اخبار

این هفته در بورس چه گذشت؟

بورس در هفته جاری در سایه اخبار و حاشیه‌های متعدد و عمتا منفی منتشرشده در تعطیلات پایان هفته قبل آغاز گردید. مهم‌ترین و تاثیرگذارترین آن، به احتمال جلوگیری از عرضه صندوق دارادوم و داراسوم باز می‌گشت. به گفته یکی از نمایندگان مجلس اگر منابع دارا دوم و سوم منابع سهام عدالت باشند، مجلس جلوی عرضه را می‌گیرد.

به گزارش اخبار بورس، واکنش سرمایه‌گذاران نسبت به این اخبار منفی بود، چرا که یکی از دلایل اساسی رشدهای اخیر بازار سرمایه همین عرضه صندوق‌های دولتی بوده است. اهالی بازار با این استدلال که دولت برای عرضه سهام خود با قیمت‌های بالاتر، از بازار حمایت می‌کند، انتظارات مثبتی از آینده بازار متصور بودند. بنابراین در صورت منتفی شدن عرضه این صندوق‌ها، یکی از دلایل اصلی رشد بازار از بین رفته محسوب می‌شد.

به علاوه تجربه شیرین دارایکم، غیر از سهامداران فعلی، بسیاری از مردم را هم به سرمایه گذاری در این صندوق‌ها ترغیب کرده است. با این حال، واکنش سازمان بورس این بود که طبق قانون مصوب بودجه سال ۹۹، دولت موظف است باقیمانده سهام خود را در شرکت‌ها و بنگاه‌های دولتی در قالب ETF عرضه کند. این روال طبق یک برنامه زمان‌بندی شده انجام خواهد شد.

یکی دیگر از اخبار حاشیه‌ای به بحث حبابی بودن بازار سرمایه برمی‌گردد. به اعتقاد یکی از کارشناسان شناخته‌شده بازار سرمایه، نسبت ارزش بازار سرمایه به تولید ناخالص داخلی بالا رفته و چند برابر کشورهای توسعه یافته است.

این خبر نیز موجی از تحلیل‌های مختلفی را در پی داشت که هر یک سعی داشتند از منظر متفاوتی به صحبت‌های این کارشناس واکنش نشان دهند. وجود تحلیل‌های متفاوت می‌تواند به درک بهتر بازار سرمایه کمک کند اما گذر زمان نشان خواهد داد که کدام افراد بهتر توانسته‌اند بازار را تحلیل کنند.

اما انتشار اخبار بد در بورس تنها به ابتدای هفته محدود نشد. سه‌شنبه (۲۴ تیر) نیز خبر افزایش نرخ سود بانکی پس از جلسه شورای پول و اعتبار منتشر شد. اگرچه افزایش ۱ تا ۳ درصدی سود سپرده‌های بلندمدت نمی‌تواند جذابیتی جهت خروج سرمایه‌ها از بازار بورس ایجاد کند، ولی می‌تواند از این منظر که احتمالا نظر سیاست‌گذار درباره نرخ بهره تغییر کرده، مهم باشد.

در معاملات این هفته شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز به روند صعودی خود ادامه دادند اما شرکت‌های کوچک‌تر، خصوصا از روز دوشنبه عمدتا با نوسان منفی همراه شدند؛ به طوری که شاخص کل رشد هفتگی ۷.۵ درصدی را پشت سر گذاشت در حالی که شاخص هم‌وزن تنها ۲ درصد رشد داشت. شایان توضیح است که شرکت‌های بزرگ بازار در آخرین ساعات معاملاتی هفته با فشار فروش مواجه شده و بیشتر آن‌ها از صف خرید به صف فروش رسیدند.

به علاوه در معاملات این هفته، میانگین هفتگی ارزش معاملات خرد با مقدار ۲۴۱۶۲ میلیارد تومان یک رکورد جدید به ثبت رساند. به علاوه ارزش معاملات خرد در بازار بورس در آخرین روز هفته با رقم ۲۲۵۰۰ میلیارد تومان نیز دیگر رکورد جا به جا شده در این هفته بود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا