اخبار

ایران ۶۱ درصد از تولید فولاد خاورمیانه را به خود اختصاص داد

حدود ۲ تا ۳ درصد فولاد دنیا در خاورمیانه تولید می‌شود و ایران ۶۱ درصد از فولاد این منطقه را تولید می‌کند.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری سنا، طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ تولید فولاد در جهان ۵۰ درصد افزایش یافت و آسیا نیز با سهم حدود ۷۵ درصدی، بیشترین تولید فولاد خام دنیا را به خود اختصاص داده است. بیشتر از ۵۰ درصد فولاد جهان را چین تولید می‌کند که این کشور بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد نام گرفته و در رتبه اول دنیا ایستاده است.

در حال حاضر ۱۰ کشور برتر تولید کننده فولاد، چین، هند، ژاپن، روسیه، آمریکا، کره جنوبی، ترکیه، آلمان، برزیل و ایران هستند. کشورهای چین، هند، آمریکا، کره‌جنوبی، ژاپن، مکزیک، ایتالیا، آلمان، ترکیه و روسیه نیز جزو ۱۰ کشور نخست مصرف‌کننده فولاد به شمار می‌روند.

رتبه‌های اول تا سوم صادرات فولاد خام به کشورهای روسیه با ۱۵ میلیون تن، کشور برزیل با ۸ میلیون تن و ایران با ۶.۵ میلیون تن تعلق دارد. آمریکا، ایتالیا، اندونزی و چین نیز در صدر جدول بزرگترین وارد‌کنندگان فولاد قرار گرفته‌اند.

امروزه، صنعت فولاد، در بین رقبا و در خاورمیانه از نظر تولید و صادرات حرف اول را می‌زند؛ حدود ۲ تا ۳ درصد فولاد دنیا در منطقه خاورمیانه تولید می‌شود که ۶۱ درصد از سهم تولید فولاد به ایران اختصاص یافته است.

افزایش ظرفیت اسمی تولید فولاد در جهان

با توجه به اینکه کشورهای خاورمیانه نفت‌خیز و دارای گاز طبیعی هستند، عمده تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان فولاد خاورمیانه را کشورهای ایران، امارات و عربستان تشکیل می‌دهند؛ به‌طوری‌که ایران با تولید ۲۹ میلیون تن در سال ۲۰۲۰، سهم خود را ۷۰ درصد افزایش داده است.

براساس پیش‌بینی‌‌ها، طی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، حدود ۵۸.۲ میلیون تن به ظرفیت اسمی تولید فولاد در جهان اضافه می‌شود که منطقه آسیا و خاورمیانه بالاترین سهم را در این افزایش ظرفیت به خود اختصاص خواهند داد.

آینده بازار جهانی فولاد روشن و مثبت است و در صورتی که تولیدکنندگان فولاد استراتژی‌های مناسبی را انتخاب کنند، می‌توانند از ظرفیت‌های موجود در بازارهای داخلی و خارجی و حمایت‌های دولتی استفاده کرده و علاوه بر سودآوری مناسب برای سهامداران، سهم ویژه‌ای در رشد و رونق اقتصادی کشور داشته باشند.

فولاد؛ مولفه ایجاد پایه‌های جامعه صنعتی

لازم به ذکر است که فولاد به عنوان یکی از مولفه‌های مهم در ایجاد پایه‌های جامعه صنعتی، ماده‌ای است که از مقادیر کربن و دیگر آلیاژها، تشکیل شده و می‌تواند به صورت ترکیب‌های متعدد با خواص دقیق، به منظور رفع نیازهای مختلف، تولید شود.

با توجه به تنوع موارد استفاده فولاد در دنیا و گسترده شدن دایره مصرف آن، تولید فولاد، همگام با پیشرفت فناوری، تغییرات بسیاری کرده و تولیدکنندگان درصدد افزایش بهره‌وری و استفاده از انرژی و سوخت‌های ارزان‌تر در چرخه تولید با توجه به محیط جغرافیایی خود هستند.

انواع روش‌های تولید فولاد

دو روش عمده برای تولید فولاد وجود دارد؛ روش قوس الکتریکی و کوره بلند. در روش «قوس الکتریکی»، سنگ آهن به عنوان ماده اولیه، تبدیل به کنستانتره، سپس به گندله و طی فرایند احیای مستقیم، تبدیل به آهن اسفنجی و در نهایت تولید می‌شود. ماده اولیه روش «کوره بلند» کک است و شرکت ذوب آهن اصفهان از این روش برای تولید فولاد خام خود استفاده می‌کند.

منبع
سنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا