پیگیری ۲۰۰ پرونده تخلف بورسی / مجلس چه نقشهای برای بورس دارد؟
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام پیگیری ۲۰۰ پرونده تخلف بورسی که تا کنون تنها ۵ درصد آن در دستور کار قرار گرفته، به تشریح اقدامات آیندهی این کمیسیون در رابطه با بورس پرداخت.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن اعلام وجود ۲۰۰ پرونده تخلف بورسی، خبر از پیگیری این مسئله توسط کمیسیون اقتصادی داد و گفت: ۲۰۰ پرونده تخلف اصلی داریم که ۵ درصد آن ارجاع شده و در دستور کار قرار گرفته و به بخش عمده تخلفات و جرائم رسیدگی نشده که کمیسیون اقتصادی به این موضوع ورود کرده و فعال شدن پروندههای مرتبط با دستکاری قیمت و ایجاد حمایت از فضای مجازی برای تصمیمگیری را خواستار شده است.
وی افزود: در خصوص پروندههای تخلفات در بورس بر اساس گزارشهای واصله آن دسته که در حوزه رسیدگی خود سازمان بورس قرار دارد متاسفانه گزارش دقیقی از تعداد تخلفات و رسیدگی در دست نیست و بخشی که به جرائمی بر میگردد که دستگاه قضایی باید پیگیری کند هم تعداد پروندههایی که به قوه قضائیه ارجاع شده نسبت به تخلفات عدد بسیار کمی است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین در رابطه با نابسمانیهای بازار سهام و اقدامات و رویکردهای مجلس به این مسئله، گفت: با توجه به اتفاقات هفتههای اخیر در بازار سرمایه کمیسیون اقتصادی در خصوص ساماندهی وضعیت بازار سرمایه ورود کرد و جلسات نظارتی از روز گذشته شروع شد. به دلیل اهمیت موضوع روز گذشته جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور رئیس مجلس و وزیر اقتصاد و مدیران ارشد بازار سرمایه برگزار شد و راهکارهای مناسبی برای برون رفت بازار سرمایه از شرایط فعلی مطرح شد.
نمایندهی کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در رابطه با استعفای رئیس سازمان بورس نیز گفت: استعفای رئیس سازمان بورس در جلسه هم اعلام شد و ایشان اعلام کردند استعفا را از مدتها قبل مطرح کردهاند و قرار است وزیر اقتصاد و شورای عالی بورس استعفا را بررسی و تصمیم گیری کنند. در خصوص استعفای وزیر اقتصاد هم موضوعی مطرح نشده است و ایشان کارشان را ادامه میدهند و البته ما روند بازار سرمایه را فارغ از تغییرات مدیریتی دنبال میکنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: این موضوعات و مسائل نظارتی در جلسه روز سهشنبه مورد بحث قرار گرفت و چهارشنبه هم جلسه دوم کمیسیون اقتصادی در مورد بازار سرمایه با حضور مدیران ارشد بازار سرمایه، معاونان وزیر و تعدادی اعضای شورای عالی بورس تشکیل شد تا اجزای مربوط به این حوزه بررسی شود و در محورهای مورد توافق هر چه سریعتر سازمان بورس ورود کند و سریعا نسبت به اجرایی کردن مصوبات اقدام کند.
پور ابراهیمی در پایان اظهار کرد: اقدامات نظارتی در دستور کار قرار دارد و ماحصل تصمیمات کمیسیون اقتصادی در غالب یک بسته پیشنهادی از طریق همکاری مشترک کمیسیون اقتصادی و دولت نهایی میشود و روسای دو قوه مجریه و مقننه هم قرار است این جمعبندی را مبنا قرار دهند و در روزهای آتی امیدواریم شاهد اقدامات مثبتی برای برون رفت بازار سرمایه از شرایط فعلی باشیم.
این اظهارات در حالی صورت گرفت که رئیس دفتر رئیس جمهور در رابطه با اقدامات مجلس پیرامون وضعیت اقتصادی و بورس، تقاضای عدم دخالت اجرایی این نهاد را مطرح کرد.