اخبار

صندوق وقف در بازار سرمایه راه‌اندازی می‌شود

دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار از راه‌اندازی صندوق وقف در بازار سرمایه به منظور استفاده از نیات خیرخواهانه خبر داد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری سنا، مجید پیره، دبیر کمیته فقهی سازمان بورس با اشاره به طرح تاسیس و راه‌اندازی صندوق وقف در بازار سرمایه به منظور پوشش نیات خیرخواهانه افراد، گفت: مطابق با این طرح، یک صندوق با هدف خاصی مانند توسعه اماکن مذهبی، ساخت یا توسعه فعالیت‌های بهداشتی و درمانی، مدرسه‌سازی یا امثال آن تاسیس می‌شود.

پیره با بیان اینکه مدیر صندوق، پس از اخذ مجوزهای لازم از نهادهای مرتبط، اقدام به انتشار واحدهای صندوق می‌کند، اظهار کرد: افراد خیر که قصد مشارکت در وقف دارند با در اختیار قرار دادن منابع مالی خود نزد مدیر صندوق، واحدهای صندوق را دریافت می‌کنند.

وی اضافه کرد: مدیر صندوق با استفاده از منابع مالی که در اختیار دارد، دارایی که برای وقف صلاحیت دارد را از طرف دارندگان واحدها خریداری و سپس آن دارایی را در راستای نیات خاصی که در اساسنامه صندوق نیز قید شده است، وقف می‌کند.

دارندگان واحدهای صندوق وقف به صورت مشترک، مالی را وقف می‌کنند

دبیر کمیته فقهی سازمان بورس با اشاره به اینکه دارندگان واحدها به صورت مشترک، مالی را وقف می‌کنند و مدیر صندوق از طرف آن‌ها پس از خرید آن دارایی معین، آن را وقف می‌کند، تصریح کرد: دارایی که مدیر صندوق براساس طرح «تاسیس صندوق وقف» خریداری می‌کند، «سهام» است؛ اما هر سهمی در بازار سرمایه، قابلیت وقف را ندارد. سهامی قابل وقف است که دارایی‌های فیزیکی شرکت نسبت به سایر دارایی‌های آن غلبه داشته باشد.

وی ادامه داد: برای نمونه، شرکتی که بخش عمده‌ای از دارایی آن وجه نقد یا مطالبات است، سهام این شرکت مطابق با مصوبه کمیته فقهی نمی‌تواند توسط مدیر صندوق به منظور وقف خریداری شود. بنابراین، سهام شرکت‌های تولیدی قابل وقف هستند.

تعریف ناظر شرعی در ساختار صندوق وقف علاوه بر ارکان صندوق‌ها

پیره بیان کرد: کمیته فقهی در تصویب «تاسیس صندوق وقف» و انتخاب خرید سهام، مقرر کرد افزون بر حضور ارکان در این صندوق‌ها، یک ناظر شرعی نیز در ساختار صندوق حضور داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در کمیته فقهی سازمان بورس تاکید شد پیش از صدور مجوز برای هر صندوق مذکور، هر درخواست تاسیس به صورت موردی در این کمیته طرح شود و جزییات آن به تایید کمیته برسد.

استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تحقق اهداف خیرخواهانه

دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در جلسه کمیته فقهی سازمان بورس، به موضوع ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تحقق اهداف خیرخواهانه پرداخته و این پرسش بررسی شد که برای آن دسته از افرادی که قصد مشارکت در فعالیت‌های خیرخواهانه دارند، آیا می‌شود از ظرفیت‌های بازار سرمایه استفاده کرد؟

پیره عنوان کرد: به این منظور، گزارشی درخصوص موضوع وقف و اعمال خیرخواهانه‌ای که با استفاده از ظرفیت وقف از صدر اسلام تا کنون در میان مسلمانان رواج داشته است، در کمیته فقهی ارائه شد.

دبیر کمیته فقهی سازمان بورس وقف را به معنای حبس اصل یک دارایی خواند که منافع آن دارایی در راستای نیات واقف صرف می‌شود و تصریح کرد: موضوع استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای وقف، توسعه آن و کمک به افرادی که قصد وقف دارند، از آنجا مطرح شد که با افزایش قیمت‌های املاک طی سال‌های اخیر، بسیاری از خیرخواهانی که قصد بهره بردن از وقف برای امور خیر را دارند، بتوانند با استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه از سرمایه‌های خرد خود به این امر بپردازند.

منبع
سنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا