روند صعودی شاخص بورس ادامه خواهد داشت؟
شاخص بورس امروز (۱۶ شهریور) رشدی بیش از یک درصد را به خود دید و به یک میلیون و ۶۶۲ هزار واحد رسید و بیشترین میزان تقاضا مربوط به نمادهای فلزی بود.
به گزارش اخبار بورس، به نقل از تجارت نیوز، محمد علی حقانی نسب، یکی از کارشناسان بازار سهام در خصوص دلایل برگشت بازار و مثبت شدن شاخص بورس اعلام کرد، « ارزش سهام شرکتهای مختلف در بورس با افت ۳۰ الی ۵۰ درصدی مواجه شده است و همین امر موجب بروز رفتارهای هیجانی در سهامداران میشود. اما در این میان حمایتهایی از بازار صورت گرفت و موجب شد تا برخی از سهامداران همچنان در بازار باقی بمانند تا ضررشان را جبران کنند ».
وی در ادامه اظهار داشت، « توقف برخی از نمادهای پتروشیمی و انتشار اطلاعات این نمادها، موجب حرکت رو به جلوی بازار و رشد شاخص شد ». او همچنین از انتشار عملکرد شش ماه آینده شرکتها خبر داد و گفت، « انتظار داریم که شرکتها با در نظر گرفتن تورم و هزینههای فراوان، عملکرد مطلوبی به نمایش بگذارند که این امر موجب ارزنده شدن سهام شرکتها خواهد شد ».
حقانی نسب در خصوص مشکلات بازار سرمایه گفت، « مشکل نخست این است که ورود مستقیم مردم به بازار بورس هنوز ساماندهی نشده است و این امری است که همیشه از جانب مسئولان به تعویق افتاده است و به منزله یک عامل تهدید در بازار سرمایه تلقی میشود. مسئل دوم این است که ما ابزارهای سرمایهگذاری بلندمدت حرفهای در اختیار نداریم و همین امر موجب میشود که افراد با دید بلندمدت به بازار سهام نگاه نکنند. موضوع سوم نیز در این رابطه، عدم تناسب میان حجم معاملات و قیمت سهام است ».
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص حمایت حقوقیها گفت، « حمایت حقوقیها دیر صورت گرفت. این امر باید زمانی انجام میشد که از افت ارزش سهمهای بزرگ جلوگیری کند اما حقوقیها خود در نقش نوسانگیر وارد بازار میشوند و از سهامداران خرد نوسان میگیرند. با این همه، ورود حقوقیها به بازار در روند مثبت آن تاثیر داشته است اما این حمایت صرفا در راستای مثبت کردن شاخص بورس صورت گرفته است ».
در انتها وی با اشاره به افزایش نرخ سود بانکی گفت، « اگر واقعا حمایت از بازار سهام جدی است، باید ابتدا متغیرهایی که باعث ریزش بازار شده است را شناسایی و کنترل کرد. افزایش نرخ سود بانکی از ۸ درصد به ۱۳ درصد، یکی از این عوامل به شمار میرود که تاثیر زیادی بر روی افت شاخص بورس داشت. تقریبا تعداد دو الی سه نفر از اعضای شورای بورس در سیستم بانکی فعالیت دارند و این افزایش نرخ سود از سوی آنها تصمیم درستی نبوده است و تا زمانی که این میزان سود کم نشود، شاهد اثرات منفی آن روی بازار سهام خواهیم بود ».