جان کربی: بایدن سپاه را از فهرست تروریسم خارج نمیکند
کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در مورد خروج سپاه از لیست سازمان های تروریستی توضیح داد که آمریکا حاضر نیست به عنوان بخشی از مذاکرات برجام، سپاه را از فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی خارجی خارج کند.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در راستای سیاست هراس از نفوذ منطقهای تهران مدعی شد که دولت ایران حامی تروریسم است و از شبکههای تروریستی در منطقه حمایت میکند.
کربی گفت: رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است حاضر نیست به عنوان بخشی از مذاکرات برجام، سپاه را از فهرست موسوم به سازمان های تروریستی خارجی خارج کند.
آمریکا، فرانسه و انگلیس همزمان با برگزاری دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای ( ان پی تی) سازمان ملل ادعاهای خود درباره برنامه هستهای صلح آمیز ایران و مذاکرات رفع تحریمها را تکرار کردند.
بر اساس بیانیهای که وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی با عنوان بیانیه مشترک خود، فرانسه و انگلیس منتشر کرد، ادعا شده است: ما بار دیگر تاکید میکنیم که ایران هرگز نباید سلاح هستهای تولید کند. ما متأسفیم که به رغم تلاشهای دیپلماتیک شدید، ایران هنوز از فرصت موجود برای احیای اجرای کامل برجام استفاده نکرده است.
هشت دور مذاکرات فشرده میان نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ در وین، اسفند ماه ۱۴۰۰ به مرحلهای رسید که اکنون موفقیت و یا شکست گفتوگوها صرفا به تصمیمات سیاسی آمریکا به عنوان مقصر وضع موجود بستگی دارد و اگر واشنگتن تصمیمات لازمی را که به آن آگاه است اتخاذ کند میتوان چند موضوع باقیمانده را حل کرد و به توافق نهایی رسید.
اما آمریکا بدون اشاره به زیادهخواهیهای خود مدعی است که اگر ایران خواهان لغو تحریمها فراتر از توافق هستهای ۲۰۱۵ است، باید به نگرانیهای آمریکا فراتر از برجام رسیدگی کند.
آکسیوس: آمریکا از حذف نام سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی امتناع میکند
تارنمای آمریکایی- اسرائیلی آکسیوس اردیبهشت ماه امسال در گزارشی اعلام کرد که آمریکا همچنان از حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست موسوم به سازمانهای تروریستی خارجی امتناع میکند و میخواهد برای این کار، ایران در مورد موضوعات خارج از برنامه هستهای خود، از جمله فعالیتهای منطقهای گفتوگو کند.
آکسیوس به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی ادعا کرد: دولت بایدن امیدوار است ایرانیها از خواسته خود در مورد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صرفنظر و پیشنویس توافقی را که در وین به دست آمد، امضا کنند.
مقامات و رسانههای آمریکایی و غربی در ادامه بازی مقصرنمایی اصرار دارند که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشان دهند. این درحالیست که خواستههای جمهوری اسلامی ایران با رویکردی واقعگرایانه منطبق با ملزومات توافق سال ۹۴ و در تناسب با تجریبات بدست آمده از عملکرد طرفهای غربی تنظیم شده است.
دولت جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکتکننده در گفتوگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.