اخبار

گروه بندی جدیدی برای کالاهای وارداتی در بازار مبادله ارزی تعریف شده است؟

سیاست جدید ارزی بانک مرکزی حاکی از تغییر در گروه بندی جدید کالاهای وارداتی در بازار مبادله ارزی است. اما زمان تخصیص ارز به کالاهای گروه ۲۶ که لوکس هستند، هنوز اعلام نشده است.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی در جهت مدیریت بهتر بازار ارز، سیاست جدیدی تعریف کرده است. مهدی نیازی، قائم مقام وزیر صمت اعلام کرده است که با توجه به شرایط بازار ارز تصمیمات جدیدی گرفتیم و گروه‌های جدیدی در حوزه ارز تعریف شده تا چالش‌های یک ماه گذشته برای تامین مواد اولیه واحدهای‌ تولیدی روان شود.

اطلاعات به دست آمده نشان می‌دهد که گروه بندی کالاهای وارداتی تغییر کرده است. همچنین زمان تخصیص ارز به کالاهای گروه ۲۶ که عملا لوکس محسوب می‌شوند، اعلام نشده است.

بانک مرکزی در اصلاحاتی که قصد دارد در طبقه‌بندی کالاهای وارداتی ایجاد کند، تغییرات جدی را در حوزه زمان تخصیص و نوع گروه‌بندی، اعمال کرده که به شرح زیر هستند:

  • ۱. تمدید و تخصیص گروه کالایی ۱ و ۲۱ (ارز آزاد بازار ثانویه) = ۱۵ روز
  • ۲. تخصیص گروه کالایی ۲۱ تا ۲۵ = ۳۸ روز
  • ۳. تخصیص گواهی‌های ثبت آماری به ارز درهم (با هر گروه کالایی) = ۴۳ الی ۶۰ روز

گفتنی است که روز دوم اسفند ماه نیز اولین نرخ حواله در بازار مذکور در محدوده ۳۶ تومان کشف شد.

یکی از اصلاحاتی که بانک مرکزی در نحوه تخصیص ارز (نیمایی و مبادله ای) قصد اعمال آن را دارد، تغییر گروه کالاهای الکترونیک به خصوص تلفن همراه، تبلت، نوت‌بوک و تجهیزات وابسته است.

گفتنی است طبق این تغییرات، موبایل‌های زیر ۳۰۰ دلار کماکان در گروه ۲۲ خواهند بود؛ به این معنا که به آن‌ها ارز ترجیحی تعلق می‌گیرد و موبایل بالای ۳۰۰ دلار به گروه ۲۶ منتقل شده و ارز بازار مبادله که حدود ۳۶ تا ۴۰ هزار تومان است را دریافت می‌کنند.

به نظر می‌رسد این گروه‌بندی با هماهنگی وزارت صمت و بانک مرکزی با هدف کنترل تلفن همراه پایین‌رده که مصرف‌کننده بیشتری دارد، انجام شده است. لازم به ذکر است سالیانه تا دو میلیارد دلار ارز به این گروه از تلفن همراه تخصیص می‌یابد.

منبع
تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا