حجم معاملات بورس کالا ۵۵ درصد رشد کرد
مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به رشد ۵۵ درصدی حجم معاملات بورس کالا در سال ۱۴۰۱، اعلام کرد اصلاحاتی در دستورالعمل رینگ صادراتی نیاز داریم که برای آن به شورای عالی بورس مراجعه میکنیم.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری کالاخبر، سیدجواد جهرمی، مدیرعامل بورس کالای ایران در دومین همایش تجلیل از برترینهای بورس کالا، گفت: سال گذشته سال پر فراز و نشیبی برای بورس کالا در بخشهای مختلف بود. در سال ۱۴۰۱ شاهد رشد ۵۸ درصدی از نظر ارزش معاملات بودیم؛ به گونهای که ارزش کل معاملات از هزارهمت عبور کرد.
جهرمی با بیان اینکه حجم معاملات بورس کالا با رشد ۵۵ درصدی در سال ۱۴۰۱ به رکورد ۱۱۷ میلیون تن رسید، اظهار کرد: رونق تالار صادراتی در بورس کالا ازجمله دستاوردهای این بورس بود؛ به طوری که رینگ صادراتی به کمک شرکتهای حاضر و تلاشهای سازمان ایمیدرو توانست شاهد حضور محصولاتی نظیر شمش فولاد، مس، سیمان، آلومینیوم و پیویسی باشد.
وی ادامه داد: توسعه و راهاندازی ابزارهای مبتنی بر طلا و قراردادهای آتی شمش طلا از دیگر دستاوردهای بورس کالا درسال گذشته بود.
این مقام ارشد بورس کالا با اشاره به اینکه پذیرش و عرضه خودرو در بورس کالا از مهمترین و البته جذابترین فعالیتهای بورس کالا در سال ۱۴۰۱بود، تصریح کرد: در بحث خودرو فقط به دنبال فروش فیزیکی نبودیم بلکه تامین مالی خودرو نیز مطرح بود؛ از این رو، یکی از دستاوردها تامین مالی یکی ازخودروسازان از طریق اوراق سلف موازی استاندارد بود و بورس کالا از طریق معاملات شفاف در پی هدایت نقدینگی به این صنعت است.
اوضاع فعلی بازار خودرو گویای همه چیز است
مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: سال گذشته هیچ نهادی، خود را به عنوان متولی بازار پر التهاب خودرو معرفی نمیکرد اما زمانی که بورس کالا به مسئله عرضه خودرو ورود کرد، دستگاههای مختلف پیدا شدند و اعلام کردند متولی این بازار هستند در شرایطی که اوضاع فعلی بازار خودرو خود گویای همه چیز است.
اصلاحاتی در دستورالعمل رینگ صادراتی نیاز داریم
جهرمی تاکید کرد: بورس کالا در مسیری که طی کرده نیازمند مراقبت و اصلاح است و در این راه از همه پیشنهادها و رهنمودها استقبال میکند؛ در همین زمینه اصلاحاتی در دستورالعمل رینگ صادراتی نیاز داریم که برای آن به شورای عالی بورس مراجعه میکنیم.
وی ادامه داد: در حوزه ایجاد زیرساختهای حوزه فناوری اطلاعات سال قبل ثبت سفارش برخط و اخذ کد معاملاتی به صورت آنلاین را داشتیم و امسال نیز بررسی سیستم برخط عرضه و کاهش ضمانتهای بانکی با استفاده از عضویت بانکها در اتاق پایاپای در حوزه تسویه و پایاپای را در دستور کار داریم.
قیمتگذاری دستوری کمکی به اقتصاد نخواهد کرد
مدیرعامل بورس کالای ایران با تاکید بر این نکته که صنعت تایر، صنعت برق و صنعت خودرو به واسطه قیمتگذاری دستوری در حال نابودی و کاهش سرمایهگذاری هستند، گفت: راه اشتباه رفته و تجربه شده قیمتگذاری دستوری کمکی به اقتصاد نخواهد کرد و آب در هاون کوبیدن است.
جهرمی با بیان اینکه ضروری است که برای تحقق شعار سال از قیمتگذاری دستوری فاصله بگیریم، خاطرنشان کرد: قیمتگذاری دستوری، تولید را مختل، عرضه را کم و نیاز به واردات را بیشتر میکند.
وی ادامه داد: اوضاع بازار پت بطری در سال ۹۷ مثال واضحی است که تجربه شده است. سیاستهای سال ۹۷ جلوی چشم ماست که ضرر آن را دیدیم و نباید تکرار شود و همه ما به عنوان فعال اقتصادی، وظیفه جهاد تبیین را داریم.
مدیرعامل بورس کالا گفت: طی سالهای گذشته شرکتها از قیمتگذاری دستوری متضرر شدهاند و همه ما موظفیم که این موارد و اشتباه گذشته را تببین کنیم و نگذاریم اتفاق مشابهی در کشور رخ دهد.