صادرات فولاد ایران در بهار ۱۴۰۰، ۱۲۸ درصد رشد کرد
صادرات فولاد ایران در بهار ۱۴۰۰، با بیش از ۲ میلیون و ۷۸ هزار و ۳۶ تن، رشدی ۱۲۸ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، شرکتهای ذوبآهن و فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد اکسین، فولاد هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد آذربایجان، فولاد خراسان، فولاد کاوه جنوب، صبا فولاد، فولاد بناب، جهان فولاد سیرجان، سنگ آهن چادرملو و فولاد کویر در خرداد سال جاری، ۹۱۶ هزار و ۲۳۶ تن فولاد صادر کردهاند که نشان از رشد ۱۰۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
فولاد خوزستان با صادرات ۵۲۳ هزار و ۳۲۱ تن بلوم، بیلت و اسلب در بهار سال ۱۴۰۰، بهترین عملکرد را در بین شرکتها داشت و رشد ۹۲ درصدی را ثبت کرد.
ذوب آهن اصفهان با صادرات ۳۱۵ هزار و ۸۴۴ تنی و رشد ۷۵ درصدی و فولاد مبارکه با صادرات ۲۶۷ هزار و ۸۶۱ تنی و رشد ۳۲۵ درصدی، رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
همچنین، فولاد خوزستان با ۱۸۲ هزار و ۱۳۴ تن، فولاد مبارکه با ۱۶۱ هزار و ۸۲۹ تن و فولاد کاوه جنوب با ۱۲۳ هزار و ۶۰۰ تن، بهترین عملکرد را در خرداد سال جاری داشتند.
لازم به ذکر است که عمده محصولات فولادی صادراتی ایران، بلوم، بیلت، اسلب، ورق عریض، مقاطع آلیاژی- مهندسی، میلگرد، آهن اسفنجی و بریکت گرم هستند.
کاهش ۱۳.۱ درصدی فولاد ایران در سال گذشته نسبت به سال ۹۸
مجموع صادرات فولاد ایران اعم از فولاد میانی و محصولات فولادی با ۹ میلیون تن در سال ۹۹، نشان از کاهش ۱۳.۱ درصدی نسبت به سال ۹۸ دارد. این کاهش صادرات از نظر وزنی یک میلیون و ۳۶۲ هزار تن بوده است. صادرات فولاد میانی کشور در سال گذشته، ۶ میلیون و ۱۶۲ هزار تن بوده که کاهش ۱۱ درصدی را نسبت به سال ۹۸ نشان میدهد.
صادرات بیلت و بلوم با ۴ میلیون و ۵۶۴ هزار تن و صادرات اسلب با ۱ میلیون و ۵۹۸ هزار تن، به ترتیب کاهش ۶ و ۲۳ درصدی را در سال گذشته تجربه کردهاند.
به باور کارشناسان، عواملی مانند برنامههای توسعهای کشورهای پیشرو فولادی به ویژه هندوستان، رفع محدودیتهای کرونایی و بازگشت دیگر شرکتها به مدار تولید، خطری برای بازارهای صادراتی فولاد ایران است و باید از حالا برای صادرات ۱۵میلیون تنی در افق ۱۴۰۴ برنامه داشته باشیم.