اخبار

سخنگوی دولت تامین بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی از بورس را تکذیب کرد

سخنگوی دولت تامین کسری بودجه از بورس را تکذیب کرد و گفت: تامین کسری دولت از بورس و رقم‌های اعلام شده یک دروغ و جعل واقعیت است.

 به گزارش اخبار بورس، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علی ربیعی، سخنگوی دولت با بیان اینکه همزمان با تب و تاب انتخاباتی، جریان‌های شناخته شده‌ای هستند که مشارکت بالای مردم در انتخابات و صحنه آرایی بدیعی توسط مردم، آن‌ها را به واهمه انداخته است، اظهار کرد: همین امر سبب شده تا بر شدت فعالیت‌های ضد مردمی خود برای مایوس سازی رای‌دهندگان افزوده‌اند. من در این جایگاه می‌خواهم بنابر بر اعتقادات دولت، مردم را به مشارکت حداکثری در پای صندوق‌های رای دعوت کنم.

ربیعی با اشاره به اینکه مردم ما با مشکلات زیاد ناشی از تحریم‌ها، دست و پنجه نرم می‌کنند که سزاوار آن نیستند، بیان کرد: مردم مطالبات بر حقی دارند که تامین آن یک اولویت فوری و ضروری است. اما دولتی قادر خواهد بود مسائلی عظیمی مثل آثار تحریم، تورم ناشی از تحریم و محدودیت‌های فراقانونی بر حقوق مدنی را حل کند که با مشارکت بالای مردم به قدرت رسیده باشد.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: دولت به منظور تسهیل سفر زائران ایرانی به عراق به ویژه در ایام اربعین حسینی البته در شرایط پساکرونایی، برقراری مقررات لغو روادید ۴۵ روزه برای دارندگان گذرنامه عادی بین دولت‌های دو کشور به شرط عمل متقابل را به تصویب رساند.

تصمیم‌گیری نهایی براساس خرد جمعی مهم است

ربیعی درباره اظهارات اخیر رئیس اسبق بانک مرکزی، گفت: اولا در ستاد اقتصادی دولت همه دیدگاه‌ها آزادانه مطرح و سپس تصمیم‌گیری نهایی صورت می‌گیرد. این موضوع فقط مختص دولت نیست بلکه در تمامی شورا‌ها و ستاد‌های همه قوا تصمیمات اینگونه اتخاذ می‌شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه وجود دیدگاه‌های مختلف امری طبیعی است، مهم تصمیم‌گیری نهایی براساس خرد جمعی است، بیان کرد: البته معمولا دستگاه‌ها از نگاه وظایف تخصصی خود دیدگاه‌های متفاوتی را ارائه می‌کنند. دیدگاه‌های متفاوت از جمله رئیس کل محترم بانک مرکزی می‌تواند بر همین اساس باشد.

ربیعی با اشاره به اینکه در تمام دولت‌ها اختلاف نظر‌های کارشناسی درباره مسائل اقتصادی وجود داشته است که موضوع عجیبی نیست، عنوان کرد: این دیدگاه‌های مختلف نقطه ضعف هیچ سیستمی نیست. اتفاقا شخص رئیس جمهور در جلسات به صحبت‌های افراد گوش کرده و از تمامی نقظه نظرات مثبت در تصمیم گیری‌های کلان استفاده می‌کنند.

مسائل اقتصادی جزو پیچیده‌ترین مسائل هر کشوری است

سخنگوی دولت با بیان اینکه مسائل اقتصادی جزو پیچیده‌ترین مسائل هر کشوری محسوب می‌شود و برهمین اساس کارشناسان و مسئولان راهکار‌های مختلفی برای حل مشکلات اقتصادی ارایه می‌دهند، تصریح کرد: درخصوص بازار سرمایه نیز با استفاده از نظر کارشناسان و به صورت جمعی تصمیم‌گیری شده و سیاست دولت فقط حمایت و تقویت بازار سرمایه بوده که همچنان نیز ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه دولت مداخله‌ای در امر بورس نداشته و بلکه تلاش کرده سیاست‌های رشد بازار سرمایه را دنبال کند، بیان کرد: درباره بازار سرمایه، صرفا شورای عالی بورس به عنوان نهاد ناظر و تخصصی تمهیدات و تصمیمات لازم را تدوین و ابلاغ می‌کند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه در مورد تامین کسری دولت از بورس و رقم‌های اعلام شده یک دروغ و جعل واقعیت صورت گرفته است، تشریح کرد: برخی آگاهانه یا ناآگاهانه فروش اوراق را نیز در محاسبه وارد کرده‌اند. حتی با مدنظرگرفتن فروش اوراق، عدد فضایی ۳۰۰ هزار میلیارد تومان، نادرست است.

وی ادامه داد: در مورد سهام پالایش یکم که مستقیم به دولت تعلق داشت و بنابر درخواست دولت به فروش رفته بود، تصمیمات جبرانی نیز اتخاذ شد که در مسیر نهایی شدن قرار دارد.

ربیعی در مورد اینکه چرا دولت در مناظرات از ۸ دقیقه‌ای خود برای دفاع مقابل تهمت‌های کاندیدا‌های انتخابات استفاده نکرد؟ گفت: همانطور که در اطلاعیه دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت آمده بود، دولت موارد متعدد توهین، اتهام، افترا را احصا و انتظار داشت که براساس قانون انتخابات و همچنین ماده ۳۰ قانون اساسنامه صداوسیما فرصت پاسخگویی داده شود که متاسفانه تنها در چهار مورد غیر مهم آن هم به شکل محدود و به صورت ضبط قبلی و کنترل شده فرصت پاسخگویی داده شد.

تمام تصمیم‌های سیاسی باید متکی بر آرای عمومی و تفاهم باشد

وی ادامه داد: از آنجا که عملا ایجاد شفافیت و معیاری برای قضاوت مردم فراهم نمی‌شد دولت ترجیح داد از سایر ظرفیت‌های رسانه‌ای استفاده کند. آنچه مشخص است توجه به این مساله است که هیچ کسی با سلب دیگران بالا نرفته است.

ربیعی در خصوص پیش‌بینی احتمال کاهش میزان مشارکت در انتخابات و خطر این موضوع برای نظام جمهوری اسلامی، اظهار کرد: یک قاعده‌ای در تمام دنیا وجود دارد مبنی بر اینکه تمام تصمیم‌های سیاسی باید متکی بر آرای عمومی و تفاهم باشد. دیدگاه ریاست جمهوری نیز بر اساس این قاعده عمومی است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه معمولا در ایران، پیش‌بینی دقیقی از نتایج انتخابات نمی‌توان داشت، تصریح کرد: در برخی انتخابات سنجش‌های پیش از انتخابات، چیز دیگری را نشان داده و پای صندوق رای، اتفاق دیگری رخ داده است. نکته مهم این است که مردم باید با آزادی کامل و با آگاهی کامل، پای صندوق آرا بیایند. ملاک هم تشخیص ملت است. یعنی همه زمینه‌ها باید فراهم شده تا انتخاباتی شکوهمند به عنوان ضامن مشروعیت نظام برگزار شود.

منبع
صدا و سیما

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا