وزیر جدید اقتصاد خواستار ۵ تغییر اساسی در صنعت بانکداری شد
وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی خواهان ایجاد ۵ تغییر اساسی در صنعت بانکداری کشور شد.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، احسان خاندوزی، وزیر جدید اقتصاد ضمن اشاره به تغییر اساسی در صنعت بانکداری، گفت: نظام بانکداری حول پنج محور میچرخد. محور اول خلق پول و پشتیبانی از تولید بوده که حدود ۹۷ درصد به بانکها مربوط بوده و این سؤال مطرح است که آیا این نقدینگی از طریق اعتباراتی که بانکها ارائه میکنند معطوف به بخش تولید و کارآفرینان است یا وارد بخش غیر مولد میشود؟ آیا بانکها از قدرت خلق پول برای ساختن استفاده میکنند یا برای تخریب اقتصاد؟
خاندوزی بیان کرد: محور دوم، حکمرانی شرکتی بانکها و نظارت بر سیستم بانکی بوده و موضوع این است که آیا مدیر و سیاستگذار بانکی، پول جدید و نقدینگی در دست را صرف ساخت فروشگاهها و مراکز تجاری، صرف ایجاد حباب در بازار ثانویه میکند یا در جای درست به کار میگیرد؟ اینجاست که مقوله نظارت مطرح است ولی نباید مقام سیاستگذار و ناظر، یکی باشد.
وزیر جدید اقتصاد خاطرنشان کرد: فناوریهای جدید مانند پول دیجیتال، نظارت را هم برای مدیران بانکی و هم برای مقام ناظر فراهم کرده و این امکان را به بانک مرکزی میدهد تا با کنترل جریان پول از مواردی چون پولشویی و فرار مالیاتی جلوگیری کند.
تغییر اساسی در فراگیری یا شمول مالی و عدالت
خاندوزی عنوان کرد: محور سوم کسب و کار بانکی بوده که گاهی معطوف به اعطای تسهیلات به بخش تولید میشود که اقدامی مثبت است اما گام مؤثرتر، تأمین اعتبار زنجیره ارزش و نیاز به یک تغییر است.
وی ادامه داد: چهارمین محور، تفکیک عملکرد نهادی و کارکردی بین بانکها است که باید بین انواع بانکهای تجاری و توسعهای وغیره از دو منظر کارکردی و نهادی، تفکیک قایل شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه محور پنجم هم شامل فراگیری یا شمول مالی و عدالت در نظام بانکی است که وثیقه محور بوده و ثروتمندان بر فقرا ترجیح داده میشوند، تصریح کرد: چرا که در برابر امکان ثروتمندان در تامین وثیقه، نیازمندان از اعتبارات محروم میشوند. بنابراین در این مورد نیز باید تغییری اساسی صورت گیرد و مانند کشورهای توسعه یافته و ۷۰ کشور باید فراگیری یا شمول مالی اجرا شود. مقدمات تدوین سند ملی فراگیری مالی، آماده شده و باید برای اجرا گام برداشت.