفاده کرد. در شرایطی که قیمت به باند بالایی می‌رسد، این احتمال وجود دارد که شاهد برگشت قیمت به سمت پایین باشیم. هم‌چنین وقتی قیمت به باند پایینی می‌رسد می‌توان انتظار داشت که قیمت به سمت بالا برگردد. این مسئله در بازارهای رنج و خنثی صدق می‌کند. در شرایطی که بازار دارای روند است، قیمت در نزدیک باندها حرکت می‌کند و احتمال برگشت قیمت چندان وجود ندارد.

خط میانی اندیکاتور نیز می‌تواند به منزله سطح حمایت یا مقاومت مورد استفاده قرار گیرد. اگر قیمت از سمت بالا به خط میانی برسد، این خط می‌تواند نقش حمایتی ایفا کند. اما اگر قیمت از پایین به خط وسط برسد، این باند میانی نقش مقاومتی دارد.

دقت کنید که نباید تنها با استناد به خط میانی و باندها در اندیکاتور باند بولینگر اقدام به معامله کنید. زمانی که قیمت به باندها یا خط وسط اندیکاتور رسید، به حمایت‌ها و مقاومت‌های استاتیک نیز توجه کنید.

استراتژی فشردگی باند بولینگر در بورس

استراتژی فشردگی باند بولینگر از جمله استراتژی‌های مطمئنی است که معامله‌گران زیادی از آن برای تحلیل سهام استفاده می‌کنند. این استراتژی بر مبنای یک اصل اساسی عمل می‌کند؛ هر زمان که قیمت در یک محدوده‌ی فشرده یا تنگ در باند بولینگر قرار بگیرد و نوسان کمی در آن ناحیه مشاهده شود، یک حرکت بزرگ اتفاق خواهد افتاد. فشار به معنای نزدیک شدن باندها به یک‌دیگر و کاهش فاصله آن‌هاست. این مسئله منقبض شدن میانگین متحرک دوره‌ای را نشان می‌دهد که در آن معاملات نوسان کمی را تجربه می‌کنند.

فشردگی باند بولینگر با این که معمولا خبر از یک نوسان بزرگ می‌دهد، اما مشخص نمی‌کند که این نوسان در جهت مثبت خواهد بود یا منفی. به همین جهت همواره توصیه می‌شود هنگام تفسیر رفتارهای سهم در باند بولینگر، حتما از اندیکاتورهای دیگر برای اعتبارسنجی تفسیر خود استفاده کنید.

نمونه موقعیت فشردگی باند بولینگر

بررسی استراتژی فشردگی باند بولینگر در شرایط افزایشی

در این نمودار می‌توانید به خوبی استفاده از استراتژی فشردگی باند بولینگر را مشاهده کنید. اگر به محدوده‌ی قرمز دقت کنید، در ابتدای آن، محدوده‌ی باندهای این شاخص بسیار فشرده شده است که همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، سیگنالی است مبنی وقوع یک نوسان بزرگ. اما در چه جهت؟ در پایین این نمودار با استفاده از اندیکاتور RSI، مسیر نوسان قیمت مشخص شده است. اگر به خوبی نقاط مشخص شده با دایره روی این نمودار را نگاه کنید، با شروع حرکت صعودی RSI در أستانه‌ی فشردگی باند بولینگر، قیمت جهش پیدا کرده است.

در تصویر زیر نیز مشاهده می‌کنید که با شروع حرکت نزولی RSI در آستانه‌ی فشردگی باند بولینگر، ریزش شدیدی به وجود آمده است.

بررسی استراتژی فشردگی باند بولینگر در شرایط کاهشی

می‌توان گفت اگر سهم در وضعیت فشردگی باند بولینگر قرار گرفت و شاخص RSI رو به سمت بالا داشت، یک افزایش شدید و اگر RSI رو به سمت پایین داشت، یک ریزش شدید رخ خواهد داد. اما یک اصل اساسی و کلی را هرگز فراموش نکنید، در بازار سرمایه هیچ‌ چیزی صددرصدی نیست.

آموزش تشخیص روند قیمت با استفاده از ترکیب دو اندیکاتور باند بولینگر

از جمله نکات مهمی که در آموزش کار با این اندیکاتور باند بولینگر در تحلیل تکنیکال باید به آن توجه کرد، نحوه شناسایی خط روند است. معامله‌گران می‌توانند با تشخیص صحیح روند، اشتباهات خود را به کم‌ترین حد ممکن برسانند.

  • برای انجام این کار در درجه اول به دو اندیکاتور بولینگر بند نیاز داریم. یکی باید انحراف معیار مثبت و منفی یک داشته باشد و دیگری دارای انحراف معیار مثبت و منفی دو. این دو اندیکاتور را روی نمودار قیمت سهم قرار دهید.
  • باندها را با رنگ‌های متفاوت مشخص کنید تا بتوانید آن‌ها را به آسانی از یک‌دیگر تشخیص دهید.
  • اگر قیمت در میان اندیکاتور با انحراف معیار ۱+ و ۲+ در نوسان است، این مسئله صعودی بودن روند را نشان می‌دهد.
  • اما اگر قیمت در بین انحراف معیار ۱- و ۲- حرکت می‌کند، به منزله روند نزولی است.
  • حرکت قیمت بین انحراف معیار ۱+ و ۱- از وجود یک روند رنج خبر می‌دهد.
آموزش تشخیص روند قیمت با استفاده از ترکیب دو اندیکاتور باند بولینگر

با توجه به همین چند اصل می‌توانید به سادگی از این اندیکاتور به منظور تشخیص روند بازار بورس استفاده کنید.

چند نکته در خصوص معامله در جهت روند

  • هنگامی که روندهای قوی تشکیل می‌شوند، قیمت در نزدیکی باندهای خارجی نوسان می‌کند.
  • اگر روند ادامه پیدا کند ولی فاصله قیمت از باندهای خارجی دور شود، کاهش قدرت روند را می‌توان دریافت.
  • در شرایطی که قیمت چندین بار به سمت باندهای خارجی حرکت می‌کند ولی نمی‌تواند آن را لمس کند، می‌توان از ضعف قدرت در قیمت مطلع شد.

آموزش دریافت سیگنال خروج از بازار به کمک اندیکاتور باند بولینگر و استراتژی ۷۵ درصد

افرادی که مبالغ بالایی را سرمایه‌گذاری کرده‌اند و در سود هستند، باید نقطه خروج را به موقع پیدا کنند تا بتوانند سیو سود کنند. به همین دلیل، همان‌قدر که یافتن نقاط ورود به بازار حائز اهمیت است، شناسایی نقاط خروج از بازار نیز مهم است. علاوه بر نکاتی که پیش‌تر مطرح شد، با استفاده از یک استراتژی دیگر که به استراتژی ۷۵ درصد معروف است، می‌توان از اندیکاتور بولینگر بند سیگنال خروج به موقع را دریافت کرد.

  • ابتدا روند بازار را مطابق با آن‌ چه پیش‌تر گفتیم مشخص کنید.
  • زمانی که یک کندل نزولی در بازار تشکیل شد که حداقل ۷۵ درصد آن در زیر ناحیه خرید قرار گرفت، می‌توان آن نقطه را به منزله نقطه خروج از بازار تلقی کرد.
  • دقت کنید که به منظور صحت سیگنال خروج، لازم است که کندل حتما نزولی باشد.

آموزش معاملات روزانه به کمک استراتژی ترکیب اندیکاتور باند بولینگر و MACD در بورس

به کمک ترکیب اندیکاتور BB و MACD می‌توان به یک استراتژی کارآمد دست پیدا کرد. از اندیکاتور مکدی به منظور مشخص کردن روند در معاملات روزانه استفاده می‌شود. پارامترهای مکدی به این شکل هستند:

این تنظیمات به صورت پیش‌فرض هستند. در باند بولینگر هم عدد ۱۲ برای میانگین متحرک و عدد دو برای انحراف معیار است.

وقتی که مکدی بالای خط سیگنال و خط صفر قرار می‌گیرد، سفارش توقف را در بالای باند بولینگر قرار دهید. در این موقعیت می‌توانید خرید خود را انجام دهید. اگر تمایل دارید معاملات‌تان را با احتمال بالا محدود کنید، پس از عبور مکدی از خط صفر دست به معامله بزنید. به این ترتیب می‌توانید در روندهای جدید موقعیت خود را حفظ کنید و درگیر شرایطی نشوید که در آن روند رشد کرده است و اکنون در آستانه برگشت قرار دارد

اما استراتژی خروج نیز در این میان مهم است. اگر مکدی زیر خط سیگنال و صفر باشد، سفارش توقف باید به منظور فروش در پایین باند بولینگر قرار داده شود. می‌توان درصد میانگین معاملات یک هفته گذشته را در نظر گرفت تا نقاط تارگت و حد ضرر مشخص شوند. این رویکرد مبتنی بر نوسان است. اما موجب افزایش تعداد پارامترهای موجود می‌شود. لازم است که چندین روز را مدنظر قرار دهید که در محدوده میانگین معاملاتی‌تان باشد و از این میانگین برای یافتن نقاط هدف و حد ضرر استفاده کنید.

به‌علاوه باید از تایم فریم نیز مطلع باشید. مهم است که تایم فریم پارامترهای مذکور با تایم فریم معاملاتی شما هماهنگ باشد. با به‌روز کردن تنظیمات ابزارها به شکلی منظم و با توجه به نوسانات بازار می‌توان نتایج بهتری گرفت.

برنده شدن با استراتژی ترکیب باند بولینگر و MACD

ترکیب باند بولینگر و مکدی

در این تصویر یک روند صعودی قوی داریم. می‌توان مشاهده کرد که بالاترین سقف قیمتی هیستوگرام با کم‌ترین سقف قیمت هیستوگرام هم‌زمان است. این مسئله را می‌توان هشداری برای یک واگرایی نزولی دانست که در نقطه یک شاهد آن هستیم. واگرایی نزولی یک فرصت معاملاتی عالی را برای خرید دارایی و ورود به آن فراهم می‌کند.

با نزول قیمت و سقوط مکدی به زیر خط صفر، می‌توان از روند نزولی مطلع شد. به همین دلیل دستور توقف فروش (Sell Stop) در زیر باند بولینگر قرار می‌گیرد تا فرصتی برای خرید پیش‌بینی شود.

پس از تایید روند نزولی از جانب مکدی، کندل ‌Bullish Outside Bar تشکیل شده اما دنباله آن طولانی نبوده است. این اتفاق آخرین تلاش صعودی پیش از شکسته شدن بیشتر قیمت بود. در انتها مشاهده می‌کنید که قیمت به باند بولینگر پایینی فشار آورده و دستور سفارش توقف اجرا شده است.

بازنده شدن با استراتژی ترکیب باند بولینگر و MACD

استفاده هم‌زمان از مکدی و باند بولینگر

به فلش قرمزی که روی تصویر است دقت کنید. این نقطه نشان‌گر آغاز معاملات ساده روزانه است که بدترین نقطه برای ورود به دارایی است. اما چگونه می‌توان این نمودار را تفسیر کرد؟

در ابتدا گروهی از کندل‌ها با بدنه‌هایی کوچک را داریم که به دنبال یک‌دیگر تشکیل شده‌اند. انقباض باند بولینگر در این شرایط از کاهش نوسانات خبر می‌دهد. پس از شکسته شدن تراکم، سه کندل قرمز متوالی را می‌بینید که از باند خارج شده‌اند. درست در همین زمان است که تایید روند نزولی توسط مکدی اتفاق می‌افتد. به این ترتیب ما تصمیم می‌گیریم با باند بولینگر پایینی که با فلش قرمز مشخص شده است وارد موقعیت خرید شویم.

درست است که روند نزولی از کف قیمتی گذشته است اما حمایتی از جانب مومنتوم هیستوگرام مکدی مشاهده نشده است. در این شرایط یک همگرایی صعودی نشان داده می‌شود. این روند نزولی در نهایت در صبح روز بعد به یک برگشت غیرواقعی منجر می‌شود؛ آن هم در شرایطی که ما در کف قیمتی وارد معامله شده‌ایم. مشخص نکردن حد ضرر شرایط را بسیار وخیم‌تر خواهد کرد و نشان‌گر باخت این استراتژی است.

بهترین تنظیمات اندیکاتور باند بولینگر در بورس

طبیعتاً بخش مهمی از آموزش اندیکاتور باند بولینگر به تنظیمات آن مربوط است. در وهله نخست باید به تایم فریم دقت کنید. مهم است که در چه چارچوب زمانی از این اندیکاتور استفاده می‌کنید. بسیاری از فعالان بازار از اندیکاتور BB در تایم‌ فریم‌های کوتاه‌مدت استفاده می‌کنند؛ تایم فریم‌های یک‌ساعته یا کمتر. به این ترتیب می‌توانند از طریق نوسان‌گیری کسب سود کنند. البته در این تایم فریم‌ها می‌توان علاوه بر نوسان‌گیری از سایر قابلیت‌های این اندیکاتور نیز کمک گرفت. مبدع این اندیکاتور معتقد است تایم فریم روزانه بهترین بازه زمانی است که می‌توان در آن از این اندیکاتور استفاده کرد. به جز تایم فریم، تنظیمات این اندیکاتور نیز مهم است که در ادامه به دو نکته در این خصوص اشاره خواهیم کرد:

  • بهترین تنظیمات اندیکاتور باند بولینگر در تایم فریم روزانه و هفتگی این است که میانگین متحرک ساده را روی اعداد ۱۸ تا ۲۱ قرار دهید. هم‌چنین انحراف معیار را روی عدد دو تنظیم کنید.
  • بهترین تنظیمات اندیکاتور باند بولینگر در تایم فریم‌های کوتاه‌‌مدت این است که میانگین متحرک ساده را روی اعداد ۹ تا ۱۲ و هم‌چنین انحراف معیار را روی دو قرار دهید.

محدودیت‌های باند بولینگر

باندهای بولینگر طراحی شده‌اند تا از نوسانات قیمت خبر دهند. سازنده این اندیکاتور خود به استفاده از دو یا سه اندیکاتور غیروابسته همراه این اندیکاتور اشاره کرده است که منجر به دریافت سیگنال‌های مستقیم‌تری از بازار خواهد شد. بولینگر معتقد بود باید از سایر ابزار نظیر اندیکاتور مکدی یا RSI استفاده کرد.

هم‌چنین استفاده از میانگین متحرک ساده ۲۰ روزه و انحراف معیارها در این اندیکاتور اختیاری است و ممکن است در هر شرایطی منجر به کسب نتایج مطلوب نشود. معامله‌گران بر همین اساس، باید فرضیات خود را با انحراف معیار و میانگین متحرک ساده مطابقت دهند و آن‌ها را بررسی کنند.

جمع‌بندی

اندیکاتور باند بولینگر از دو انحراف معیار و یک میانگین متحرک ساده کمک می‌گیرد تا با تکیه بر نوسانات قیمتی، اطلاعات مفیدی را در اختیار ما قرار دهد. باندهای بالایی و پایینی انحراف معیارهای مثبت و منفی از یک میانگین متحرک ساده هستند. پیش‌بینی روند قیمت، تشخیص نقاط اشباع به منظور ورود به معامله یا خروج از آن و هم‌چنین تحلیل روند سهام با توجه به حمایت‌ها و مقاومت‌های داینامیک و استاتیک، از جمله کاربردهای مهم اندیکاتور باند بولینگر در بورس است. هم‌چون سایر اندیکاتورها، نمی‌توان از این اندیکاتور نیز به تنهایی برای دریافت سیگنال‌های قوی استفاده کرد. بهترین کار آن است که این ابزار با اندیکاتورهایی مانند مکدی یا RSI ترکیب شوند تا نتایجی به مراتب قابل‌اعتمادتر به دست آید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا