اخبار

توافق صندوق تثبیت بازار سرمایه با صندوق توسعه ملی برای واریز ماهانه نقدینگی

رئیس هئیت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه اعلام کرد که براساس توافق انجام شده با صندوق توسعه ملی، قرار بر این است تا مقدار ثابتی به صورت ماهانه به این صندوق واریز شود.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، امیرمهدی صبایی، رئیس هئیت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه با اشاره به توافق صندوق تثبیت بازار سرمایه با صندوق توسعه ملی و کمک این صندوق در بهبود روند معاملات بورس، اظهار کرد: ریسک‌های مریوط به نقدشوندگی و مسائل قانونی از جمله ریسک‌های تهدیدکننده معاملات بورس هستند که در دو ماه اخیر قانون لایحه بودجه ۱۴۰۱ جزو ریسک قانونی بازار بود و روند معاملات بورس را تحت تاثیر خود قرار داد.

صبایی با تاکید بر اینکه همین موضوع منجر به افزایش عمق رکود در معاملات بازار سرمایه شد، اظهار کرد: به طور طبیعی تجهیز صندوق تثبیت بازار سرمایه به نقدینگی می‌تواند در زمان وقوع بحران‌ها و تشدید ریسک‌ها به بهبود روند معاملات و افزایش نقدشوندگی بازار کمک کند؛ همین امر به مراتب در زمان وجود بحران در معاملات، از ترس فراگیر در بازار جلوگیری خواهد کرد.

زمینه ورود بیشتر نقدینگی در بازار فراهم می‌شود

وی با بیان اینکه به هر میزان که نقدینگی در این صندوق بیشتر باشد، توان و قدرت این صندوق در راستای انجام وظایف خود افزایش پیدا می‌کند، اضافه کرد: زمانی که رئیس جمهور به عنوان بالاترین مقام اجرایی در صحبت‌های خود از صندوق تثبیت بازار سرمایه سخن می‌گوید، زمینه ایجاد دلگرمی‌ها را برای ورود بیشتر نقدینگی در این بازار فراهم می‌کند.

رئیس هیئت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه تصریح کرد: همچنین صندوق توسعه ملی که به عنوان اصلی‌ترین منبع برای تامین نقدینگی صندوق تثبیت بازار سرمایه تلقی می‌شود، تحت تاثیر صحبت‌های رئیس جمهوری مسئله واریز منابع به صندوق را جدی خواهند گرفت که این اتفاق هم رخ داد و در چند وقت اخیر همکاری‌های خوبی از سوی صندوق توسعه ملی صورت گرفته است.

زمان واریز مرحله دوم نقدینگی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه

وی با تاکید بر اینکه اکنون بخش نخست این منابع از سوی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شده است، خاطرنشان کرد: طبق صحبت‌های انجام شده، قرار بر این است تا از این به بعد صندوق توسعه ملی براساس توان و برنامه‌های خود به صورت منظم واریزی‌ها را انجام دهد.

صبایی درباره زمان واریز مرحله دوم نقدینگی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه گفت: طبق توافقات انجام شده با صندوق توسعه ملی؛ قرار بر این است تا واریزی ثابتی به صورت ماهانه به صندوق تثبیت بازار سرمایه صورت گیرد.

وی ادامه داد: هفته گذشته نخستین واریزی از صندوق توسعه ملی انجام شد و براساس صحبت‌های مطرح شده قرار بر این است که مرحله بعد واریزی پایان ماه جاری یا ابتدای اسفند ماه انجام شود.

بازار سرمایه با ریسک‌های جدی مواجه بود

رئیس هئیت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه در واکنش به اعتراض برخی از سهامداران در این خصوص که صندوق تثبیت بازار سرمایه در زمان ریزش شاخص بورس از ورود نقدینگی به این بازار و نیز کنترل نوسان‌ها خودداری کرد، خاطرنشان کرد:  معاملات بازار سهام طی چند وقت اخیر تحت تاثیر شدیدترین ریسک‌های موجود در این بازار قرار داشت؛ مهم‌ترین آن ریسک‌هایی بود که در لایحه بودجه دیده شده و بازار را به شدت تحت تاثیر خود قرار داد.

به گفته وی، افزایش نرخ گاز و سوخت در صنایع بزرگ مانند پتروشیمی، فلزی و معدنی جزو متغیرهای بنیادی بازار تلقی می‌شوند و کنترل آن برای تاثیرگذای بر روند بازار، خارج از حیطه صندوق تثبیت بازار سرمایه است.

صبایی با بیان اینکه زمانی که بازار از لحاظ متغیرهای بنیادی مورد حمایت قرار نگیرد، نمی‌توان با تزریق نقدینگی مشکل حاکم در بازار را برطرف کرد، اظهار کرد: تزریق نقدینگی زمانی در این بازار جوابگو خواهد بود که ایجاد بحران موقت، روند معاملات بازار را تحت تاثیر خود قرار ندهد. در این زمان ورود نقدینگی سبب کاهش اثر این بحران‌ها در بازار می‌شود.

رئیس هئیت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه عنوان کرد: تا قبل از حمایت رئیس جمهور از بازار و مصوبه معاون رئیس جمهور، ریسک‌های جدی تهدیدکننده معاملات بازار بودند؛ بنابراین تا زمانی که بازار شاهد وجود برخی از ریسک‌ها است نباید انتظار داشت که صندوق تثبیت بازار سرمایه تحت هر شرایطی بازار را مثبت نگه دارد.

صندوق تثبیت بازار سرمایه در زمان بحران از بیش واکنش‌ها جلوگیری می‌کند

وی با تاکید بر اینکه صندوق تثبیت بازار سرمایه در زمان وجود بحران از بیش واکنش‌ها جلوگیری می‌کند، گفت: برخی مدعی هستند که صندوق تثبیت بازار سرمایه در زمان وجود بحران و به منظور کنترل نوسان‌ها اقدام به کنترل بازار نکرد؛ در حالی که چنین صحبتی درست نیست و این صندوق در روزهایی که بازار با فشار فروش مواجه بود به این بازار ورود کرد و در جایگاه خود اثرگذار بر معاملات بازار بود.

صبایی با اشاره به اینکه گاهی ممکن است وجود برخی شرایط باعث تغییر قیمت جهانی و نیز ریزش نرخ کامودیتی شود، بیان کرد: در این زمان بورس کل دنیا با عددی سنگین ریزش می‌کند؛ در چنین موقعیتی کدام صندوق تثبیتی در دنیا می‌تواند از این ریزش جلوگیری کند و تا چه میزان می‌توان منابع وارد این بازار کرد تا مانع از نوسانات شدید شود.

رئیس هئیت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه با بیان اینکه هر ریزشی را نمی‌توان ناشی از عملکرد ضعیف صندوق تثبیت بازار سرمایه دانست، گفت: اینکه اعلام می‌شود صندوق تثبیت بازار سرمایه کار خود را در زمان ریزش شاخص بورس، متناسب با تغییرات منفی به خوبی انجام نداده است، صحبت چندان درستی نیست.

اثر مصوبات اخیر ستاد اقتصادی دولت بر بورس

وی با اشاره به مصوبات اخیر ستاد اقتصادی دولت و تاثیر آن بر معاملات بورس، بیان کرد: مسائل مطرح شده در مصوبه چندان جدید نبود اما اجرا و عمل آن نیاز به تاکید و ضرورت پیگیری مجدد داشت.

صبایی با بیان اینکه صحبت سه‌شنبه شب (۵ بهمن ۱۴۰۰) رئیس جمهوری و نیز وزیر اقتصاد زمینه‌ساز رشد معاملات بورس در چند روز اخیر بوده است، تصریح کرد: در غیراینصورت همچنان بازار در فاز ریزشی روزهای قبل قرار داشت؛ مسائل مطرح شده در جلسه مقامات اقتصادی و معاون رئیس جمهور که هفته گذشته برگزار شد، تاثیر شدیدی را بر روند معاملات بازار گذاشت.

رئیس هئیت عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه با بیان اینکه مسائل مطرح شده در مصوبه اخیر و ابلاغ آن از سوی معاون اول نشان‌دهنده اهمیت بازار سرمایه برای دولت سیزدهم و تیم اقتصادی دولت است، خاطرنشان کرد: تصمیمات اتخاذ شده با پیگیری‌های وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس احیا شدند که این امر نقطه بازگشت رشد به معاملات بورس بود؛ امیدواریم این پیگیری‌ها ادامه‌دار باشد و تصمیمات به اجرای قطعی برسند.

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا