اخبار

شاخص بورس این هفته را چگونه گذراند؟

در اولین هفته شهریور ماه شاهد بازگشت امیدروار کننده بازار به روند صعودی بودیم. صف خریدهای سنگین به خصوص در نمادهای شاخص ساز، سبزپوشی کامل بازار و ارزش معاملات قابل قبول به رغم قفل بودن بخش زیادی از تقاضا در صف‌های خرید، چهره جذابی از بازار سرمایه در ذهن سرمایه‌گذاران پیش از تعطیللات ۴ روزه آخر هفته ایجاد کردند.

به گزارش اخبار بورس، در حالی شاخص کل در ریزش اخیر بازار یک اصلاح ۲۴ درصدی را تجربه کرد که اکثر نمادها تا بیش از ۳۵ درصد اصلاح شدند و در بعضی موارد میزان اصلاح از ۵۰ درصد نیز عبور کرد.

در اواسط این هفته، حقوقی‌ها به حمایت از بازار پرداختند. هرچند قرار بود این حمایت تا چند روز ادامه داشته باشد، اما تنها پس از یک روز، دوباره حقیقی‌ها نبض بازار را در دست گرفتند و صفوف خرید را در نمادهای متعددی تشکیل دادند.

نکته قابل تامل اینکه علی رغم وضع قوانین متعدد در شروع هفته پیش (در گزارش هفته قبل به صورت مفصل مورد بحث قرار گرفت) که هر یک از آن‌ها در شرایط عادی محرکی قوی برای بازار محسوب می‌شدند، بازار واکنش مناسبی به آن‌ها نشان نداد. در واقع تنها در روز شنبه، برای دقایقی شاخص سبز شد، ولی بلافاصله دوباره قرمز شده و در روزهای یکشنبه و دوشنبه نیز با شدت هر چه بیشتر به ریزش ادامه داد.

بنابراین حمایت‌های زبانی یا صرفا تغییر قوانین نتوانست اعتماد سهامداران را برگرداند و تنها زمانی که شرکت‌های حقوقی به شکل عملی از بازار حمایت کردند، اعتماد عمومی از دست رفته به بازار سرمایه تا حدی احیا گردید.

نکته جالب دیگر، حضور محمود واعظی، رییس دفتر رییس جمهور در صدا و سیما و صحبت از محدوده حمایتی یک میلیون و ۶۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی شاخص‌کل بود؛ واقعه‌ای که باعث شد فعالان بازار در فضای مجازی از اعداد مذکور به عنوان حمایت واعظی نام ببرند.

سرانجام در آخرین روز هفته، بعد از کش و قوس های فراوان، پذیره نویسی صندوق سرمایه گذاری قابل معامله پالایشی یکم (پالایش) شروع شد. عرضه واحدهای این صندوق از روز چهارشنبه آغاز شده و به مدت دو هفته و تا ۱۹ شهریور ماه ادامه خواهد داشت.

سقف میزان پذیره نویسی در دو صندوق دارایکم و پالایش ۵۰۰ واحد است و همانند دارایکم، هر واحد این صندوق با قیمت ۱۰ هزار تومان قابل پذیره نویسی است.

اما بسیاری از فعالان بازار سرمایه، از مجموع اتفاقات دو هفته اخیر، به عنوان یک نمونه از دخالت دولت در روند بازار نام می‌برند. انتشار ناگهانی خبر عدم عرضه دارادوم و شروع اصلاح بازار، فروش سنگین شرکت‌های حقوقی در روزهای اول اصلاح، دو شیفته شدن معاملات تنها برای چند روز و بلافاصله خبر ارتقا ظرفیت چند برابری هسته و بالاخره حمایت حقوقی‌ها و برگشت بازار درست یک روز قبل از عرضه دارا دوم، همه و همه عواملی است که تئوری مهندسی بازار توسط نهاد ناظر را تقویت می‌کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا