سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی ماند
یک مقام ارشد غربی از تداوم حضور سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی خبر داد و اعلام کرد که بایدن تصمیم خود را در مورد این موضوع نهایی کرده است.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از پلیتیکو، یک مقام ارشد غربی از تداوم حضور سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی خبر داد و اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تصمیم خود در مورد این موضوع را نهایی کرده است تا با این اقدام، تلاشهای بینالمللی را برای بازگرداندن توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران پیچیدهتر کند.
یکی دیگر از افراد مطلع گفت که بایدن تصمیم خود را در ۲۴ آوریل طی تماس تلفنی با نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد و افزود که این تصمیم کاملاً نهایی است و پنجره امتیازات ایران بسته شده است.
پس از گفتگو، بنت در بیانیهای گفت: مطمئن هستم که رئیس جمهور بایدن که دوست واقعی اسرائیل است و به امنیت آن اهمیت میدهد، اجازه نخواهد داد که سپاه از لیست سازمانهای تروریستی خارج شود. در گزارش کاخ سفید آمده است که دو رهبر درباره تهدید ایران و متحدانش صحبت کردند.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی خود قرار داد. این نام بخشی از کمپین «فشار حداکثری» بود که دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا پس از خروج ایالات متحده از توافق هستهای، که فعالیت هستهای ایران را در ازای کاهش تحریمها محدود کرده بود، بر ایران تحمیل کرد.
مقامات ایرانی از ایالات متحده میخواهند که قبل از اینکه تهران به توافق هستهای پایبند باشد، سپاه را از این لیست خارج کنند. اما ایالات متحده از انجام این کار خودداری کرده است، مگر اینکه ایران برخی امتیازات فرابرجامی را بپذیرد.
سخنگوی شورای امنیت ملی در گفتوگو با پلتیکو اعلام کرد که ما در مورد بحثهای دیپلماتیک غیررسمی اظهارنظر نمیکنیم. دفتر نخست وزیر اسرائیل نیز در این رابطه اظهارنظری نکرد. رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور ایران قرار است روز چهارشنبه (امروز) در برابر قانونگذاران آمریکایی درباره وضعیت مذاکرات شهادت میدهد.
در هفتههای اخیر، مقامات دولت بایدن نشان دادهاند که احتمال حذف نام سپاه از لیست کم است؛ به ویژه که حزب دموکرات و جمهوریخواه نسبت به انجام این کار هشدار دادهاند.
در اوایل ماه مه جاری اکثریت سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب در قطعنامهای با لغو تحریمهای سپاه پاسداران مخالفت کرده و اعلام کردند که هرگونه توافق هستهای با تهران باید با پشتیبانی ایران از فعالیتهای تروریستی نیز مقابله کند.
مقام آگاه به مذاکرات برجام در ماه گذشته میلادی به پلتیکو گفت که مقامات دولت آمریکا همچنین در واکنش به اصرار دیرهنگام ایران برای خروج سپاه از لیست تروریسم، تاکید کردند که اگر ایران خواستهای «فرابرجامی» دارد، باید در ازای آن تعهداتی فرابرجامی نیز بدهد. با این وجود ایران تا به امروز از پایبندی به تعهدات خارج از چارچوب مذاکرات هستهای سر باز زده است.
این مقام تصریح کرد که موضع دولت به ویژه با توجه به تهدیدات مداوم سپاه علیه آمریکاییها تغییر نخواهد کرد.