ایران رتبه هشتم را در فهرست شاخص فلاکت به خود اختصاص داد
بنا بر اظهارات استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز، ایران با تورم ۴۰ درصدی و کاهش ۴۴ درصدی ارزش ریال در رده هشتم فهرست شاخص فلاکت ایستاده است.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از خبرگزاری ایسنا، استیو هانکه (Steve Hanke)، استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز و عضو اندیشکده کاتو، گفت: میزان رضایت مردم در صورتی که تاثیر سایر متغییرها ثابت باشد، زمانی به بالاترین حد خود میرسد که با رشد اقتصادی قوی و کاهش نرخ بیکاری و تورم و نرخ سود بانکی همراه باشد.
هانکه با بیان اینکه ایران در میان ۱۵۶ کشور رتبهبندی شده در شاخص فلاکت، در سکوی هشتم ایستاده است، بیان کرد: کشورهای ونزوئلا، لبنان، زیمبابوه، سودان، سوریه، آرژانتین و ترکیه رتبههای اول تا هفتم شاخص فلاکت را از آن خود کردهاند.
استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز با اشاره به اینکه تورم ۴۰ درصدی اصلیترین دلیل حضور ایران در این رتبه بوده است، اظهار کرد: کاهش ۴۴ درصدی ارزش ریال نیز سبب شده تا این متغییر مهمترین عامل بالا بودن تورم باشد.
وی با بیان اینکه بهترین راه پایان دادن به چرخه کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم، راهاندازی هیئت ارزی است، اضافه کرد: کمترین میزان فلاکت نیز به کشورهای نروژ، نیوزلند، استرالیا، سوئد، ژاپن، آلمان، سوییس، هلند و آمریکا اختصاص یافته است.
شاخص فلاکت اقتصادی که به طور سنتی از جمع نرخ بیکاری و نرخ تورم به دست میآید، یکی از شاخصهای مقایسهای وضعیت رضایت نسبی جامعه از شرایط اقتصادی آن کشور محسوب میشود که توسط آرتور اوکان (Arthur Melvin Okun) تعریف شد. شاخص فلاکت هانکه، شامل جمع نرخ تورم، بیکاری و نرخ بهره بانکی، منهای درصد تغییر سرانه تولید ناخالص داخلی حقیقی است.