شل و قطر برای توسعه بزرگترین میدان گازی جهان قرارداد همکاری امضا کردند
شرکت قطر انرژی برای توسعه پروژه گاز طبیعی مایع (LNG) نورث فیلد ایست با شرکت شل قرارداد همکاری امضا کرد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از رویترز، شرکت قطر انرژی که پیش از این با شرکتهایی مانند توتال انرژیز، اکسون موبیل، کونوکو فیلیپس و اِنی برای توسعه پروژه گاز طبیعی مایع (LNG) نورث فیلد ایست قرارداد همکاری امضا کرده بود، در تاریخ ۵ ژوئیه ۲۰۲۲ نیز با شرکت شل قرارداد همکاری امضا کرد.
سعد الکعبی (Saad Sherida al-Kaabi)، مدیرعامل شرکت قطر انرژی اعلام کرد که شل در این پروژه ۶.۲۵ درصد سهم خریداری کرده است. توتال انرژیز و اکسون موبیل نیز ۶.۲۵ درصد از سهام این پروژه را خواهند داشت.
شرکت شل با امضای قراردادی، به جمع شرکتهای انرژی بینالمللی پیوست که در پروژه ۳۰ میلیارد دلاری قطر برای افزایش صادرات LNG سرمایهگذاری میکند.
سرمایهگذاری شل در پروژه LNG با اقدام روسیه در تصرف کنترل شرکت اداره کننده پروژه ساخالین ۲ که شل در آن ۲۷.۵ درصد منهای یک سهم دارد، همزمان شده است. شل که سرمایهگذاریهای خود در روسیه را ترک کرده است، پیش از این اعلام کرده بود که قصد دارد از پروژه ساخالین-۲ کنارهگیری کند و در حال مذاکره با خریداران بالقو است.
مدیرعامل شل در این کنفرانس خبری گفت: هنوز زود است درباره برنامههای ویژه برای جبران هرگونه ضرر مربوط به ساخالین، صحبت شود.
غولهای نفتی در چهار واحد یا تاسیسات مایعسازی و پالایش گاز پروژه نورث فیلد ایست سرمایهگذاری کردهاند. این پروژه در مجموع شامل شش واحد LNG است که ظرفیت مایعسازی گاز طبیعی قطر را از ۷۷ میلیون تن در سال، به ۱۱۰ میلیون تن تا سال ۲۰۲۶ افزایش میدهد. واحدهای پنجم و ششم، جزء مرحله دوم پروژه نورث فیلد ایست هستند.
کعبی گفت: شرکت قطر انرژی، سرگرم مذاکره با خریداران متعدد از سراسر جهان است که مشتاق هستند وارد این پروژه شوند اما هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است. آنها باید نشان دهند که میتوانند به ما قیمتی پیشنهاد کنند که بالاتر از قیمت بازار است؛ زیرا این سرمایهگذاران وارد بهترین پروژهای میشوند که از نظر هزینه و دورنمای سوددهی، در حوزه LNG وجود دارد.
میدان نورث فیلد یا میدان شمالی، بزرگترین میدان گاز جهان است که قطر با ایران شریک است و بخش ایرانی آن پارس جنوبی خوانده میشود.
بن ون بورن (Ben van Beurden)، مدیرعامل شرکت شل، این توافق را به همراه سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر و مدیرعامل شرکت قطر انرژی در دوحه اعلام کرد. وی در نشست خبری اعلام کرد که شرکت شل هنوز در حال بررسی وضعیت پروژه ساخالین-2 است که روسیه کنترل آن را به دست گرفته است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، هفته گذشته فرمانی صادر و اعلام کرد یک شرکت دولتی تازه تاسیس، کنترل حقوق و تعهدات شرکت سرمایهگذاری انرژی ساخالین که پروژه نفت و گاز ساخالین ۲ را اداره میکند را به دست می گیرد. این اقدام به معنای خروج اجباری شل و شرکتهای ژاپنی میتسویی و میتسوبیشی است که سهامداران کوچک شرکت سرمایهگذاری انرژی ساخالین هستند.
ون بورن به خبرنگاران گفت که هنوز خیلی زود است که در مورد برنامههای این شرکت برای جبران خسارت ساخالین صحبت کنیم، اما توجه به این نکته مهم است که با تولید 64 میلیون تن، شل فرصتهای متعددی برای مدیریت تغییرات پرتفوی دارد.
وی با اشاره به اینکه مقاصد مختلفی برای عرضه داریم و میتوانیم خطرات احتمالی و پیشروی شرکت را از بین ببریم، اعلام کرد که باید دید که چه اتفاقی برای پروژه ساخالین میافتد اما من نگرانی در مورد اینکه چگونه میخواهیم وضعیت را مدیریت کنیم، ندارم.