یکی از مسائلی که هر روز با آن دست و پنجه نرم میکنیم و پیوسته در پدیدهها و وقایع پیرامون خود شاهد آن هستیم، عدم قطعیت است. عدم قطعیت و وقوع اتفاقات پیشبینی نشده مسالهای است که در زندگی آن را پذیرفتهایم و همواره میدانیم که تنها راه کنار آمدن با آن، در نظر گرفتن همه احتمالات موجود است. عدم قطعیت در بورس نیز وجود دارد و از جمله اصول بنیادینی است که باید در سرمایهگذاری در بازارهای مالی آن را به خاطر داشته باشیم.
در بورس و بازارهای مالی دیگر، هیچ قطعیتی وجود ندارد و هر نوسان و تغییری که در این بازارها صورت میگیرد، با قطعیت و به طور ۱۰۰ درصدی پیشبینی نشدهاند. سوال اما اینجاست که با توجه به عدم قطعیتی که در بازار سرمایه وجود دارد، چطور میتوان به پیشبینیهای مناسبی از روند بازار دست یافت و سرمایه خود را در مسیری درست قرار داد.
در این راستا ابزارها و روشهای مختلفی برای تحلیل وضعیت بازار وجود دارند که میتوانند برای بررسی احتمالات پیشرو به ما کمک کنند تا سرمایه خود را به سمت و سوی مطمئنتری هدایت کنیم و تا حد امکان از آسیبهای احتمالیای که ما و سرمایهمان را تهدید میکنند، جلوگیری کنیم.
فعالان حوزه سرمایه برای پیشبینی نوسانات بازار میتوانند از ابزارها و روشهای گوناگونی بهره ببرند و در صورتی که از طریق این روشها به نتایجی همسو برسند، میتوانند رویداد به دست آمده را محتملتر دانسته و با در نظر گرفتن آن واکنش نشان دهند.
تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی، الگوریتمها، الگوهای متفاوت و مدیریت سرمایه گذاری از جمله مواردی هستند که در پیشبینی وقایع محتملتر به ما کمک میکنند اما باید توجه داشت که نتایج به دست آمده از این روشها به هیچ عنوان قطعی نیستند و همواره امکان تغییر شرایط بازار به وضعیتی که انتظار آن را نداریم، وجود دارد.
از این رو است که یادگیری روشهای تحلیل بازار سرمایه از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و میتوانند ما را به رفتار درستتری در سرمایهگذاری نزدیک کنند که بازدهی بیشتری را برای ما به دنبال داشته باشد.