اخبار

عشقی: تغییرات ساختاری برای تسهیل پذیرش دانش بنیان ها در بازار سرمایه آغاز شد | فضای خوب فرابورس برای تامین مالی

رئیس سازمان بورس با اشاره به آغاز تغییرات ساختاری برای تسهیل پذیرش دانش بنیان ها در بازار سرمایه، اعلام کرد فضای خوبی در فرابورس برای تامین مالی وجود دارد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری تسنیم، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین رویداد بین‌المللی تامین مالی نوآوری و فناوری گفت: دانش‌بنیان‌ها می‌توانند سهم قابل توجهی از بازار سرمایه را داشته باشند و تامین مالی این شرکت‌ها، یکی از حلقه‌های مفقوده بازار سرمایه است.

عشقی اظهار کرد: از بستر تامین مالی جمعی و اوراق بهره‌مند می‌شوند اما هنوز به‌ خوبی به بازار ورود نکرده‌اند و حضور مستقیم آن‌ها جای کار بیشتری دارد.

این مقام ارشد سازمان بورس با بیان اینکه پذیرش تپسی اقدامی تحولی بود و سازمان بورس این فرآیند را در سال جاری ادامه خواهد داد، خاطرنشان کرد: ضوابط دشوار در پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان باعث شد تا این شرکت‌ها تمایلی به‌ ورود با چنین عنوانی در بازار سرمایه را نداشته باشند.

تفاهم‌نامه سازمان بورس و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به تفاهم‌نامه این سازمان با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس، گفت: قرار بر این شده است که تغییراتی با کمک دبیرخانه فراهم کنیم. پیشنهاد نهایی این موضوع در هیئت مدیره است. مسیر پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان را هموار خواهیم کرد تا بتوانیم از مزایای این شرکت‌ها استفاده کنیم.

عشقی با بیان اینکه چیزی تحت عنوان حمایت از شرکت‌های دانش بنیان نداریم، اظهار کرد: ما باید از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های‌ این شرکت‌ها استفاده کنیم. نیازهای سرمایه‌گذاری و منابعی در این رابطه در بازار وجود دارد.

وی ادامه داد: برآورد ما این است که سرمایه‌گذاران در سال جاری و آینده می‌توانند انتخاب‌های متنوع‌تری داشته باشند؛ خصوصا برای آن‌ها که به سرمایه‌گذاری‌های پرریسک علاقه‌مند هستند.

فضای خوبی در فرابورس برای تامین مالی وجود دارد

رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه در حوزه تامین مالی جمعی، فضای خوبی در فرابورس وجود دارد، گفت: سال گذشته ۱۱۰ طرح تامین مالی شدند. امیدوارم امسال بتوانیم کمیت و کیفیت را بهتر کنیم. در حوزه شرکت‌های کوچک و متوسط تغییرات خوبی در دستور کار است.

‌وی اضافه کرد: همیشه به دوستان می‌گویم که نام بازار شرکت‌های کوچک و متوسط جنبه منفی و دافعه دارد. امیدواریم بتوانیم پذیرش شرکت‌ها را در این بازار تسهیل کنیم.

آغاز تغییرات ساختاری برای تسهیل پذیرش دانش‌بنیان‌ها در بازار سرمایه

این مقام ارشد سازمان بورس با بیان اینکه همکاران ما تغییرات ساختاری را برای تسهیل پذیرش دانش بنیان ها در بازار سرمایه آغاز کرده‌اند، گفت: تا کنون پنج یا شش شرکت SME پذیرش شده، اما امسال شرکت‌های دانش‌بنیان را به این بازار منتقل خواهیم کرد و سعی خواهیم کرد این بازار را فعال‌تر کنیم.

نیاز به افزایش صندوق‌های جسورانه و خصوصی بیشتر

عشقی بیان کرد: در حوزه صندوق‌ها هم صندوق‌های جسورانه راه‌اندازی شده‌ و منابع خوبی هم تجهیز شده است. اما از این منابع به ‌درستی استفاده نمی‌شود.

وی ادامه داد: تمهیداتی با معاونت علمی و فناوری اندیشیده شده که ترکیب این صندوق‌ها به نحوی اصلاح شود که این صندوق‌ها بتوانند منابع خود را سرمایه‌گذاری کنند.

رئیس سازمان بورس متذکر شد: متاسفانه بخش زیادی از منابع جمع‌آوری شده در صندوق‌های جسورانه، در اوراق بهادار درآمد ثابت سرمایه‌گذاری شده است. به نظر بنده تعداد این صندوق‌ها کم است و جا دارد صندوق‌های جسورانه و خصوصی بیشتری داشته باشیم.

تامین مالی برای فناوری‌های نوپا نیاز به برنامه‌ریزی بیشتری دارد

همچنین، امید رضایی‌فر، معاون فناوری و نواوری وزارت علوم در نخستین رویداد بین‌المللی تامین مالی نوآوری و فناوری (FINOTEX 2023)، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار شرکت وجود دارد که هنوز به هسته فناور تبدیل نشده‌اند و به همین علت نمی‌توانند تامین مالی کنند.

رضایی‌فر اظهار کرد: در بحث تامین مالی حوزه نوآوری، چالش‌های جدی وجود دارد؛ چراکه شرکت‌های فعال در این زمینه دارایی‌های چندانی نداشته و سرمایه‌ آن‌ها مبتنی بر دانش است.

وی با تاکید بر اینکه تامین مالی برای فناوری‌های نوپا نیاز به برنامه‌ریزی بیشتری دارد، بیان کرد: وزارت علوم طرحی را به‌ منظور استفاده از ظرفیت‌های موجود بورس سهامی عام دنبال می‌کند. این طرح، رفع حداکثری خطرهای مجموعه‌های نوپا و دانش‌بنیان را مدنظر قرار داده و برای اجرایی کردن آن از مدل صندوق در صندوق بهره‌ گرفته شده است.

منبع
تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا