تأکید رئیس جمهور بر حمایت از بورس و جلوگیری از دخالتهای غیرکارشناسی
رئیس جمهور در جلسه امروز (یکشنبه) ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بر حمایت از بورس و جلوگیری از دخالتهای کارشناسی تأکید کرد.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهور در یکصد و نود و پنجمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که امروز یکشنبه ۲۱ دی برگزار شد، بر حمایت از بورس تأکید کرد. طی این جلسه که به ریاست حسن روحانی تشکیل شد، رئیس سازمان برنامه و بودجه به ارائه گزارشی از بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی پرداخت و این گزارش مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. روحانی در ضمن نظرات خود همچنین بر لزوم جلوگیری از دخالتهای غیرکارشناسی تأکید کرد.
حسن روحانی پس از قرائت گزارش لایحه بودجه ۱۴۰۰، گفت: لایحه بودجه ماحصل مطالعات و بررسی تفصیلی و همه جانبه کارشناسان خبره دولت درخصوص الزامات و اقتضائات اقتصادی کشور بوده و این بودجه براساس قواعد و شرایط کشور تهیه و تنظیم شده است.
روحانی سپس اضافه کرد: دولت همواره از نظرات مشورتی کارشناسان و فعالان اقتصادی استقبال کرده و همچنین پذیرای دیدگاهها و پیشنهادهای اصلاحی نمایندگان محترم در مجلس بوده اما دگرگون کردن شاکله و ساختار بودجه، مطمئنا غیرقابل قبول است.
رئیس جمهور همچنین در توضیحاتی بیشتر گفت: زمان بررسی بودجه، زمان تغییر قوانین و قواعد اصلی فعالیتهای اقتصادی نیست و نباید موجب شود که فعالان اقتصادی که پیشران امور توسعه کشور به شمار میروند، دچار سردرگمی شوند. از سوی دیگر تصمیمات بودجهای نباید به هیچ وجه معیشت مردم، به ویژه قشرهای ضعیف و کم برخوردار را تحت فشار قرار دهد.
سپس در ادامهی جلسه، رئیس سازمان بورس نیز گزارشی از وضعیت فعلی بازار سرمایه ارائه کرد و پس از آن رئیس جمهور ضمن تأکید بر حمایت از بورس به عنوان یک نهاد اصلی در ایجاد و حفظ تعادل در اقتصاد کشور گفت: بورس بستر معاملاتی شفاف است و دولت همواره در پی تقویت و حمایت بورس بوده و اولین گام و شرط حمایت و تقویت از این بازار را قاعدهمندی و رعایت قانون در آن میداند.
روحانی ضمن این که بورس را سازمانی با سازوکارهای ویژهی خود دانست، تأکید کرد: سیاستگذاریهای آن نیز باید از طریق شورای عالی بورس انجام گیرد و از مداخلات غیرکارشناسی در بورس باید پرهیز شود.
رئیس جمهور همچنین در رابطه با بورس اضافه کرد: رسالت این بورس، کشف قیمت واقعی محصولات بوده و سیاست اصولی دولت این است که قیمتگذاری کالاها بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا و قواعد بازار رقابتی صورت گیرد که این مسئله در نهایت به نفع بازار، تولیدکننده و مصرفکننده واقعی است.
حسن روحانی در نهایت نیز به طرحهای دولت برای کنترل بازار و مقابله با افزایشقیمتهای بیمنطق و بیدلیل اشاره کرد و گفت: دولت همواره بر اساس سیاستهای اصلی خود مبنی بر تقویت بازار سرمایه با محوریت بورس، تلاش دارد با تسهیل فعالیتها و کاهش محدودیت ها و اعتماد به شرکتهای باسابقه و خوشنام و موثر که با ثبات رویه و با رعایت مقررات عمل کردهاند و همواره موجب رونق بازارهای داخلی و خارجی بودهاند، زمینه افزایش فعالیت و خرید و فروش در بورس کالا را فراهم کند.