تشریح مزایای کارگروه سهام عدالت | افزایش سودآوری پرتفوی سهام عدالت
مشاور رئیس سازمان بورس اعلام کرد که افزایش سودآوری پرتفوی سهام عدالت یکی از مزایای تشکیل کارگروه سهام عدالت است که با بهبود شرایط هیئت مدیره شرکتهای سرمایهپذیر نمایان خواهد شد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری صداوسیما، پیمان حدادی، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت در خصوص سهام شرکتهای سهام عدالت، گفت: هم اکنون پرتفوی سهام عدالت متشکل از سهام ۴۹ شرکت است که از این تعداد، ۳۹ شرکت در بازار بورس و یا فرابورس در حال معامله هستند و سهام ۱۰ شرکت دیگر هنوز در بازار سرمایه پذیرش نشده است. یکی از موضوعات بسیار مهم در رابطه با این ۴۹ شرکت، انتخاب اعضای هیئت مدیره این شرکتها به نیابت از سهامداران عدالت است.
حدادی با اشاره به آزادسازی سهام عدالت اظهار کرد: بعد از آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت ۱۳۹۹، شورای عالی بورس به انجام مقررات مورد نیاز در رابطه با آزادسازی سهام عدالت اقدام کرد که این مقررات برای همه دستگاههای اجرایی لازمالاجرا بود.
وی بیان کرد: از ۴۹ میلیون سهامدار سهام عدالت، حدود ۱۹ میلیون روش مستقیم را جهت مدیریت سهام عدالت توسط خود انتخاب کردند و ۳۰ میلیون دیگر روش غیرمستقیم را انتخاب کردند و مدیریت سهام عدالت آنان در اختیار هیئت مدیره شرکتهای سرمایهگذاری استانی قرار گرفت.
کانون سرمایهگذاری استانی سهام عدالت اختیار انتخاب اعضای هیئت مدیره شرکتها را دارد
مشاور رئیس سازمان بورس عنوان کرد: برای اعمال حق رای در شرکتهای سرمایهپذیر در سهام عدالت، کانونی به نیابت از ۳۱ شرکت استانی برای شرکت مجامع ۴۹ شرکتهای سرمایهپذیر و حق رای، تشکیل شد.
حدادی با بیان اینکه یکی از مهمترین حق رایها، انتخاب اعضای هیئت مدیره شرکتها به نمایندگی سهام عدالت است، تصریح کرد: تا قبل از آزادسازی سهام عدالت، براساس مصوبه هیئت وزیران، انتخاب اعضای هیئت مدیره توسط دستگاههای دولتی انجام شد، اما بعد از آزادسازی سهام عدالت و براساس آییننامه اجرایی آزادسازی این اختیار در دست کانون سرمایهگذاری استانی قرار گرفت. از آن جایی که اعضای هیئت مدیره سرمایهگذاری استانی و اعضای هیئت مدیره این کانون در سالهای پیش انتخاب شدند، عمدتا از تعیین صلاحیت حرفهای توسط سازمان بورس برخوردار نیستند.
کارگروه سهام عدالت و وظایف آن
وی درباره کارگروه سهام عدالت و وظایف آن نیز اظهار کرد: در ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ شورای عالی بورس مصوبهای با عنوان تشکیل یک کارگروه سه جانبه جهت اعمال حق رای در مجامع ۴۹ شرکت سرمایهپذیر ابلاغ کرد. این کارگروه متشکل از کانون سهامداران سهام عدالت، اعضای حقیقی شورای عالی بورس و نمایندگان وزارت اقتصاد یعنی سازمان خصوصیسازی و معاونت اقتصادی وزارت اقتصادی است.
مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت اضافه کرد: این کارگروه از اسفند ماه تاکنون ۲۰ جلسه تشکیل داده و براساس مقررات و آییننامهای که تنظیم شده هر کدام از افرادی که در هیئت مدیره ۴۹ شرکت به عنوان نماینده سهام عدالت نامزد میشوند، باید دارای یکسری ویژگیهای خاصی باشند. متاسفانه پیش از این افرادی که نماینده سهام عدالت در این شرکتهای بورسی بودند از دانش کافی برخوردار نبودند و تجربه مدیریتی لازم را نداشتند.
وی بیان کرد: این افراد با مسائل پیش پا افتاده و پایههای اصلی در صورتهای مالی آشنایی کافی نداشتند، اما با تشکیل این کارگروه افرادی که هم اکنون انتخاب میشوند حتما باید تجربه و تحصیلات لازم را داشته باشند و طی یک فرآیند بسیار مدون و مصاحباتی که انجام میشود، این افراد انتخاب میشوند.
حدادی خاطرنشان کرد: با توجه به آزادسازی سهام عدالت، دستگاههای دولتی دیگر نمیتوانند نمایندگان سهام عدالت در ۴۹ شرکت را مشخص کنند و باید مصوبات شورای عالی بورس به صورت کامل در این خصوص اجرا شود.
افزایش سودآوری پرتفوی سهام عدالت
مشاور رئیس سازمان بورس با اشاره به مزایای تشکیل کارگروه سهام عدالت گفت: ایجاد این کارگروه و تصمیم شورای عالی بورس یکی از اصلاحات اساسی در رابطه با سهام عدالت به نفع سهامداران سهام عدالت بوده تا اینکه بتوانند به صورت واقعی مالکیت و مدیریت سهام خود را در اختیار داشته باشند.
وی در پایان اضافه کرد: بهبود شرایط در هیئت مدیرههای شرکتهای سرمایهپذیر براساس تصمیماتی که این کارگروه میگیرد، حتما در ماههای آتی خود را نمایان خواهد کرد و یکی از این نتایج میتواند افزایش سودآوری پرتفوی سهام عدالت باشد.