اسلامی: ابهام آژانس بین المللی انرژی اتمی از یک مکان رفع شده است
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نشست خبری اعلام کرد که ابهام آژانس بین المللی انرژی اتمی از یک مکان رفع شده است و احتمالا بازرسان آژانس برای بررسی موارد باقی مانده به ایران سفر کنند.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری فارس، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نشست خبری خود درباره توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و اماکن ادعایی مطرح شده و خوشبینی به حل مسائل بین ایران و آژانس، گفت: مادامی که رژیم صهیونیستی اقدام به تولید اسناد جعلی، خرابکاری، عملیات تروریستی و خرابکاری صنعتی میکند و این جریانی است که نه محکوم و سرکوب میشود و نه کسی با آن مقابله میکند و برعکس از آن استقبال میکنند، طبیعی است یک نبرد بین دو جریان است که یکی جریان حق و دیگری جریان باطل است.
اسلامی اظهار کرد: این یک نبرد پابرجاست. ما هم در این راستا اهدافی را که داریم طی میکنیم و اسیر این نوع غوغاسالاریها نخواهیم شد.
وی با بیان اینکه مدارک ادعایی که مطرح شده را خودشان آمدند و دیدند، خاطرنشان کرد: در یکی از سایتها به اورانیومی اشاره شده که اصلا در ایران وجود ندارد. رژیم صهیونیستی که این اقدامات را صورت میدهد و حرکات تروریستی را انجام میدهد، هر کار ایذایی را میتواند انجام دهد.
رفع ابهام آژانس بین المللی انرژی اتمی از یک مکان
معاون رئیس جمهور بیان کرد: با توافقی که صورت گرفت، مراحلی برای حل و فصل چهار مکان اعلام شد که اعلام کردند ابهامشان درباره یک مکان رفع شده و سه مکان را طبق زمانبندی باید تا پایان خرداد پایان دهند و موضوع آن بسته شود.
سفر احتمالی بازرسان آژانس به ایران برای بررسی اسناد ارسالی
اسلامی خاطرنشان کرد: اسنادی که ۲۹ اسفند باید میفرستادیم، در اختیار آژانس قرار گرفته است و احتمالا نمایندگان آژانس برای مرور پاسخها باید به ایران بیایند و بعد گزارش نهایی را تهیه کنند و امیدوارم بدون نفوذپذیری از دشمنان ما، کار خود را در چارچوب کارشناسی و منطقی رسیدگی انجام داده و جمعبندی نهایی و گزارش آن را ارسال کنند.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در بحث روابط بینالملل و تعامل با آژانس توانستیم به شکلی در این چند ماه روابط را پیش ببریم که تبادلات دو طرفه پیش رود و امیدواریم روز به روز این روند بهبود یابد تا ما بتوانیم از مزایای عضویت در آژانس بیشتر بهرهمند شویم.
مذاکرات احیای برجام
وی درباره مذاکرات احیای برجام گفت: مذاکرات توسط تیم ایران انجام شده و مراحل خودش را طی می کند. مساله مهم اراده ایران است که اعتمادسازی کند ولی هیچ موقع حرف زور را نمی پذیرد. ما برای حسن نیست خودمان عینا آن طور که برجام گفته عمل کردیم اما طرف های دیگر عمل نکردند. الان که اراده کردند برگردند اقدامات و تعهدات متناظر است که از جنس راستی آزمایی است و هم پشتوانه ای که بتوان گام بعدی را محقق کرد.
مذاکرات ایران و روس اتم
اسلامی درباره مذاکرات ایران و روس اتم که قبل از سال جدید انجام شد و توقف مذاکرات وین و روند این مذاکرات نیز اظهار کرد: آنها نوعی آمادهسازی است؛ طبق توافق باید ترتیبات هماهنگی برای مبادله را انجام دهیم و مذاکرات با روس اتم بیشتر فنی است؛ در خصوص چگونگی تحویلگیری، نوع بستهبندی و شرایط حمل و مقدارش بحث میشود و ما به ازایی که در قبال آن دریافت خواهیم کرد؛ این مذاکرات ادامه دارد و در حال پیشرفت است.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در خصوص میزان ذخایر ۲۰ درصد و ۶۰ درصد نیز گفت: همان میزانی است که در اسناد آژانس آمده است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر نگهداری میزانی از اورانیوم ۶۰ درصد توسط ایران، بیان کرد: این کار انجام شد و امروز آنها به تارگت تبدیل و به ظرفیت برای تولید رادیودارو مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت. حدود دو و نیم کیلو است.
رونمایی از ۹ دستاورد هستهای
معاون رئیس جمهور با اشاره به رونمایی از ۹ دستاورد در روز ملی فناوری هستهای، تصریح کرد: ۹ دستاورد جدید در روز ۲۰ فروردین مصادف با روز ملی فناوری هستهای رونمایی خواهد شد که شامل سه دستاورد در حوزه رادیوداروهاست که در بخش تشخیصی و درمانی مورد استفاده قرار میگیرد که با مجوزهای وزارت بهداشت وارد تستهای بالینی خواهد شد.
وی اضافه کرد: دو دستاورد در حوزه پلاسما است که شاید برای اولین بار است که کشور از فناوری پلاسمای سرد استفاده میکند که یکی در بحث پلاسماتراپی است برای درمان سرطان که با توجه به کثرت بیماران سرطانی یک شیوه بدون آسیب و موثر است که در یک دوره زمانی با تجویز پزشکان استفاده میشود و این فناوری در خدمت مردم قرار میگیرد که فاز آزمایشگاهی را طی کردیم و از این به بعد وارد آزمایشهای بالینی میشود.
اسلامی یادآور شد: چهار دستاورد دیگر نیز در حوزه صنعتی در بخش مربوط به لیزر است که برای قطعات بسیار هایتک و پیچیده است که به کمک لیزر انجام میشود و سه دستاورد دیگر در حوزه سیستمهای کنترلی و عکسبرداری است که در حوزه صنعتی و در حوزه انرژی اتمی مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.