مقالات

کارشناسان آسیایی بازار سرمایه با انتخابات آمریکا چه می‌کنند؟

تحلیل‌گران آسیایی بازار سهام به طرز روشنی در خصوص پیروز نتایج انتخابات آمریکا توافق ندارند. اما در مورد برنامه‌ریزی برای مدیریت سرمایه‌های خود در بازارهای مالی با هم کاملا هم‌نظر هستند.

شبکه CNBC از ۳۰ تن از تحلیل‌گران و نظریه‌پردازان آسیایی بازار سرمایه‌ سوال‌هایی در خصوص انتخابات آمریکا و سرمایه‌گذاری‌های فعلی آن‌ها پرسیده است. این شبکه بدون اشاره به نام این ۳۰ تن، نظرات آن‌ها را منتشر کرده است. تمام این ۳۰ کارشناس، در منطقه آسیا و اقیانوسیه مستقر هستند.

این کارشناسان آسیایی در خصوص نتایج انتخابات آمریکا نظرات کاملا متفاوتی داشتند. این تحلیل‌گران، همزمان با تلاش در راستای کاهش ریسک پوزیشن‌های خود در بازار، از دارایی‌های موردعلاقه‌شان در شرایط فعلی سخن گفته‌اند.

شبکه CNBC این نظرسنجی را با استفاده از ایمیل انجم داد و پس از آن نیز احتمال تغییر دیدگاه این کارشناسان در رابطه با پاسخ‌‌های اولیه‌شان را جویا شد. از مجموع ۳۰ فرد شرکت‌کننده در این نظرسنجی، سه تن در پیگیری انجام شده از سوی CNBC، نظر خود را در خصوص نتیجه انتخابات تغییر دادند.

چه کسی پیروز انتخابات آمریکا خواهد شد؟

این تحلیل‌گران آسیایی در خصوص این پرسش سیاسی اساسی نظرات بسیار متفاوتی داشتند. ۱۲ تن از این افراد، پیش‌بینی کردند که جو بایدن، معاون اسبق رئیس‌جمهور آمریکا در این انتخابات بر ترامپ غلبه خواهد کرد. ۱۱ نفر هم پیش‌بینی کردند که این انتخابات، یک مبارزه مناقشه‌برانگیز و همراه با اعتراضات خواهد بود. در این میان هفت نفر نیز ترامپ را پیروز این میدان دانستند.

تحلیل‌گران آسیایی بازار در رویارویی با این انتخابات چطور سرمایه‌شان را مدیریت می‌کنند؟

اکثر تحلیل‌گران بازار که در نظرسنجی CNBC شرکت کرده‌اند، پیش از برگزاری انتخابات روز سوم نوامبر، در حال نقد کردن سرمایه خود‌ و خرید دارایی‌های نسبتا مطمئن‌تری مانند طلا بوده‌اند. از میان ۳۰ تحلیل‌گر حاضر در این نظرسنجی، ۱۹ تن از آنان اظهار داشتند که اقدام به نقد کردن دارایی‌های خود در قالب ارزهایی از جمله دلار آمریکا و ین ژاپن کرده‌اند. آن‌ها هم‌چنین سرمایه خود را در طلا و اوراق خزانه آمریکا سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

در این میان ۱۰ نفر از این ۳۰ تحلیل‌گر معتقد بودند که این شرایط زمان خوبی برای تغییر موضع از سهم‌های گران‌قیمت مانند سهام مربوط به شرکت‌های فناوری به سمت بخش‌های کوچک‌تر است که محبوبیت کمتری دارند. آنان بخش سفر و گردش‌گری و هم‌چنین سهامی که از اقتصاد کلان‌تر نظیر بانک‌ها و صنایع تبعیت می‌کنند را از جمله بخش‌هایی عنوان کردند که در این دسته قرار می‌گیرند. یکی دیگر از راهکارهایی که این افراد مطرح کردند، روی آوردن به چیدمان سبد سهامی «دفاعی‌تر» و در واقع محتاطانه‌تر و خرید سهام بخش‌های سلامت و پزشکی، کالاهای مصرفی و سهام دارای سود نقدی بود.

فناوری چینی یا آمریکایی؟

از ۳۰ تحلیل‌گر آسیایی سوالی در این خصوص پرسیده شد که آیا سهم‌ شرکت‌های فناوری آمریکایی برایشان جذاب‌تر هستند یا شرکت‌های فناوری مطرح در چین. ۱۸ نفر از این افراد به وضوح شرکت‌های فناوری چینی را انتخاب کردند.

یکی از این تحلیل گران آسیایی با اشاره به این‌که احتمال سفته‌‌بازی در معاملات مرتبط با شرکت‌های فناوری آمریکایی منجر به نوسان بیشتری در مقایسه با شرکت‌های مشابه آسیایی شده است، اظهار داشت: «سهام شرکت‌های فناوری آسیایی نسبت به شرکت‌های آمریکایی ارزان‌تر هستند. هم‌چنین گزینه‌های معاملاتی موجود در این بازار کم‌خطرتر است و ریسک‌های نظارتی و مقرراتی کمتری نیز آن‌ها را تهدید می‌کند.»

یکی دیگر از این کارشناسان هم معتقد بود که «پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا می‌تواند فناوری آمریکا را تحت نظارت‌ها و مقررات بیشتری قرار دهد».

به گفته یکی دیگر از پاسخ‌دهندگان، بازارهای عرضه اولیه در هنگ‌کنگ، سرزمین اصلی چین و کره جنوبی سرمایه‌گذاران بیشتری را در سال ۲۰۲۰ به خود علاقه‌مند کرده و «این استقبال قرار است از این هم بیشتر شود».

نظر یکی دیگر از تحلیل ‌گران آسیایی نیز قابل توجه است. او معتقد بود، عرضه اولیه‌ شرکت فناوری مالی چینی Ant Group «موجب ترغیب به تجدید ارزیابی در بخش فناوری» در قاره آسیا خواهد شد. Alipay، یک برنامه محبوب پرداخت موبایلی در چین است. این برنامه توسط شرکت Ant Group که به Alibaba وابسته است، اجرا می شود. Ant Group هم‌چنان تحت کنترل و مدیریت جک ما (Jack Ma)، بنیان‌گذار Alibaba است.

چشم‌اندازی بر بازارهای آسیا

۱۶ نفر از این ۳۰ کارشناس گفته‌اند که به رغم نوسان‌های قریب‌الوقوع در بازارهای آسیایی، روند صعودی را در سرمایه‌گذاری خود در این بازارها طی می‌کنند. شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی معتقد بودند که با خاتمه ریسک انتخابات آمریکا و با کمرنگ شدن همه‌گیری ویروس کرونا در آسیا، بازارهای آسیایی رشد بیشتری خواهند داشت.

یکی از این کارشناسان در این باره افزود:‌ «ارزش سهام شرکت‌های آسیایی احتمالا در آینده نزدیک از سهام ایالات متحده بیشتر شود. به ویژه اگر بایدن پیروز انتخابات باشد. این امر می‌تواند ارزش سهام شرکت‌های آمریکایی را بیشتر کند اما احتمالا تاثیر اساسی مستقیم آن بر بازار سهام آسیا محدود خواهد بود».

بایدن در برابر ترامپ: کدام کشورها از نتایج انتخابات آمریکا سود می‌برند؟

تحلیل گران آسیایی اذعان کردند که پیروزی بایدن بیشترین سود را برای چین، ژاپن و کره جنوبی دارد. در حالی‌که اگر ترامپ پیروز انتخابات شود شرایط متفاوت است. یعنی کشورهای هند، ویتنام، فیلیپین و تایوان از این پیروزی منتفع خواهند شد.

چنین انتظار می‌رود که جو بایدن در مقام رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در خصوص چین رویکرد میانه‌روتری اتخاذ کند. این امر در حالی است که انتخاب مجدد ترامپ، موقعیت هند را برای مقابله با تسلط چین و ایجاد تعادل تقویت می‌کند.

یکی از تحلیل‌گران معتقد بود:‌ «هند برای اهداف سیاسی خود همیشه به یک دشمن مشترک نیاز دارد. درگیری‌های اخیر این کشور با پاکستان و چین به لحاظ سیاسی مشهور و مهم بوده است. در ادامه این روند، حمایت‌های ترامپ تنها موجب تقویت موضع نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخست‌وزیر هند شده است. هم‌چنین تایوان هم از جانب آمریکای تحت رهبری ترامپ پشتیبانی بیشتری دریافت خواهد کرد. این مسئله خط قرمز چین است و ترامپ می‌داند که چه زمانی باید چین را تحریک کند و واکنش این کشور را به تماشا بنشیند».

روابط میان آمریکا و چین

اتخاذ رویکردی میانه‌روتر و سازش‌گرایانه‌تر با چین از جانب ریاست جمهوری بایدن را نمی‌توان به کاهش تنش‌ها میان دو غول اقتصاد دنیا تفسیر کرد.

یکی از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفت:

دموکرات‌ها هیچ چراغ سبزی مبنی بر اینکه نسبت به جمهوری‌خواهان بر چین آسان‌تر خواهند گرفت، نشان نداده‌اند.

وقتی از تمام ۳۰ تحلیل‌گر پرسیده شد که انتصاب بایدن به ریاست جمهوری آمریکا چه تاثیری بر روابط میان چین و آمریکا دارد، دیدگاه مذکور به وضوح در پاسخ‌های آن‌ها نیز دیده می‌شد. یکی از پاسخ‌دهندگان معتقد بود:‌ «حتی تحت رهبری بایدن هم تنش‌های میان چین و آمریکا ادامه خواهد داشت. چرا که تمامی تشکل‌های جاسوسی، دفاعی و سیاست خارجه در ایالات متحده، بر ضد چین است».

با این‌همه اکثر تحلیل‌ گران آسیایی معتقد بودند که دور دوم ریاست ترامپ موجب تنش‌های گسترده‌تری با چین خواهد شد؛ تنش‌هایی در خصوص هنگ‌کنگ، حقوق بشر و همه‌گیری کووید ۱۹. به علاوه پرونده «جداسازی» اقتصادی چین و آمریکا هم‌چنان باز است.

منبع
CNBC

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا