تحلیل تکنیکال نماد شخارک (۲ مهر ۹۹)
پتروشیمی خارک با نماد شخارک اولین بار در سال ۸۰ در بازار سرمایه عرضه شد. شخارک به همراه زاگرس و شفن سه نماد اصلی متانولساز در بازار سرمایه هستند.
در واقع شخارک دومین متانولساز کشور بعد از زاگرس، با تولید سالانه بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن متانول است. شرکت شخارک در سال ۹۸ یک افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی را به ثبت رسانده است.
اگر نرخ متانول در سال ۱۴۰۰ برابر با سطوح فعلی (تقریبا ۲۰۰ دلار) و نرخ دلار ۲۵ هزار تومان فرض گردد، سود شخارک ۶۰۰ تومان به ازای هر سهم برآورد میگردد. بر این اساس سود سال آینده حدود ۸.۵ واحد خواهد بود. در ادامه گراف مربوط به ورود نقدینگی حقیقی ارائه شده است.
نکته جالب اینکه اهرمی که متانول در سودآوری متانولسازها دارد در کمتر شرکت بورسی یافت میشود. در شخارک این اهرم تقریبا یک به دو است (البته در قیمتهای فعلی).
نکته مهم دیگر اینکه بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی، صادرکنندگان میتوانند ارز خود را در همه صرافیهای مجاز و بر اساس نرخ بازار به واردکنندگان بفروشند؛ اتفاقی که بیشترین اثر مثبت را بر روی سودآوری شرکتهای پتروشیمی از جمله شخارک خواهد گذاشت.
از نظر نموداری، سهم شخارک پس از برخورد به سقف کانال سه ساله، تا سطح ۶۱.۸ درصدی اصلاح کرده و اکنون در بالای خط میانی کانال بلندمدت در حال تثبیت است.
حمایت محکم سهم ۴۰۰۰ تومان بوده و مقاومتهای پیش رو نیز به ترتیب ۶۲۰۰ و ۷۱۰۰ تومان هستند.
آنچه در این مطلب بیان شده، صرفا نظر نویسنده است و اخبار بورس مسئولیتی در قبال درستی آن نداشته و پیشبینیهای مطرح شده را تضمین نمیکند. پیامدهای حاصل از تصمیمگیری در خصوص پیروی از احتمالات بیان شده نیز بر عهده خواننده خواهد بود.