شاخص قیمت جهانی فائو در ماه مه ۲۰۲۳ کاهش یافت
شاخص قیمت جهانی آژانس غذای سازمان ملل متحد یا فائو با کاهش قیمت روغنهای نباتی، غلات و لبنیات در ماه مه ۲۰۲۳ به پایین ترین حد خود طی دو سال گذشته رسید.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از بیزینس ریکوردرز (Business Recorder)، شاخص قیمت جهانی فائو (سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد) مواد غذایی را که بیش از همه در دنیا تجارت میشوند ردیابی میکند. متوسط شاخص قیمت جهانی فائو در ماه مه ۲۰۲۳ برابر با ۱۲۴.۳ بود، درحالی که در ماه آوریل به ۱۲۷.۷ رسید. شاخص قیمت فائو برای ماه آوریل ۱۲۷.۲ پیشبینی شده بود.
پایین ترین حد شاخص قیمت جهانی فائو
شاخص قیمت جهانی فائو در مه به پایین ترین حد خود از آوریل ۲۰۲۱ رسید؛ این شاخص اکنون ۲۲ درصد پایینتر از بیشترین رکوردی است که در مارس ۲۰۲۲ و پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین به دست آمده بود.
شاخص قیمت غلات فائو حدود ۵ درصد در ماه مه نسبت به ماه قبل از آن کاهش یافته که نتیجه دورنمای افزایش عرضه و تمدید قرارداد غلات دریای سیاه است که اجازه صادرات از اوکراین را میدهد. اما قیمت جهانی برنج همچنان در ماه مه رو به افزایش بود که دلیل اصلی آن کاهش عرضه از سوی برخی کشورهای صادرکننده است. فائو ماه گذشته نگرانی خود را نسبت به بالا رفتن قیمت این محصول ابراز کرد.
شاخص قیمت روغنهای نباتی فائو حدود ۹ درصد به صورت ماهانه کاهش یافته که نشاندهنده عرضه بالای دانههای روغنی و تقاضای پایین برای روغن پالم است. دراینبین، قیمت جهانی لبنیات در بحبوحه افزایش فصلی تولید شیر در نیمکره شمالی بیش از ۳ درصد کاهش یافته است.
افزایش ۵ درصدی قیمت شکر
گفتنی است، قیمت شکر ۵.۵ درصد نسبت به آوریل افزایش یافته و چهارمین افزایش پیاپی ماهانه را ثبت کرده است؛ زیرا نگرانیها در مورد ال نینو (El Nino) بر افزایش عرضه جهانی افزوده است. در این بین، بهبود شرایط جوی در برزیل و پایین آمدن قیمت نفت خام مانع افزایش بیشتر قیمت شکر شده است.
فائو در گزارشی جداگانه پیشبینی میکند تولید جهانی غلات در سال جاری میلادی برابر با ۲.۸۱۳ میلیارد تن باشد؛ یعنی یک درصد افزایش نسبت به سال گذشته میلادی که مستقیماً نتیجه افزایش تولید ذرت است.
پیشبینی میشود ذخایر جهانی غلات در سال جاری و سال آینده میلادی تا ۱.۷ درصد به صورت سالانه افزایش یافته و به رکورد ۸۷۳ میلیون تن برسد که نتیجه افزایش ذخایر ذرت، برنج و جو است.
اما تخمین زده میشود ذخایر گندم با توجه به پایین آمدن تولید و تثبیت تقاضا کاهش یابد.