آموزش

آموزش اندیکاتور پارابولیک سار؛ نقاط راهنما برای معامله‌گران

نام ولز وایلدر که می‌آید، گوش‌های تحلیل‌گران تیز می‌شود. هر چه باشد آقای وایلدر خدمات بزرگی به جامعه تحلیل‌گران کرده است. این شخص اندیکاتورهای مختلفی را برای تحلیل تکنیکال توسعه داده است و از این رو بسیاری از معامله‌گران موفقیت خود را مدیون ابداعات او هستند. ظهور اندیکاتور ATR، RSI، ADX و Parabolic SAR همگی حاصل زحمات او هستند. در این مطلب قصد داریم به بررسی اندیکاتور پارابولیک سار (Parabolic SAR) بپردازیم و ضمن آموزش استراتژی‌های معاملاتی آن، فرمول و ساز و کار آن را نیز مرور کنیم.

اندیکاتور پارابولیک سار چیست؟

آشنایی با عملکرد اندیکاتور پارابولیک سار

بهتر است پیش از شروع آموزش، اشاره‌ای به چیستی اندیکاتور پارابولیک سار داشته باشیم تا بهتر با این ابزار کاربردی آشنا شویم. این اندیکاتور از جمله اندیکاتورهای روندی است. شاید نام این اندیکاتور کمی عجیب به نظر برسد. SAR از سرواژه‌های Stop And Reverse‌ به معنای توقف و واژگونی گرفته شده است. واژه Parabolic نیز به معنای سهموی است.

در بازارهای پرنوسان یا بازارهای خنثی که در آن خبری از روند نیست، نمی‌توان به اندیکاتور پارابولیک سار استناد کرد.

به کمک این اندیکاتور علاوه بر مشخص کردن روند، می‌توان زمان ورود و خروج به معامله را نیز دریافت. هرچند کاربرد اصلی آن در تعیین روند در تایم فریم‌های طولانی است.

اندیکاتور Parabolic SAR یک اندیکاتور تاخیری و تاییدکننده است. شکل ظاهری این اندیکاتور با سایر اندیکاتورها متفاوت است. چرا که از تعدادی نقطه در بالا و پایین کندل‌ها تشکیل می‌شود. همین امر صعودی یا نزولی بودن روندها را نشان می‌دهد که به صورت سیگنال در اختیار معامله‌گران قرار می‌گیرد.

کاربردهای اندیکاتور پارابولیک سار چیست؟

اندیکاتور پارابولیک سار چهار کاربرد دارد:

  1. شناسایی روند و نقاط بازگشت آن‌ها
  2. حمایت و مقاومت داینامیک
  3. سیگنال بازگشت با همگرایی
  4. تعیین حد ضرر

در ادامه هر یک از این کاربردها را توضیح می‌دهیم.

شناسایی روند و نقاط بازگشت روند

قانون کلی این اندیکاتور بسیار ساده است. قرارگیری نقطه‌چین‌ها در بالای کندل‌های قیمت نشان از روند نزولی دارد. اما زمانی که نقطه‌چین‌ها در پایین کندل قیمت قرار می‌گیرند، روند سهم صعودی است. به این ترتیب می‌توان زمانی که یک نقطه در سمت مقابل کندل‌ها تشکیل می‌شود، سقف یا کف جدید و شروع روند جدید را تایید کرد. بهتر آن است که بگوییم کاربرد اصلی این اندیکاتور، تشخیص محل پایان روندها است. سیگنال‌های ورود به دارایی بر اساس اندیکاتور Parabolic SAR در کف نمودار ایجاد می‌شوند. پس می‌توان گفت که این سیگنال‌ها در سیستم‌های خرید، در کف قابل استفاده هستند.

شناسایی روند به کمک اندیکاتور پارابولیک سار

حمایت و مقاومت داینامیک

کاربرد مهم دیگر اندیکاتور پارابولیک سار که باید به آموزش آن بپردازیم، سطوح حمایت و مقاومت داینامیک است که اگر مقاله «حمایت و مقاومت استاتیک و داینامیک؛ قیمت یا قدرت؟» را خوانده باشید، با آن آشنا هستید. درست مثل میانگین متحرک یا باندهای بولینگر، پارابولیک سار نیز می‌تواند به خوبی از عهده این کار برآید. به ساده‌ترین شکل ممکن باید گفت قرارگیری نقاط اندیکاتور Parabolic SAR در بالای کندل‌ها به منزله مقاومت در سهم است. از طف دیگر، قرار گرفتن این نقاط در پایین کندل‌ها، نقش حمایتی را ایفا می‌کند.  

تعیین سطوح حمایت و مقاومت به کمک Parabolic SAR

سیگنال بازگشت با همگرایی

باید به این مسئله توجه شود که قرار گرفتن نقاط در بالا یا پایین کندل‌ها را نمی‌توان همیشه به معنای حمایت یا مقاومت تلقی کرد. در برخی از شرایط، حرکت اندیکاتور و قیمت سهم به گونه‌ای است که همگرایی رخ می‌دهد. این مسئله می‌تواند از بازگشت روند و احتمال شکست اندیکاتور خبر دهد. در تصویر زیر می‌توانید مثالی از همگرا شدن قیمت و اندیکاتور را مشاهده کنید که در واقع خطای این اندیکاتور را نشان می‌دهد.

دریافت سیگنال بازگشت با اندیکاتور پارابولیک سار

زمانی که نقطه‌چین‌ها و کندل‌ها به هم نزدیک می‌شوند، احتمال بازگشت روند بالا می‌رود. پس می‌توان به این ترتیب اخطار تغییر روند را به سرعت دریافت کرد.

تعیین حد ضرر

یکی از مواردی که در آموزش اندیکاتورها به آن اشاره می‌شود، تعیین حد ضرر است و به کمک پارابولیک سار نیز می‌توان این کار را انجام داد. به شکلی ساده می‌توانیم در زمان تشخیص آغاز روند صعودی، سطح قیمتی که در آن به دارایی ورود کرده‌ایم را برابر با حد ضرر در نظر بگیریم. در تصویر زیر می‌توانید این مسئله را مشاهده کنید.

آموزش تعیین حد ضرر به کمک اندیکاتور پارابولیک سار

آشنایی با مفهوم گام و گام بیشینه در اندیکاتور پارابولیک سار

منظور از گام در این اندیکاتور یک ضریب است که می‌توان بر اساس آن درجه حساسیت اندیکاتور را تعیین کرد. هرچه میزان این ضریب بیشتر باشد، حساسیت اندیکاتور نیز بیشتر خواهد بود. بیشتر بودن حساسیت نیز موجب افزایش احتمال صدور سیگنال‌های نادرست می‌شود. مثلا اگر دو اندیکاتور با گام‌های ۰.۰۳ و ۰.۰۱ داشته باشیم، اولی حساسیت بیشتری خواهد داشت.

زمانی که حساسیت اندیکاتور Parabolic SAR افزایش پیدا می‌کند، اندیکاتور به نمودار قیمت نزدیک‌تر می‌شود. در سمت مقابل کم شدن حساسیت موجب افزایش فاصله اندیکاتور از نمودار قیمت خواهد شد.

در تنظیمات پیش‌فرض، گام روی عدد ۰.۰۲ قرار دارد. گام بیشینه نیز روی ۰.۲ تنظیم شده است. زمانی که قیمت به سقف یا کف جدیدی در روندهای صعودی یا نزولی می‌رسد، این ضریب به میزان ۰.۰۲ افزایش پیدا می‌کند. این اتفاق تنها تا رسیدن به عدد ۰.۲ ادامه دارد و در این عدد متوقف خواهد شد. به عدد ۰.۲ گام بیشینه گفته می‌شود. گام بیشینه حد نهایی افزایش گام را مشخص می‌کند.

آموزش فرمول اندیکاتور پارابولیک سار

حال که با ساختار، کاربردها و استراتژی معاملاتی اندیکاتور پارابولیک سار آشنا شدیم، بهتر است به فرمول آن هم بپردازیم. هر چند هم‌چون سایر اندیکاتورها نیازی به انجام محاسبات نیست. اما اطلاع از این مسئله به درک بهتر این اندیکاتور کمک می‌کند. زمانی که با این موارد آشنا شوید، می‌توانید تنظیمات را به دل‌خواه خود تغییر دهید و به نحو احسن از این ابزار استفاده کنید.

نحوه محاسبه اندیکاتور پارابولیک سار

با توجه به این‌ که روند نزولی است یا صعودی، محاسبات مربوط به این اندیکاتور نیز متفاوت خواهد بود. در روندهای صعودی به بیشترین قیمت و در روندهای نزولی به کم‌ترین قیمت نیاز داریم.

اگر جایی AF‌ یا Acceleration Factor را مشاهده کردید، منظور گام است. هم‌چنین قیمت بیشینه یا کمینه نیز با Extreme Price یا EP نمایش داده می‌شود.

برای محاسبه این اندیکاتور در روندهای صعودی، لازم است که از فرمول زیر پیروی کنید:

سار = سار  قبلی + AF قبلی (SAR قبلی + EP قبلی)

در روندهای نزولی نیز فرمول به این صورت است:

سار = سار قبلی − AF قبلی (SAR قبلی − EP قبلی)

سیگنال‌های اندیکاتور Parabolic SAR

اساس کار این اندیکاتور نقطه‌هایی است که در کنار هم یک نمودار را تشکیل می‌دهند. در روندهای صعودی این نمودار در زیر قیمت قرار می‌گیرد. اما زمانی که بازار نزولی است، نقاط این اندیکاتور به بالای قیمت می‌رود. پس زمانی که نمودار قیمت سهام به بالای اندیکاتور حرکت می‌کند، می‌توان به شروع روند صعودی پی برد. در سمت مقابل نخستین حرکت قیمت به سمت پایین اندیکاتور، علامتی است که خبر از آغاز روند نزولی می‌دهد. پس به طور خلاصه اگر نقطه‌ها پایین نمودار قیمت باشند، سیگنال خرید داریم و اگر نقاط بالای کندل‌ها باشند، سیگنال فروش صادر می‌شود.

به این مسئله دقت کنید که در شرایطی که بازار صعودی است، نقاط اندیکاتور پارابولیک سار نیز همراه نمودار قیمت در همان جهت حرکت می‌کند، منتها از نمودار قیمت پایین‌تر قرار می‌گیرد.

آموزش ترکیب اندیکاتور پارابولیک سار و دیگر اندیکاتورها

همیشه در آموزش اندیکاتورهای مختلف گفته می‌شود که به تنهایی از سیگنال‌های یک اندیکاتور استفاده نکنید. بهترین کار ترکیب اندیکاتورها با یک‌دیگر و استفاده از سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال است. بهتر است پس از دریافت سیگنال، از اندیکاتور دیگری برای تایید سیگنال استفاده کنید. این کار برای کاهش ریسک معاملات انجام می‌شود. ترکیب اندیکاتور Parabolic SAR با اندیکاتورهای دیگر نظیر MA، استوکاستیک یا ADX از جمله ترکیب‌های محبوب و رایج تحلیل تکنیکال است و نتایج خوبی را به دست می‌دهد.

ترکیب اندیکاتور پارابولیک سار با MA

از جمله ترکیب‌هایی که می‌توان از آن‌ بسیار کمک گرفت، ترکیب اندیکاتور پارابولیک سار و MA است. MA نیز از جمله اندیکاتورهای روندی است. پس ترکیب این دو اندیکاتور در شناسایی روند سهام مورد استفاده قرار می‌گیرد. مجددا تکرار می‌کنیم که اندیکاتور پارابولیک سار در بازارهای رنج کاربرد ندارد. چرا که در این وضعیت سیگنال‌های نادرستی صادر می‌کند که در نهایت شما را متضرر خواهد کرد. پس باید در ابتدا از اندیکاتورهای روندی برای تشخیص وجود روند استفاده کنیم.

به کمک دو اندیکاتور MA مجزا، می‌توانید سیگنال‌های خرید و فروش را تایید کنید. به عنوان مثال می‌توان از دو اندیکاتور ۲۰ و ۴۰ دوره‌ای در کنار پارابولیک سار استفاده کرد.

آموزش سیگنال خرید با پارابولیک سار و MA

سیگنال‌های خرید در هنگام استفاده از این اندیکاتور در شرایطی صادر می‌شوند که نمودار قیمت بالاتر از خط اندیکاتور باشد یا به بیان دیگر نقاط در پایین نمودار قیمت تشکیل شوند. اما برای این‌ که این سیگنال تایید شود، لازم است که اندیکاتور MA چهل دوره‌ای پایین‌تر از MA‌ دیگر (۲۰ دوره‌ای) باشد. اگر ‌MA چهل دوره‌ای به صورتی حرکت کند که MA بیست دوره‌ای را قطع کند و سپس به پایین‌ آن حرکت کند، و هم‌چنین نمودار پارابولیک سار نیز پایین‌تر از نمودار قیمت باشد، می‌توان سیگنال‌ خرید را معتبر دانست.

البته به این مسئله دقت کنید که نیاز نیست این دو شرط حتما هم‌زمان برقرار باشند. ولی برقراری هر دو شرط می‌تواند به تایید سیگنال بینجامد. اگر نگاهی به تصویر زیر بیندازید، می‌توانید تایید سیگنال خرید را به کمک ترکیب این دو اندیکاتور مشاهده کنید.

دریافت سیگنال خرید به کمک ترکیب دو اندیکاتور پارابولیک سار و MA

آموزش سیگنال فروش با اندیکاتور پارابولیک سار و MA

به منظور صدور سیگنال فروش باید نمودار پارابولیک سار بالای نمودار قیمت باشد. برای تایید این سیگنال هم لازم است که MA بیست دوره‌ای پایین‌تر از MA چهل دوره‌ای قرار بگیرد. باز هم تاکید می‌کنیم که نیازی نیست که این اتفاقات پشت‌سرهم رخ دهند. تنها وجود آن‌‌ها مهم است که به تایید سیگنال فروش منجر می‌شود. تصویر زیر این مسئله را به خوبی نشان می‌دهد.

دریافت سیگنال فروش به کمک MA و Parabolic SAR

ترکیب اندیکاتور پارابولیک سار با ADX

ترکیب اندیکاتور Parabolic SAR و ADX

پارابولیک سار و ADX دو اندیکاتوری هستند که به دست آقای وایلدر توسعه پیدا کرده‌اند. پیش‌تر در آموزش اندیکاتور ADX دریافتیم که این اسیلاتور، نوسانی بین صفر تا ۱۰۰ دارد و از این مسئله می‌توان در ترکیب با پارابولیک سار استفاده کرد. ADX قدرت روند را نشان می‌دهد. اگر ADX نوسانی میان صفر و ۲۵۰ داشته باشد، نشان‌گر ضعف در روند است. در حقیقت قرار گرفتن اندیکاتور در این ناحیه نشان از عدم وجود روند است. یعنی بازار یا خنثی است یا در حال نوسان است. پس در چنین شرایطی استفاده از پارابولیک سار مطلوب نیست. اما اگر ADX در محدوده بالای ۲۵ قرار گرفته باشد، می‌توان از قدرت روند آگاه شد و از پارابولیک سار استفاده کرد.

به این نکته دقت کنید که این اعداد برای تریدرهای مختلف متفاوت است و هر کسی می‌تواند با توجه به استراتژی معاملاتی خود آن‌ها را تغییر دهد. مثلا ممکن است برخی معامله‌گران به جای عدد ۲۵ از عدد ۲۰ استفاده کنند. این عدد برای بعضی تریدرها حتی تا ۱۳ هم پایین می‌آید. این مسئله به تجربیات تریدرها بستگی دارد. اما به طور کلی ۲۰ و ۲۵ بیشتر از سایر اعداد استفاده می‌شوند.

آموزش سیگنال خرید با اندیکاتور پارابولیک سار و ADX

نخستین شرط تایید سیگنال خرید آن است که هر دو اندیکاتور در یک راستا قرار بگیرند. شرط بعدی این است که اندیکاتور ADX از محدوده موردنظر برای تایید قدرت روند برخوردار باشد. یعنی عدد ۲۰ یا ۲۵ را نشان دهد. شرط پایانی هم این است که DI- در اندیکاتور ADX پایین‌تر از DI+‌ باشد. این مسئله قدرت روند صعودی را نشان می‌دهد.

پس به همین دلیل باید تمام سیگنال‌ها را در نظر بگیرید تا به نتایج بهتری برسید. مثلا ممکن است نمودار پارابولیک سار در نواحی پایین‌تر از نمودار قیمت باشد ولی نمودار DI- بالاتر از DI+‌ باشد. دقت کنید که نمی‌توان این وضعیت را به منزله سیگنال خرید تلقی کرد. در تصویر زیر می‌توانید سیگنال خریدی را مشاهده کنید که با ترکیب پارابولیک سار و ADX صادر شده است.

دریافت سیگنال خرید به کمک ترکیب ADX و پارابولیک

آموزش سیگنال فروش با اندیکاتور پارابولیک سار و ADX

به منظور تایید سیگنال فروش لازم است که چند شرط را بررسی کنیم. نخست آن‌ که نیازی نیست دو اندیکاتور مذکور هم‌راستا باشند؛ بلکه حرکت آن‌ها در خلاف جهت یک‌دیگر خواهد بود. اما به این دلیل که روند قیمت نزولی است، اندیکاتور Parabolic SAR هم نزولی خواهد بود. دقت کنید که وظیفه ADX نمایش قدرت روند است. اگر روند نزولی پرقدرت باشد نمودار ADX در وضعیت صعودی خواهد بود. این نخستین شرطی است که باید برقرار باشد تا وارد پوزیشن شورت شویم.

افزون بر این شرط، مقدار اندیکاتور ADX هم باید بیشتر از ۲۰ یا ۲۵ باشد. در انتها لازم است که خط DI- از خط DI+ بالاتر باشد. اگر تمام شرایط مذکور برقرار بود، می‌توانید موقعیت‌ فروش را اتخاذ کنید. چرا که در غیر این صورت ممکن است متضرر شوید.

ترکیب اندیکاتور پارابولیک سار و استوکاستیک

اندیکاتور استوکاستیک هم یکی دیگر از اندیکاتورهای مومنتوم است که تحلیل‌گران تکنیکال از آن بسیار استفاده می‌کنند. این اندیکاتور نیز در محدوده صفر تا ۱۰۰ حرکت می‌کند. پس می‌توان آن را در دسته اسیلاتورها جای داد. سطوح کمتر از ۲۰ نشان از منطقه اشباع فروش دارد. محور ۵۰ در این اندیکاتور، محور مرکزی است و محدوده بالای ۸۰، منطقه اشباع خرید است. این اندیکاتور دو نمودار قرمز و آبی دارد.

در تایید سیگنال خرید، باید به منطقه اشباع فروش دقت کرد. یعنی لازم است که نمودار آبی استوکاستیک نمودار قرمز را از سمت پایین قطع کند و سپس حرکتی رو به بالا داشته باشد. در این شرایط می‌توان پوزیشن خرید را اتخاذ کرد. این امر تایید سیگنال خرید صادرشده توسط پارابولیک سار را به دنبال دارد.

زمانی که معکوس شرایط بالا رخ دهد، سیگنال فروش صادر خواهد شد. اگر نمودار پارابولیک سار جایگاهی بالاتر از نمودار قیمت داشته باشد و استوکاستیک در محدوده اشباع خرید – یعنی بالاتر از ۸۰ – قرار بگیرد و نمودار آبی از بالا نمودار قرمز را قطع و به پایین آن حرکت کند، می‌توان وارد موقعیت‌های فروش شد.

ترکیب اندیکاتور پارابولیک سار و MACD

ترکیب پارابولیک و مکدی

برای دریافت سیگنال‌های خرید و فروش به کمک اندیکاتورهای مکدی و پارابولیک سار، کافی است به وضعیت هیستوگرام دقت کنیم. با ظاهر شدن نقاط پارابولیک سار در پایین نمودار قیمت و قرار گرفتن هیستوگرام مکدی بالاتر از سطح صفر، می‌توان سیگنال خرید را دریافت کرد. در سمت مقابل، اگر نقاط پارابولیک سار در بالای نمودار قرار گیرند و هیستوگرام پایین سطح صفر باشد، سیگنال فروش صادر می‌شود.

ترکیب اندیکاتور پارابولیک سار و RSI

استراتژی معاملاتی Parabolic SAR & RSI می‌تواند به شناسایی روند و انجام معامله در این جهت منتهی شود. در تشخیص روندهای صعودی و نزولی کوتاه و بلندمدت در بازارهای دوطرفه می‌توان از این استراتژی به خوبی بهره برد. البته در بازارهای یک‌طرفه تنها می‌توان از این اندیکاتور برای تشخیص روند صعودی استفاده کرد. برای انجام این کار، باید تنظیمات اندیکاتور Parabolic SAR را کمی تغییر دهیم. گام را برابر با ۰.۰۵ و گام بیشینه را ۰.۵ در نظر می‌گیریم.

حال باید دو شرط برقرار باشد تا وارد معامله شویم. نخست آن که باید قیمت از پایین به بالا حرکت کند و موجب ایجاد یک تقاطع با پارابولیک سار شود. شرط بعدی این است که RSI بزرگ‌تر از ۳۰ باشد. این مسئله نشان می‌دهد که باید RSI از محدوده اشباع فروش بیرون آمده باشد.  

به منظور خروج از معامله نیز باید پارابولیک سار توسط نمودار قیمت از بالا به سمت پایین قطع شود. هم‌چنین اندیکاتور RSI هم باید در سطوح کم‌تر یا مساوی ۶۰ (یا ۷۰) قرار گرفته باشد.

ترکیب اندیکاتور MACD، EMA و Parabolic SAR

نکته مهمی که در آموزش استراتژی‌های معاملاتی پارابولیک سار لازم به یادآوری است، این است که می‌توان این اندیکاتور را به صورت سه‌گانه و به همراه دو اندیکاتور دیگر نیز ترکیب کرد. با توجه به تایم فریم، باید تنظیمات اندیکاتورها را نیز انجام دهید. اگر تایم فریم‌تان پنج دقیقه‌ای است، دست به مقادیر پیش‌فرض نزنید. اندیکاتور پارابولیک روی  ۰.۰۲ و EMA ده دوره‌ای و مکدی نیز روی ۱۲، ۲۶ و ۹ قرار می‌گیرد. در این استراتژی معامله‌گر منتظر می‌ماند تا روند بازگردد و وارد استراتژی شود. بهترین کار آن است که اجازه دهید اصلاحات تمام شود و در ادامه روند اصلی وارد دارایی شوید.

به منظور ورود به معامله باید مکدی سریع‌تر، مکدی آهسته‌تر را از سمت پایین به بالا قطع کند. EMA‌ نیز باید توسط کندل‌ها از پایین به بالا قطع شود. در مورد پارابولیک سار نیز لازم است که شرط همیشگی برقرار باشد؛ یعنی نقاط باید زیر کندل‌ها قرار گیرند.

برای خروج از دارایی نیز باید شرایطی معکوس اتفاق بیفتد. یعنی مکدی سریع‌تر باید خط آهسته‌تر را از بالا به پایین قطع کند. کندل‌ها باید از بالا به پایین از EMA عبور کنند. نقاط پارابولیک نیز باید در بالای کندل‌ها قرار گیرند.

ترکیب مکدی، استوکاستیک و پارابولیک

اندیکاتور پارابولیک سار جهت حرکت نمودار و سطوح برگشت روند را به خوبی نشان می‌دهد. استوکاستیک نیز برای تایید سیگنال در این استراتژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر نقاط پارابولیک سار در بالای نمودار قیمت تشکیل شوند ولی در یک منطقه، نقطه به زیر کندل بیاید و استوکاستیک در اشباع فروش تقاطع ایجاد کند، تنها باید منتظر بمانیم تا شرط آخر برقرار شود.

در سمت مقابل اگر نقاط پارابولیک در زیر کندل‌ها باشند و در یک کندل نقطه به سمت بالا بیاید و سپس استوکاستیک در منطقه اشباع خرید یک تقاطع ایجاد کند، برای فروش دارایی تنها به شرط سوم نیاز داریم.

برای برقراری شرط سوم به سراغ مکدی می‌رویم. این اندیکاتور به ما می‌گوید که کدام روند قدرت‌مند است. واگرایی بین مکدی و نمودار قیمت به عنوان یک نشانه در این استراتژی کاربرد دارد. تقاطع خطوط مکدی نشانه سومی است که برای معامله به آن نیاز داریم.

به منظور کاهش تعداد سیگنال‌های نادرست، بهتر است از تایم‌ فریم ۱۵ دقیقه‌ای استفاده کنید. زمانی که وضعیت نقاط پارابولیک سار تغییر می‌کند و دو اندیکاتور مکدی و استوکاستیک این مسئله را تایید می‌کنند، باید معامله را در جهت جدید ادامه داد.

افزودن اندیکاتور Parabolic SAR به مفیدتریدر

افزودن اندیکاتور پارابولیک سار به مفیدتریدر

با انتخاب منوی Insert و سپس زیرمنوی Indicator، می‌توان اندیکاتور پارابولیک را انتخاب و از آن استفاده کرد.

به منظور انجام تنظیمات نیز می‌توانید از تصویر زیر کمک بگیرید که در بیشتر مواقع بهتر است مقادیر به این صورت باشند.

تنظیمان اندیکاتور Parabolic SAR

مزایای اندیکاتور پارابولیک سار

اندیکاتور پارابولیک سار را می‌توان برای تعیین مدت و جهت روند بازار استفاده کرد. اگر مجددا نگاهی به بخش آموزش کاربردهای اندیکاتور پارابولیک سار بیندازیم، می‌توانیم مزایای این ابزار را به خوبی دریابیم. تمامی این موارد در نتیجه منجر به شناسایی فرصت‌های معاملاتی مطلوب می‌شود.

افزون بر حد ضرر معمولی، از این اندیکاتور برای تعیین حد ضرر تریلینگ یا شناور نیز استفاده می‌شود. به این ترتیب معامله‌گر می‌تواند سودهای خود را سیو کند و از متضرر شدن جلوگیری کند. استفاده از استراتژی معاملاتی پارابولیک سار در ترکیب با سایر اندیکاتورها نیز مسئله‌ای است که وایلدر خود بر آن تاکید داشته است. این امر منجر به بهبود عملکرد اندیکاتورها و دریافت سیگنال‌های صحیح می‌شود.

معایب اندیکاتور پارابولیک سار

نخستین محدودیت این اندیکاتور این است که در بازارهای رنج و بدون روند کاربرد ندارد. هم‌چنین در بازارهای یک‌طرفه نیز کاربرد آن محدودتر خواهد بود. اگر روند مشخصی بر بازار حاکم نباشد، احتمال صدور سیگنال‌های نادرست بیشتر می‌شود و این مسئله نه تنها به سودآوری معامله‌گر کمک نمی‌کند، بلکه او را متضرر نیز خواهد کرد. به طور کلی حرکت آهسته قیمت‌ها شرایط را برای استفاده صحیح اندیکاتور Parabolic SAR فراهم می‌کند.

حساسیت این اندیکاتور را می‌توان به صورت دستی تنظیم کرد. حساسیت بیشتر برابر است با سیگنال‌های نادرست بیشتر. هم‌چنین به دلیل عدم توجه پارابولیک سار به حجم معاملات، نمی‌توان به کمک این اندیکاتور در خصوص قدرت روند اطلاعات زیادی به دست آورد.

چند نکته در مورد پارابولیک سار

  • بهترین موقعیت برای استفاده از این اندیکاتور، در شرایط نزولی سهام است.
  • نقاط می‌توانند موقعیت‌های سرمایه‌گذاری را نشان دهند.
  • استفاده از پارابولیک سار در بازار خنثی و با نوسانات کوتاه‌مدت، با خطا همراه خواهد بود.
  • نزدیک شدن نقطه‌چین‌ها و اندیکاتور، احتمال شکست اندیکاتور و بازگشت روند را افزایش می‌دهد.
  • از پارابولیک سار در کنار سایر ابزارها استفاده می‌شود و نتایج بهتری از این مسئله حاصل خواهد شد.
  • زمانی که قیمت‌ها از نقاط اندیکاتور پارابولیک عبور می‌کند، شاهد صدور سیگنال تغییر روند خواهیم بود.

جمع‌بندی

اندیکاتورها همیشه حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و از آن‌ها می‌توان به منظور دریافت سیگنال‌های متعدد استفاده کرد. اندیکاتور پارابولیک سار یکی دیگر از ابزارهایی است که با ترسیم نقاطی در بالا و پایین نمودار قیمت، اطلاعات خوبی را از وضعیت دارایی در اختیار ما قرار می‌دهد. مهم‌ترین کاربرد این اندیکاتور کمک به تشخیص روند بازار و نقاط بازگشت قیمت است. در بازارهایی که روند آن‌ها مشخص است، استفاده از اندیکاتور Parabolic SAR نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت. در غیر این صورت و در بازارهای نوسانی و رنج، استفاده از این اندیکاتور منجر به صدور سیگنال خطا خواهد شد. زمانی که در استفاده از این اندیکاتور متبحر شویم، می‌توانیم با توجه به تایم فریم، تنظیمات این اندیکاتور را تغییر دهیم تا نتایج بهتری را دریافت کنیم. به کمک این اندیکاتور می‌توان روند جدید سهم را نیز تایید یا رد کرد. به این ترتیب می‌توان به تغییر مسیر روند پی برد و نقاط بازگشت قیمت را شناسایی کرد. از این اندیکاتور هم‌چنین در تعیین حد ضرر و استفاده به عنوان سطوح مقاومت و حمایت داینامیک نیز استفاده می‌شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا