اخبار

وزارت نیرو و صمت برای احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی تفاهم‌نامه امضا کردند

وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه ایجاد ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به‌ گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایسنا، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو و سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت به منظور احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی از طریق احداث نیروگاه جدید و تکمیل سیکل نیروگاه‌های موجود توسط شرکت‌های صنعتی و معدنی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

وزیر نیرو با بیان اینکه یکی از برنامه‌های وزارت نیرو ایجاد ظرفیت‌های نیروگاهی در کشور متناسب با تقاضای سال‌های پیش رو است، گفت:‌ برنامه‌ریزی شده تا ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در حوزه‌های مختلف افزایش یابد که از این میزان ۱۵ هزار مگاوات به صورت سیکل ترکیبی و بخار در بخش نیروگاه‌های حرارتی است که توسط وزارت نیرو،‌شرکت‌های تابعه و بخش خصوصی انجام می‌شود.

محرابیان اظهار کرد:‌ شاهد ۱۴ هزار مگاوات تراز منفی در بخش نیروگاهی هستیم و امکان پاسخگویی به ۲۲ درصد تقاضای برق را در بخش خانگی، تجاری، کشاورزی و صنعتی نداریم.

وی اضافه کرد:‌ علاوه بر این برای ایجاد ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر نیز برنامه‌ریزی شده است که در حال حاضر در ظرف کمتر از یک ماه که اعلام فراخوان کرده‌ایم تقاضای زیادی برای این بخش وجود داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری با وزارت صمت، گفت:‌ تشویق صنایع کشور برای احداث نیروگاه‌های اختصاصی برای مصارف خودشان مورد توجه قرار گرفت و بر همین اساس امروز، دوشنبه، ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۰ تفاهم‌نامه‌ای در این راستا امضا شد که براساس آن صنایع می‌توانند با حمایت وزارت نیرو و وزارت صنعت، نیروگاه احداث کنند.

وزارت صمت تا قبل از تابستان ۱۴۰۳ نسبت به ایجاد ظرفیت‌های جدید نیروگاهی اقدام می‌کند

در این تفاهم‌نامه، وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق سرمایه‌گذاران نسبت به سرمایه‌گذاری و ایجاد ظرفیت‌های جدید نیروگاهی تا قبل از تابستان ۱۴۰۳ پس از زمان صدور تمامی مجوزها و قراردادهای مورد نیاز اقدام خواهد کرد.

اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد نیروگاه جدید اختصاصی است. سرمایه‌گذاران مجاز به انتخاب مناسب‌ترین گزینه سرمایه‌گذاری هستند.

تمامی مجوزهای مورد نیاز احداث نیروگاه ظرف دو ماه اخذ می‌شود

وزارت نیرو در این تفاهم‌نامه متعهد شده حداکثر ظرف مدت دو هفته طرح کلی اتصال به شبکه نیروگاه‌های جدید را به سرمایه‌گذاران اعلام کند. همچنین در صورت نیاز به تکمیل مطالعه اتصال به شبکه توسط سرمایه‌گذاران، وزارت نیرو نسبت به بررسی و تایید مطالعات ظرف مدت دو هفته از زمان دریافت مستندات اقدام می‌کند.

بر اساس این گزارش، تمامی مجوزهای مورد نیاز احداث نیروگاه اعم از محیط زیست، آب، اتصال به شبکه سوخت و غیره توسط وزارت نیرو و با همکاری وزارت صمت و سرمایه‌گذاران در زمان حداکثر دو ماه اخذ می‌شود.

وزارت نیرو نسبت به اخذ مصوبه تخصیص سوخت این نیروگاه‌ها مطابق با تعرفه سوخت نیروگاهی از کمیته سوخت وزارت نفت طی مدت یک ماه اقدام می‌کند.

منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا