اخبار

جزئیات وثیقه گذاری سهام برای دریافت تسهیلات خرد تشریح شد

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با تشریح روش وثیقه گذاری سهام برای دریافت تسهیلات خرد، اعلام کرد که سهامداران به زودی می‌توانند با مراجعه به سامانه‌های بانکی درخواست خود را ثبت کنند.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با اشاره به جزئیات وثیقه گذاری سهام برای دریافت تسهیلات خرد، گفت: با اقدامات وزارت اقتصاد، سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، فرصت وثیقه‌گذاری سهام برای دریافت وام از طریق بانک‌ها برای سهامداران فراهم شده و آن‌ها در آینده نزدیک می‌توانند با مراجعه به سامانه‌های بانکی درخواست خود را ثبت کنند.

روش وثیقه‌گذاری سهام

حسنلو اظهار کرد: روش وثیقه گذاری سهام برای دریافت تسهیلات خرد به این شکل است که شرکت سپرده‌گذاری اطلاعات را به بانک‌ها ارائه می‌دهد و سهامدار باید با مراجعه به اپلیکیشن بانک اقدامات مربوط به وثیقه سهام و نیز دریافت وام انجام دهد.

وی افزود: با پیامک OTP (یکبار مصرف) سجام سهامدار احراز هویت شده و اگر OTP درست وارد شد، سهام قابل وثیقه سهامدار در اپلیکیشن بانک نمایش داده خواهد شد.

حسنلو اضافه کرد: بعد از این مرحله، سهامدار می‌تواند سهام‌ مدنظر خود را برای وثیقه انتخاب و تعداد سهامی که قصد وثیقه‌گذاری دارد را وارد کند.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با تاکید بر اینکه این درخواست مانند سیستم پرداخت شاپرک، سهامدار را به سمت سامانه‌های شرکت سپرده‌گذاری هدایت خواهد کرد، گفت: در این بخش درخواست‌ بانک به کاربر نمایش داده می‌شود و با OTP سجام احراز اختیار انجام می‌شود تا هویت سهامدار و نیز میزان سهامی که قرار است به عنوان وثیقه گذاشته شود را تایید کند.

کارمزد وثیقه را سهامدار پرداخت می‌کند

وی با بیان اینکه کارمزد وثیقه را سهامدار باید پرداخت کند و اگر این کار موفق‌آمیز باشد، درخواست وثیقه ثبت می‌شود، تصریح کرد: در انتهای روز معاملاتی و بعد از اعمال معاملات، درخواست سهامداران در سامانه پس از معاملات اعمال می‌شود و روز کاری بعد نتیجه این درخواست در اختیار بانک‌ها قرار می‌گیرد.

حسنلو بیان کرد: سهامدار باید نسبت به این موضوع مطلع باشد، سهامی که به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی تعیین می‌شود، در شرکت سپرده‌گذاری به حالت فریز درآمده و سهامدار تا پایان تسویه تسهیلات خود نمی‌تواند آن را بفروش برساند.

میزان تخصیص وام به سهامدار در حوزه اختیار بانک است

این مقام مسئول در خصوص میزان وامی که سهامداران می‌توانند با وثیقه قرار دادن سهام خود ارائه دهند، گفت: میزان وام ارائه شده به سهامدار در حوزه اختیار بانک است و هر بانکی براساس دستورالعمل‌های خود می‌تواند وارد عمل شود.

حسنلو با بیان اینکه ممکن است بانک درصدی از سهام را نزد خود نگه ‌دارد، اظهار کرد: به طور معمول بانک باید درصدی از ارزش سهام وثیقه گذاشته شده را وام پرداخت کند؛ از نظر ما محدودیتی در سقف میزان وثیقه وجود ندارد اما ممکن است بانک‌ها برای این وثیقه و وام در نظر گرفته شده برای آن سقفی را درنظر بگیرند.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در پایان تاکید کرد: دریافت وام به عنوان یکی از مزایای وثیقه‌گذاری سهام تلقی می‌شود و این مهم در دیگر موضوعات از جمله وثیقه‌گذاری در دادگاه هم می‌تواند کاربرد داشته باشد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده بود که در نظر گرفتن سهام به عنوان وثیقه به صورت الکترونیکی در حال راه‌اندازی است و با یک درخواست از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و با توجه به مدارک و اسناد و مجوزهای قانونی انجام می‌شود. امروز، وزارت اقتصاد ایران راهبردها و سیاست‌های بانکی ۱۴۰۱ را به بانک‌های کشور ابلاغ کرد که این موضوع نیز در آن جای گرفته است.

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا