صادرات گاز روسیه به دانمارک و آلمان متوقف خواهد شد
در نتیجه جنگ روسیه و اوکراین و تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم نفت مسکو، روسیه بعد از هلند، صادرات و عرضه گاز به دانمارک و آلمان را هم قطع خواهد کرد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از گاردین، در ادامه جنگ تحریمی بین روسیه و اتحادیه اروپا، گازپروم اعلام کرد که صادرات و عرضه گاز به شرکت Ørsted (دونگ انرژی) دانمارک و Shell Energy آلمان را به دلیل امتناع از پرداخت هزینه گاز به روبل متوقف و قطع میکند.
با توجه به جنگ روسیه با اوکراین و پس از آنکه اتحادیه اروپا تصمیم گرفت واردات بخش قابل توجهی از واردات نفت روسیه را تحریم کند، مسکو هم صادرات گاز به هلند را متوقف کرد. حالا نیز به دنبال قطع عرضه گاز به دانمارک و آلمان است. پس از تحریم نفت روسیه، سران اتحادیه اروپا اعلام کردند که در حال حاضر این اقدام بر ۷۵ درصد از صادرات نفت روسیه اثر میگذرد و تا پایان سال به ۹۰ درصد نیز خواهد رسید.
گازپروم اعلام کرد که جریان گاز به شرکت Ørsted (دونگ انرژی) دانمارک و Shell Energy آلمان را به دلیل امتناع از پرداخت هزینه گاز به روبل متوقف میکند. شرکت گاسترا هلند عنوان کرد که قراردادی که با گازپروم در جهت تامین ۲ میلیارد متر مکعب گاز منعقد شده بود را از جای دیگر تامین خواهد شد؛ زیرا گازپروم عرضه گاز به این کشور را متوقف کرده است.
دانمارک انتظار قطع عرضه گاز روسیه را داشت و شرکت دونگ انرژی اعلام کرده بود که قطع گاز، کشور را فورا به خطر نمیاندازد. مسکو پیش از این عرضه گاز طبیعی به بلغارستان، لهستان و فنلاند را به دلیل امتناع از پرداخت هزینه به روبل متوقف کرده است.
شرکت گازپروم ادعا کرد که shell energy آلمان اعلام کرده است که هزینه گاز را به روبل پرداخت نخواهد کرد. این درحالی است که در قرارداد فیمابین، میزان تامین گاز ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال اعلام شده بود.
گازپروم گفت شل و Ørsted در پرداخت هزینه تحویل گاز تا پایان روز کاری ۳۱ مه ۲۰۲۲ کوتاهی کردهاند و تا زمانی که خواسته روسیه را انجام ندهند، تحویل گاز را متوقف خواهد کرد.
روسیه، پس از آغاز جنگ با اوکراین اعلام کرد که تمامی خریداران گاز این کشور باید هزینه را به روبل پرداخت کنند. کمیسر انرژی اتحادیه اروپا نیز قبلاً گفته بود که کشورهای عضو باید درخواستهای مسکو را رد کنند؛ زیرا مکانیسم تعیین شده توسط روسیه، تحریمهای اتحادیه را نقض میکند، حتی اگر آنها نتوانند منبع جایگزینی برای خود فراهم کنند.
کاهش عرضه گاز، افزایش قیمت این محصول را به دنبال داشت
کاهش عرضه گاز باعث افزایش قیمت آن شده است و این اتفاق منجر به افزایش تورم خواهد شد. همچنین این اقدام باعث شده است تا بر دولتهای اروپایی فشار بیشتری تحمیل شود و آنها علاوه بر پیدا کردن جایگزین، به دنبال یافتن ذخایر داخلی خود باشند.
بسته تحریمی جدیدی علیه روسیه وضع شود
انتقاداتی بر سر عملکرد ضعیف اتحادیه اروپا بر روسیه، طی هفتههای اخیر بود. ولودیمیر، زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، پیش از نشست روز دوشنبه در بروکسل، از رهبران اتحادیه اروپا خواست تا علیه ولادیمیر پوتین متحد شوند.
گفتنی است که تامین گاز از خطوط لوله فعلا جزو بسته تحریمی جدید اروپا نیست. نخست وزیر استونی از اتحادیه اروپا خواسته است تا بسته تحریمی هفتمی مبنی بر محدودیت واردات گاز اعمال کنند. با این حال، کایا کالاس (Kaja Kallas)، نخست وزیر استونی اعلام کرد که مطمئن نیست که این بسته جدید اعمال شود.