آموزشویدئو

پنل های تحلیل تکنیکال چه کاربرد و انواعی دارند؟

پنل های تحلیل تکنیکال اکنون در قیاس با گذشته متنوع‌تر هستند. به همین دلیل لازم است از میان آن‌ها پنلی را انتخاب کرد که ابزار جامع‌تر و کاربردی‌تری دارد. اهمیت آشنایی با این پنل‌ها فراوان است. چرا که با تکیه بر ابزار تحلیل تکنیکال می‌توان معاملات سهام را به نحوی بهتر و حساب‌شده‌تر انجام داد. به این ترتیب افراد بر پایه‌ تحلیل‌های معتبر اقدام به خرید و فروش می‌کنند. همین امر موجب می‌شود که بتوانند پیش‌بینی‌هایی در خصوص آینده سهام نیز داشته باشند. در این مطلب قصد داریم با چند نمونه از مطرح‌ترین پنل های تحلیل تکنیکال آشنا شویم.

آشنایی با انواع پنل های تحلیل تکنیکال

انجام معاملات سهام به کمک پنل ‌های تحلیل تکنیکال

متاتریدر

در میان پنل های تحلیل تکنیکال یکی از اولین نام‌هایی که به چشم می‌خورد، پنل تحلیل تکنیکال متاتریدر است. بیشتر افراد به دلیل سابقه و قدمت این پنل به استفاده از آن روی می‌آورند. در میان معامله‌گران بازار بورس، افراد بسیاری با محیط این پنل آشنایی دارند. طراحی این پنل در خارج از ایران انجام شده و بعد از آن با نام مفید تریدر برای استفاده در بازار بورس ایران و معاملات سهام بومی‌سازی شده است. این پنل از قدیمی‌ترین نمونه‌های پنل تحلیل تکنیکال است؛ اما ابزاری که در آن وجود دارد تقریبا قدیمی هستند.

ابزارهای جدید به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربری ساده‌تری دارند و کاربرپسند هستند؛ از سویی دیگر ابزارهای جدید از لحاظ گرافیکی نیز ظاهری مطلوب‌تر دارند. اما متاسفانه با توجه به پیشرفت‌هایی که در ابزارهای الکترونیک ایجاد شده است، در این سامانه شاهد چنین پیشرفت و تغییراتی نیستیم.

داینامیک تریدر

یکی دیگر از پنل های تحلیل تکنیکال که بسیاری از معامله‌گران با آن آشنا هستند، داینامیک‌ تریدر نام دارد. سرمایه‌گذاران به کمک این پنل، می‌توانند تحلیل‌های خود را انجام دهند و دست به معاملات سهام بزنند. این پنل ابزارهای حرفه‌ای‌تری را در قیاس با مفید تریدر دارد. از داینامیک تریدر بیشتر برای موج‌شماری و امواج الیوت استفاده می‌شود. پس از این‌که تحلیل تکنیکال را به صورت مقدماتی فرا گرفتید و توانایی استفاده از ابزارهای موجود را در سطح متوسط به دست آوردید، می‌توانید از داینامیک تریدر کمک بگیرید. در تصویر زیر می‌توانید محیط این پنل را مشاهده کنید.

محیط پنل داینامیک تریدر

پنل های تحلیل تکنیکال تحت‌وب

اکنون بیشتر افراد تمایل به استفاده از خدمات تحت وب دارند. به همین دلیل سامانه‌هایی به این منظور ایجاد شده‌اند که دسترسی به آن‌ها بسیار آسان است. به کمک سیستم‌ کامپیوتری، تبلت و موبایل می‌توان از این سامانه‌ها برای انجام تحلیل و معاملات سهام استفاده کرد. این امر در حالی‌ است که دسترسی به پنل‌هایی نظیر داینامیک‌ تریدر و متاتریدر تنها از طریق کامپیوترهای رومیزی و لپ‌تاپ مقدور است. با تلفن‌های همراه (چه اندروید و چه IOS) نمی‌توان وارد سامانه‌های مذکور شد.

یکی از این سامانه‌های تحت وب، آساتریدر نام دارد. این پنل مربوط به کارگزاری آگاه است و از جمله سامانه‌هایی است که می‌توان به صورت آنلاین از آن‌ استفاده کرد. همین ویژگی تحت وب بودن مزیتی مهم به شمار می‌رود. چرا که می‌توان به آسانی از طریق مرورگر به این محیط دسترسی پیدا کرد و از ابزار مربوط به تحلیل تکنیکال استفاده کرد. برای استفاده از این پنل آنلاین دیگر نیازی به آن نیست که از قبل نرم‌افزاری روی سیستم نصب کنید. تنها با اتصال به اینترنت، می‌توانید آدرس سامانه مورد نظر را وارد و از آن در معاملات سهام خود استفاده کنید.

مزیت دیگری هم که در این سامانه شاهد آن هستیم، اضافه شدن ابزارهایی مانند تحلیل زمانی و موج‌شماری است؛ ابزارهایی که پیش‌تر گفتیم در داینامیک تریدر وجود دارند. هم‌چنین علاوه بر تمام مزیت‌های مذکور، ظاهر گرافیکی و دسترسی آسان به منوها و ابزارها نیز از دیگر مزایای این پنل هستند. در ادامه به عنوان یک نمونه به بررسی بخش‌های مختلف پنل تحلیل تکنیکال آساتریدر می‌پردازیم.

بخش‌های مختلف پنل تکنیکال آساتریدر

آساتریدر یکی از پنل های تحلیل تکنیکال است که به صورت تحت وب طراحی شده است. برای ورود به محیط این پنل، باید آدرس online.agah.com را در مرورگر خود وارد کنید. پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور می‌توانید وارد محیط این سامانه شوید. در تصویر زیر می‌توانید نمای کلی پنل آساتریدر را مشاهده کنید.

پنل تحلیل تکنیکال آساتریدر

انواع نمودارها

در این محیط می‌توانید انواع نمودارها و بازه‌های زمانی (تایم‌فریم‌) را مشاهده کنید. یکی از مزایایی که می‌توان برای این پنل تحلیل تکنیکال نام برد، انواع نمودار موجود در آن است. یعنی می‌توان تحلیل را بر اساس یکی از نمودارهای واقع در این پنل انجام داد. همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، در این بخش می‌توانید یکی از گزینه‌های بدون تعدیل، تعدیل‌شده با افزایش سرمایه و تعدیل‌شده با افزایش سرمایه و سود نقدی را انتخاب کنید و تحلیل خود را انجام دهید. آساتریدر این نمودارها را به صورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار داده است. این در حالی است که پنل های تحلیل تکنیکال دیگری وجود دارند که مشابه همین سامانه هستند ولی تنها در ازای پرداخت پول می‌توانید از امکانات آن‌ها استفاده کنید.

از جمله قسمت‌های دیگری که می‌شود از آن‌ها در تحلیل تکنیکال و معاملات سهام استفاده کرد، می‌توان به اشکال گرافیکی اشاره کرد. این اشکال به شما اجازه می‌دهند که نمودارهای خود را به شکلی مطلوب ترسیم کنید.

در این پنل می‌توانید از ابزارهای مختلفی استفاده کنید. مثلا می‌توانید تحلیل‌های خود را انجام دهید و لیبل‌هایی روی متن ایجاد کنید. یکی از بخش‌های مفید این پنل، الگوهایی مانند الگوی سر و شانه است که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. به این ترتیب می‌بینید که این الگو در نمودار به صورت رنگی و در بخش‌های مختلف قابل مشاهده است. این رنگ‌ها موجب می‌شود که الگوها به شکلی واضح در تحلیل شما نمایش داده شوند.

ابزار موج‌شماری و الیوت

از جمله دیگر ابزارهای موجود در این پنل می‌توان به موج‌شماری و الیوت اشاره کرد. چنین ابزاری در سایر پنل های تحلیل تکنیکال مانند داینامیک تریدر موجود هستند. این بخش‌ها در آساتریدر هم گنجانده شده است و می‌توانید از آن‌ها در معاملات سهام بهره‌مند شوید.

گزینه‌های دیگری مانند وضعیت خرید و فروش نیز در این محیط قابل دسترسی هستند که می‌توانید برای مشخص کردن حد ضرر و حد سود از این قسمت اقدامات لازم را انجام دهید. در پایین نمودارها گزینه‌هایی برای بزرگ‌نمایی تصویر وجود دارد که می‌توانید به کمک آن‌ها روی نمودار زوم کنید.

یکی از دیگر گزینه‌هایی که در این سامانه وجود دارد، امکان ذخیره کردن نمودار است. به این ترتیب می‌توانید نمودار خود را با نام مد نظر خود ذخیره کنید. با انتخاب آیکون دوربین نمودار شما در قالب تصویر ذخیره می‌شود و می‌توانید آن را در یک لینک آپلود و نگهداری کنید.

ذخیره نمودار در آساتریدر

مقایسه نمودارها

یکی دیگر از مواردی که ممکن است در سایر پنل های تحلیل تکنیکال مانند متاتریدر به صورت پیش‌فرض به آن دسترسی نداشته نباشیم، مقایسه نمودارهاست. مثلا می‌توانید دو سهم مختلف مانند سایپا و ایران‌خودرو را انتخاب و با هم مقایسه کنید. سپس می‌توانید وضعیت نوسانی دو سهام مذکور را مقایسه کنید و قیمت‌ها و نمودار آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید. این ابزار می‌تواند در سرمایه گذاری‌ها و معاملات به سرمایه‌گذاران کمک کند.

نکته مهم درباره پنل های تحلیل تکنیکال

در این مطلب سه مورد از پنل های تحلیل تکنیکال را معرفی کردیم. سپس به معرفی یکی از این نرم‌افزارها پرداختیم.

این پنل‌ها به سهامداران و معامله‌گران کمک می‌کنند تا بتوانند با کمک ابزارهای تعبیه شده در این پنل‌ها، تحلیل‌های معاملاتی خود را ساده‌تر و سریع‌تر انجام دهند. همچنین امکانات موجود در پنل های تکنیکال به دقت تحلیل‌ها نیز کمک می‌کنند. با این وجود نباید هرگز فراموش کرد که گاهی ممکن است تشخیص‌های ابزارهای تحلیلی پنل های تکنیکال صحیح نباشند. بنابراین باید در نظر داشت که امکان خطا در این ابزارها وجود دارد و تحلیل‌گر باید برای اطمینان بیشتر، نمودارها را مجددا بررسی کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا