چرا نباید ۱۲۰ ساعت پس از ضرر معامله کرد؟
حتما برای شما هم پیش آمده است که در معاملهای ضرر کرده و پس از آن تصمیم گرفتهاید برای انتقام گرفتن از بازار و جبران این ضرر آن را در معامله دیگرتان جبران کنید. گاهی امکان جبران کم است و در معامله بعدی هم در معرض خطر قرار میگیرید و به احتمال زیاد در معامله بعدی هم ضرر میکنید.
این زیان به این خاطر است که زمانی که متضرر میشوید، دچار استرس و اضطراب میشوید و این نگرانی باعث میشود که تصمیم اشتباهی را بگیرید که عکسالعمل نادرست را در زمان نادرست در پی دارد و همین امر باعث میشود در بدترین زمان، اشتباهترین تصمیم را بگیرید و نه تنها ضررتان جبران نمیشود، بلکه با معامله پس از ضرر بار آن سنگینتر خواهد شد.
طبق تحقیقاتی که محققین بلژیکی انجام دادهاند، انسانها دارای ۲۷ نوع احساس هستند که شامل شرم، شگفتی، ترس، انزجار، بیحوصلگی، خشم، احساس آرامش و موارد دیگر است. از میان این احساسات، آثار هورمونی احساس غم در بدن بیشتر طول میکشد و دیرتر محو یا کمرنگ میشود اما احساسات دیگر گذراتر هستند.
در شمارهای از مجله Motivation and Emotion خلاصهای از نتیجه تحقیق مدت زمان تداوم احساسات مختلف به چاپ رسیده است که در جدول زیر آن را مشاهده میکنید.
همانطور که در تصویر مشخص است، مدت زمانی که طول میکشد تا حس غم در بدن از بین برود ۱۲۰ ساعت است که نسبت به سایر احساسات در رتبه خیلی بالاتری قرار دارد.
اهمیت این مساله به حدی بالا است که به جهت آن که آثار سوء ناشی از غم در شما کم شود و از بین برود و با ذهنی آرام بتوانید تصمیمگیری و معامله کنید، توصیه میشود بعد از ضرر سنگین در بازارهای مالی حداقل تا ۱۲۰ ساعت (معادل پنج روز) معاملهای انجام ندهید.
زمان ماندگاری سایر احساسات نیز به شرح زیر است: