اخبار

جزئیات توافق ایران و عربستان | هیئت ایرانی این تا پایان هفته به عربستان سفر می‌کنند

مدیر کل خلیج فارس وزارت امور خارجه با اشاره به جزئیات توافق ایران و عربستان، از سفر هیئت ایرانی به عربستان تا پایان هفته خبر داد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایران‌پرس، علیرضا عنایتی، مدیر کل خلیج فارس وزارت امور خارجه که هفته گذشته در راس هیئتی به همراه وزیر امور خارجه به منظور برداشتن گام نهایی اجرای توافق میان ایران و عربستان به پکن سفر کرده بود، در خصوص جزئیات این توافق گفت: یک دور گفت‌وگوی خصوصی و یک دور گفت‌وگوی عمومی میان حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران و فیصل بن فرحان، وزیر امورخارجه عربستان در پکن برگزار شد؛ به موجب این توافق اقدامات لازم در جهت بازگشایی سفارت‌خانه‌ها، تبادل سفرا، روسای نمایندگی‌ها در حال انجام است.

عنایتی با تاکید بر اجرای موافقت‌نامه‌هایی که طی سال‌های گذشته میان طرفین انجام شده، اظهار کرد: موافقت‌نامه‌های امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی از دیگر موارد یاد شده در این توافق است.

این مقام مسئول ضمن اشاره به سفر هیئت ایرانی به عربستان، تاکید کرد: هیئتی فنی از تهران به منظور فراهم کردن مقدمات بازگشایی سفارت ایران در عربستان این هفته عازم ریاض می‌شود؛ یک هیئت نیز به جده عازم خواهد شد.

وی با اشاره به موافقت‌نامه حمل‌و‌نقل هوایی بین دو کشور، بیان کرد: مقرر شد پروازهای دو کشور از سر گرفته شود که این امر تعریف ارتباط مردمی در مناسبات ایران و عربستان است. فراهم کردن تسهیلات لازم برای سفر اتباع، صدور روادید و ازسرگیری عمره مفرده از دیگر موارد ذیل این توافق است.

موضوع یمن باید توسط خود آن‌ها حل شود

این مقام مسئول که این روزها از وی به عنوان اصلی‌ترین گزینه برای جایگاه سفیری ایران در عربستان یاد می‌شود، درخصوص بحران یمن نیز گفت: ما همواره در توافق بر این موضوع تاکید داشتیم و گفتیم که یمن راه‌حلی به نام جنگ ندارد و ایران در هر دو نوبتی که آتش بس در یمن تمدید شد از آن حمایت کرد. موضوع یمن موضوعی است که توسط خود یمنی‌ها باید حل شود.

مدیر کل خلیج فارس وزارت امور خارجه تکید کرد: ظرفیت‌های ایران و عربستان شگرف هستند و مناسبات دو کشور زمینه‌های متنوعی دارند.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود با توجه به آنچه در بیانیه پایانی ذکر شده است، بخش‌های خصوصی و دولتی با توجه به نزدیکی دو کشور در دو سوی خلیج فارس از نهایت ظرفیت اقتصادی بهره ببرند.

عنایتی اظهار کرد: ایران به عنوان پل ترانزیتی از جنوب خلیج فارس به شمال آن می‌تواند به عنوان مسیری کاملا مطمئن به رشد و شکوفایی منطقه کمک کند. کالاهایی که در بنادر عربستان سعودی ترخیص می‌شوند یا امکان صادات مجدد پیدا می‌کنند می‌توانند از طریق ایران به سمت شمال گسیل شوند.

نقش ایران و عربستان در تامین امنیت منطقه

این مقام مسئول با اشاره به نقش ایران و عربستان در تامین امنیت منطقه گفت: در تامین امنیت منطقه دو رویکرد وجود دارد؛ یک رویکرد ایرانی که امنیت منطقه را درون‌زا و در اختیار کشورهای منطقه می‌داند و رویکرد دیگری که هم اکنون کمی جاری است، رویکرد نظامی‌گری است.

وی ادامه داد: ما همواره تکید کردیم که نظامی‌گری موجب تامین امنیت در منطقه نخواهد شد و خود مخل امنیت است .امنیت شامل اقتصاد، تجارت و حتی رفت‌و‌آمدهای مردمی می‌شود و کشورهای منطقه با همکاری یکدیگر می‌توانند امنیت پایدار را رقم بزنند.

عنایتی در پایان با اشاره به رویکرد همسایه محور دولت سیزدهم گفت:جمهوری اسلامی ایران باور دارد که مناسبات گزینشی نیست و شامل حال همه کشورها می‌شود. ضمن آنکه همه موانع در این مسیر باید برداشته شود و بر همین اساس طی دو سال گذشته شاهد بازسایی کامل روابط با کویت بودیم؛ با امارات سطح مناسبات از کاردار به سفیر ارتقا پیدا کرد و به لحاظ کیفی نیز منسبات با برخی کشورها نظیر قطر وعمان ارتقا یافته است.

منبع
ایران‌پرس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا