اخبار

وزیر اقتصاد: ۸۰ درصد تامین مالی اقتصاد بر دوش بانک‌هاست

وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که بیش از ۸۰ درصد تامین مالی اقتصاد توسط بانک ها انجام می‌شود و این یکی از دلایل اهمیت بانک‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری تسنیم، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بانک‌ها به جهات مختلف برای همه دولت‌ها از جمله دولت سیزدهم اهمیت دارند، گفت: بیش از ۸۰ درصد کل تامین مالی اقتصاد توسط بانک ها انجام می‌شود.

خاندوزی با اشاره به جلسه مدیران بانک‌ها با رئیس جمهور، اظهار کرد: اهالی صنعت بانکداری معتقد بودند که حدود ۱۰ سال از تشکیل جلسه‌ای با حضور رئیس جمهور، تیم اقتصادی دولت و همه مدیران عامل بانکی کشور به منظور تبادل نظر می‌گذرد.

تامین مالی بیش از ۹۰ درصد طرح‌های کشور توسط بانک ها

وی با بیان اینکه تقریبا بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد ساخت طرح‌های کشور با کمک شبکه بانکی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: دولت اگر به دنبال پشتیبانی از تولید است که شعار امسال و سال‌های گذشته کشور بوده است، حتما می‌داند که تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال بدون اینکه بانک‌ها در این مسیر فعال شوند، محقق نمی‌شود.

سخنگوی ستاد اقتصادی دولت تصریح کرد: دولت در پی عدالت و توازن بین بخش‌های مختلف در دسترسی به تسهیلات است؛ اینکه چرا بخش کشاورزی و صنعت، نسبت به بخش‌های خدماتی و یا عدالت منطقه‌ای بیشتر برخوردار نمی‌شوند و این که چرا تمرکز در یک جای کشور است و بقیه کشور نیست؟ چرا دسترسی گروه‌هایی از مردم اساسا به تسهیلات بانکی بسیار ناچیز است و دسترسی گروه‌هایی، بسیار بی‌ضابطه است؟

وی با اشاره به تولید، عدالت و مقاوم شدن اقتصاد ایران در شرایط فشار‌های خارجی و تحریمی، بیان کرد: یکی از نویسندگان خارجی، کتابی در سال‌های اخیر منتشر کرده بود و عنوان کتاب او «جنگ افزار‌های مالی» بود؛ یعنی کشور‌ها بر اساس روش‌های جدیدی با هم تقابل می‌کنند و یا می‌توانند نسبت به هم مقاوم شوند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: همچنین ضلع دیگر اهمیت نیز مسائل شرعی است که همیشه در کشور ما حائز اهمیت بوده است.

خاندوزی با بیان اینکه به همه این علل، بانک‌ها برای دولت سیزدهم اهمیت دارند، اظهار کرد: باید خود بانک‌ها مقاوم باشند و بانک‌های شکننده، ناتراز و مشکل‌دار نباشند؛ چه بر اثر قاعده‌گذاری‌های غلط و چه فشار‌های دولت و مجلس و سیاست‌گذاری.

بانک‌ها به سمت اصلاح بروند

وی اضافه کرد: همچنین اهمیت بانک به لحاظ جایگاه و ارزش است؛ اگر ایرادات و نقطه ضعف‌هایی را در شبکه بانکی کشور بیان می‌کنیم و تولیدکنندگان و مردم و مصرف‌کنندگان و خانوارها، نارضایتی جدی دارند، به این معنا نیست که نهاد بانک را بخواهیم تضعیف کنیم بلکه نهاد بانک باید قوی، ارزشمند، پاسخگو و مقتدر باقی بماند و به سمت اصلاحات برود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تشکر از همه دست اندرکاران بانکی که در طول این سال‌ها تلاش کرده‌اند، گفت: باید به سمت برنامه اصلاح برویم.

خاندوزی با بیان اینکه در وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت برنامه کوتاه‌مدت با عنوان «اصلاح رابطه تولیدکنندگان و مردم با بانک‌ها» را دارد، تصریح کرد: این به عنوان گام نخستین است که مردم و مصرف‌کنندگان خردی که بیشتر، مسئله دسترسی‌های عادلانه به تسهیلات برای آن‌ها مهم است و هم تولیدکنندگان که قوام و پایه و ستون فقرات اقتصاد هستند، بتوانند با رویکرد جدیدی با بانک‌ها مواجه شوند و اقداماتی در این زمینه انجام شده است.

پرداخت وام بی‌ضامن توسط بانک‌های دولتی

وی با تاکید بر اینکه ظرف چند روز آینده به بانک‌های دولتی تکلیف می‌کنیم که پرداخت وامِ بی‌ضامن را آغاز کنند، اضافه کرد: اصلاح لایحه قانون بودجه ۱۴۰۱ در جلسه اخیر هیئت دولت، بعد از تقدیم لایحه مذکور به مجلس شورای اسلامی، نشان از اهمیت ویژه‌ای است که دولت برای بازار سرمایه قائل است.

منبع
تسنیم

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا