ارائه پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی به شورای حکام | آرای کافی برای تصویب قطعنامه وجود دارد
خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلماتهای آگاه اعلام کرد که پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی به شورای حکام ارائه شده است. شبکههای خبری عربی نیز عنوان کردند که آرای کافی برای تصویب قطعنامه وجود دارد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلماتهای آگاه اعلام کرد که پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی ایالات متحده آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه شده است. در همین حال منابع خبری شبکههای عربی به نقل از منابع مطلع مدعی شدند که آراء کافی برای تصویب قطعنامه علیه ایران وجود دارد.
در فرازهایی از این سند پیشنهادی که به رویت برخی رسانههای غربی رسیده، آمده است که شورای حکام آژانس از ایران میخواهد برای انجام تعهدات قانونی خود به صورت فوری اقدام کند و پیشنهاد مدیرکل آژانس در مورد تعامل بیشتر برای شفاف سازی و حل و فصل همه مسائل پادمانهای باقی مانده را بلافاصله بپذیرد.
این قطعنامه درحالی پیشنهاد شده است که مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هفته پیش با انتشار گزارشی یکسویه و تحریکآمیز ادعا کرد که ایران در ارائه پاسخهای «معتبر فنی» به سوالهای این سازمان درباره پیدا شدن مواد هستهای در سه مکان اعلام نشده، ناکام بوده و به این ترتیب مسائل پادمانی که قرار بود در هماهنگی با توافق اسفند ماه گذشته میان ایران و آژانس حل و فصل شود، باقی مانده است.
جمهوری اسلامی ایران اقدام واشنگتن و سه کشور اروپایی را برخلاف رویه دیپلماسی، شتابزده و غیرسازنده دانسته که موجب سختتر و پیچیدهتر شدن روند مذاکرات وین خواهد شد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفت وگوی جمعه گذشته با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که هرگونه اقدام سیاسی در آژانس، با واکنش متناسب، موثر و فوری جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
توییت خبرنگار فارین پالیسی: در پیشنویس قطعنامه اشارهای به ارجاع موضوع ایران به شورای امنیت نشده است
استفانی لیختن اشتاین، خبرنگار اتریشی نشریه فارین پالیسی در توییتی اعلام کرد که مطلع شده که قطعنامه ضد ایرانی ارائه شده از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی فردا (چهارشنبه) عصر یا صبح پنجشنبه به رای گذاشته خواهد شد.
وی در ادامه نوشته که لحن این پیشنویس ملایم است و در آن هیچ اشارهای به ارجاع این موضوع به شورای امنیت سازمان ملل نشده است.