علت تعویق عرضه سهام دولت در ایران خودرو و سایپا چیست؟
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن تشریح علت تعویق عرضه سهام دولت در ایران خودرو و سایپا، اعلام کرد که هنوز کارهای فنی و کارشناسی برای تعیین خالص سهام دولت باقی مانده است.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایسنا، مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره علت تعویق عرضه سهام دولت در ایران خودرو و سایپا گفت: اصلیترین مشکل در واگذاری ایران خودرو و سایپا این است که شرکتهای ذیل ایران خودرو و سایپا هر کدام سهام شرکت اصلی را دارند.
طغیانی اظهار کرد: سهم دولت در دو شرکت ایران خودرو و سایپا عدد کوچکی است اما با در نظر گرفتن سهام شرکتهای زیرمجموعه شاید خالص سهام دولت در این دو شرکت خودروسازی حتی به ۴۰ و یا ۴۵ درصد هم برسد.
وی اضافه کرد: وزیر صمت اعلام کرد که کارشناسان رسمی دادگستری را برای تعیین مقدار سهام دولت تعیین کرده و آنها مشغول بررسی این موضوع هستند اما هنوز عدد دقیق سهام دولت در ایران خودرو و سایپا مشخص نشده است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه بر این اساس باید تعیین شود که میزان سهام دولت در سایپا و ایران خودرو چقدر است و بعد سراغ قیمتگذاری و بررسی اموال و داراییها رفت، تصریح کرد: وزیر صمت قول داده که سهام دولت در ایران خودرو و سایپا را عرضه کند و عزم شخصی ایشان هم همین است اما کارهای فنی و کارشناسی باقی مانده که اگر این کارها به موقع و براساس قاعده و به صورت اصولی انجام نشود همین واگذاریها تبدیل به معضلی برای دولت خواهد شد.
محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس نیز گفت: متأسفانه وزارت صمت علیرغم انتظار ما نتوانسته برای به تعادل رساندن بازار خودرو به درستی عمل کند.
علیزاده اظهار کرد: یکی از راههای متعادلسازی بازار خودرو عرضه سهام شرکتهای خودروسازی در بورس و همچنین عرضه خودرو در بورس کالا است. در هر دو مورد وزارت صمت مقاومت بسیار زیاد میکند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد علت تعویق عرضه سهام ایران خودرو و سایپا بیان کرد: اینکه شاهد وقفه عرضه سهام خودرو در بورس هستیم به ناهماهنگی در وزارت صمت برمی گردد. همچنین اینکه علیرغم وعدههای مکرر وزارت صمت باز هم خودرو در بورس کالا عرضه نمیشود ناشی از وجود تعارض منافع و ناهماهنگی در این وزارتخانه است.
علیزاده تصریح کرد: دستهای پشت پردهای که در دلالان عرضه خودرو وجود دارد، باعث شده که هم شرکتهای خودروسازی عملکرد موفقیتآمیزی نداشته باشند و هم اینکه مردم از وضعیت خودروهای داخلی ناراضی باشند. به نظر میرسد فشار دلالان و واسطهگران و سوداگران بازار خودرو باعث شده که وزارت صمت از برنامه اصلی خود منحرف شود.