آخرین وضعیت برجام تشریح شد
وزیر، معاون وزیر امور خارجه ایران و معاون رئیس جمهور آمریکا مواضع خود را در مورد آخرین وضعیت برجام و قبل از شروع دور جدید مذاکرات وین اعلام کردند.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران روز گذشته با انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا که ریاست نشست کمیسیون مشترک برجام را برعهده دارد، دیدار کرد و در مورد آخرین وضعیت برجام گفتگو کردند. باقری و مورا هفته پیش در تماس تلفنی درباره شروع مذاکرات ازسرگیری اجرای برجام در وین برای هشتم آذر ماه سال جاری توافق کردند. معاون سیاسی وزیر امور خارجه هدف از این مذاکرات را لغو تحریمهای غیرقانونی توصیف کرده است.
باقری کنی درباره نتیجه دیدار با مسئولان کشورهای اروپایی گفت: گفتگوهای بسیار خوبی با مقامات سیاسی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس شد که صریح و جدی ولی سازنده و رو به جلو بود.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در دستور کار گفتگوها، این است که ایران به تضمینهایی دست یابد که از تکرار مجدد نقض فاحش توافق بینالمللی جلوگیری کند.
وی ادامه داد: ایران در عراق، سوریه، فلسطین و یمن در کنار مردم و دولت قانونی در مقابل تروریستها بوده است و همین نگاه است که میتواند امنیت و ثبات را برای منطقه به ارمغان بیاورد.
باقری کنی با بیان اینکه نقطه شروع دور بعدی مذاکرات، لغو تحریمهای غیرقانونی آمریکا است، اظهار کرد: ایران در توافق بوده و هست. مسئله اصلی لغو تحریمهای غیر قانونی است و بازگشت آمریکا به برجام مساله بعدی است.
موضع وزیر امور خارجه ایران در خصوص آخرین وضعیت برجام
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران نیز با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود به مردم اعلام کرد: با نهایی شدن زمان برگزاری گفتوگوها در وین، ضروری بود که یکبار دیگر مواضع و نظرات ایران به دیگر طرفهای برجام ابلاغ شود.
به همین دلیل طی هفته گذشته در گفتوگوهای تلفنی مفصل و جداگانه با وزرای خارجه پنج کشور عضو برجام (چین، روسیه، انگلیس، آلمان و فرانسه) بر چند نکته تأکید کردم؛ از جمله اینکه دولت با رویکردی عملگرایانه و نتیجهمحور وارد گفت و گوها میشود و مصمم به دستیابی به یک توافق خوب است اما این امر مستلزم لغو موثر و قابل راستیآزمایی تحریمها و بازگشت طرفهای مقابل به تعهدات کامل است.
اقدامات و قانونشکنیهای آمریکا از جمله تحریمهای تازه، ارائه تضمینهای عینی از سوی آمریکا را به یک ضرورت غیرقابل چشمپوشی تبدیل کرده است. در این راستا، باقری نیز در پایتختهای اروپایی دیدارهایی صریح، شفاف و مفید را انجام داده است.
ایران قصد ندارد در بنبستهای باقیمانده از گفتوگوهای پیشین، بماند. ضمن اینکه آن را در دسترس خود دارد. اگر طرفهای مقابل با رویکردی جدی و مثبت وارد وین شوند، دستیابی به یک توافق خوب آن هم در کوتاه مدت امکانپذیر است. ایران سیاست توسعه روابط متوازن با کشورها بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک را با جدیت تداوم میبخشد و مصمم است گسترش همکاریهای اقتصادی دو و چندجانبه به موضوع برجام گره زده شود.
آمریکا آماده بازگشت مجدد به برجام است
کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا با اعلام اینکه این کشور آماده بازگشت مجدد به برجام است، گفت: ما به دنبال بازگشت مجدد به برجام و منتظر مذاکرات هستیم و امیدواریم که این مذاکرات پرثمر باشند و در این راستا ما در کنار متحدانمان قرار داریم.
زمان برگزاری دور جدید مذاکرات برجام
قرار است دور جدید مذاکرات میان ایران و ۱+۴ در وین اتریش هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) برای لغو تحریمهای غیرقانونی و بازگشت آمریکا به برجام انجام برگزار شود.
تاکنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان اعضای برجام برای رفع تحریمهای آمریکا انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده، اما پارهای اختلافات کماکان باقی است.