مقالات

دیدگاه درست در سرمایه گذاری ، کلیدی برای معامله موفق

داشتن علم و دانش کافی در زمینه معامله‌گری و سرمایه گذاری، داشتن پول و مهارت در تحلیل بازار ویژگی‌هایی لازم برای عملکرد مناسب در زمینه سرمایه گذاری در بورس هستند اما تا زمانی که دیدگاه درستی در سرمایه گذاری نداشته باشید، نمی‌توانید به سود و درآمدی پیوسته برسید.

برخورداری از یک طرز فکر و دیدگاه صحیح در سرمایه گذاری ، تاثیر بسیاری در موفقیت یا شکست شما در بورس دارد. جنبه‌ روانی معامله‌گری بسیار مهم است و برخی از معامله‌گران با آن آشنا هستند اما آشنایی با بعد روانی معامله‌گری کافی نیست و نیازمند تمرکز و یادگیری است.

دیدگاه نادرست می‌تواند عامل اصلی شکست شما در سرمایه گذاری باشد. در چنین شرایطی با وجود پول زیاد و برخورداری از مهارت‌های لازم هم نمی‌توانید خود را به موفقیت نزدیک کنید.

شواهد نشان داده است که در نبود طرز فکر و دیدگاه درست در سرمایه گذاری و معامله‌گری، هرگز حجم زیاد پول یا داشتن استراتژی خوب، نمی‌تواند برای شما درآمد یا سود ماندگاری ایجاد کند و در نهایت با شکست مواجه خواهید شد.

در این مقاله علاوه بر بررسی‌ جنبه‌های متفاوت روان‌شناسی معامله‌گری، مطالبی در مورد هرچه بهتر شدن دیدگاه معامله‌گران در سرمایه گذاری نیز ارائه خواهیم کرد.

به اندازه ریسک کنید

ریسک‌پذیری، از عواملی است که تاثیر به سزایی در ذهن شما ایجاد می‌کند. مدیریت صحیح ریسکی که در معامله و سرمایه گذاری متحمل می‌شوید، مهم‌‌ترین عامل جهت دستیابی به دیدگاه درست است.

هر فردی که وارد عرصه سرمایه گذاری و معامله می‌شود باید در ابتدا به سنجش درستی از میزان ریسک‌پذیری خود برسد و در محدوده تحمل خود ریسک کند زیرا ریسک کردن بیش از حد توان و کشش ذهنی، معامله‌گر را درگیر خود می‌کند و تمرکز، تفکر و احساسات او را دچار انحراف کرده و به موجب می‌شود که فرد دست به تصمیم‌گیری‌ها نادرست زده و با پیامدهای منفی آن روبه‌رو شود.

ریسک کردن تاثیر عمیقی بر احساسات فرد دارد و احساسات در تمام امور، به خصوص معاملات باعث مختل شدن سرمایه گذاری و حتی در برخی موارد موجب از بین رفتن سرمایه شما می‌شود. درگیر کردن بیش از حد ذهن با چنین مسائلی درصد موفقیت شما را کم می‌کند.

بهترین گزینه برای غلبه بر احساسات این است که معاملات خود را با میزان ریسکی شروع کنید که تحملش را دارید. در این حالت فشار کمتری متوجه شما خواهد شد و در معامله‌گری کمتر دچار احساسات می‌شوید.

به خاطر داشته باشید که ریسک بیش از حد منجر به شکست و حتی از بین رفتن سرمایه‌تان می‌شود. برای جلوگیری از این امر بهتر است ابتدا معاملات خود را با حجم کم شروع نمایید.

ریسک‌پذیری هر فرد در زمینه‌های مختلف با افراد دیگر تفاوت‌هایی دارد و می‌توانید با تجربه و با گذشت زمان حد راحتی (sweet spot) خود را بشناسید و به آن دست یابید.

انتظار معقول داشته باشید

زمانی که شروع به انجام معامله می‌کنید، اگر ذهن خود را از انتظارات غیر واقعی و نادرست پر کنید، چیزی جز صدمات روحی بر شما وارد نخواهد شد.

اکثر معامله‌گران مبتدی، بدون توقعات واقعی و درست وارد بورس می‌شوند. شما در ابتدای معامله‌گری نمی‌دانید که با شکست روبه‌رو خواهید شد یا پیروزی. برخی از افراد تازه‌کار به دنبال آن هستند تا همه‌ معاملاتشان موفقیت‌آمیز و با سود همراه باشد اما زمان می‌برد تا معامله‌گری را به صورت صحیح یاد بگیرند یا بتوانید به طور دائم در معاملات سود کنید.

لازم به ذکر است که تمام معاملات موفق با کارآمدترین استراتژی‌ها، تنها حدود ۶۰ درصد و شاید کمتر به موفقیت و سود می‌انجامد؛ این به آن معنا است که حدود ۴۰ درصد از معاملات با شکست مواجه می‌شوند.

آماری که از معاملات صحیح گفته شد، نشان می‌دهد که بعضی از معامله‌گران غیرحرفه‌ای صبر و نظم خود را نسبت به استراتژی معاملاتی از دست داده و به over-trading یا معاملات بیش از حد به علت عجله و توقع نادرست از بورس دچار می‌شوند که در نهایت با از دست دادن حسابشان مواجه می‌شوند.

برای نزدیک شدن به دیدگاه صحیح در سرمایه گذاری و معاملات، باید بر سه اصل زیر تمرکز کرد:

۱- غلبه بر احساسات درونی

۲- داشتن انتظارات درست و واقعی از بازار

۳- مدیریت صحیح ریسک

از استراتژی‌های ساده استفاده کنید

در مواقعی لازم است ذهن خود را از هر موضوعی که سبب پیچیدگی و بهم ریختگی می‌شود، پاک کنید.

در امر خرید و فروش، برخلاف زمینه‌های دیگر، داشتن ذهنی پیچیده می‌تواند شما را به سمت طرز تفکر اشتباه هدایت کند. بهترین راه حل برای مواجه شدن با چنین مواردی این است که در استراتژی‌های پیچیده تجدید نظر کرده و از استراتژی‌های ساده استفاده کنید.

محدوده‌های مقاومت، حمایت و تشخیص درست روند موثرترین راه‌ برای تحلیل چارت‌ها هستند. دشوارترین مراحل معامله‌گری مدیریت معامله، روان‌شناسی‌، مدیریت سرمایه و ریسک و نحوه‌ی برخورد با سود هستند پس نمی‌توان گفت تحلیل چارت از سخت‌ترین قسمت‌های آن است.

در این جا اگر شما دارای یک قالب ذهنی شلوغ و پیچیده باشید، نتیجه استراتژی قطعا پیچیده خواهد بود و مراحل برایتان سخت‌تر از قبل خواهد شد. در نتیجه با برخورداری از یک میزان ریسک شما به راحتی و با داشتن توقعات درست و مناسب می‌توانید وارد بورس شوید، سرمایه گذاری کنید و مدیریت درستی در این زمینه داشته باشید و تمامی این نکات زمینه‌ساز داشتن دیدگاه و تفکری صحیح برای سرمایه گذاری هستند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا