اخبار

سازمان ملل درباره عرضه پهپادهای ایرانی به روسیه تحقیق می‌کند؟

معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل درباره تحقیق در مورد عرضه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، اعلام کرد که فعلا چیزی برای ارائه وجود ندارد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایسنا، فرحان حق (Farhan Haq)، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره ادعای اخیر برخی کشورها از جمله آمریکا و برخی شرکای اروپایی آن علیه ایران درباره عرضه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین و در خواست از دبیرکل سازمان ملل برای تحقیق در این مورد، گفت: خود دبیرخانه افرادی را دارد که تخصص‌های لازم را دارند. در این موقعیت، چیزی برای ارائه کردن درباره بررسی این موضوع ندارم.

حق اظهار کرد: ما به تحلیل و بررسی اطلاعاتی که درباره اتهام مغایرت انتقال این پهپادها با پاراگراف ۴ قطعنامه ۲۲۳۱ وجود دارد، ادامه می‌دهیم و در زمان مناسب به شورای امنیت گزارش خواهیم داد.

اظهارات فرحان در پی این مطرح می‌شود که اخیرا، آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، اوکراین و آلبانی در بیانیه‌ای مشترک به سازمان ملل مدعی نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل توسط ایران شدند.

لیندا توماس گرینفیلد (Linda Thomas-Greenfield)، نماینده آمریکا در سازمان ملل در بیانیه‌ مشترکی از سوی آمریکا، تروئیکای اروپایی، آلبانی و اوکراین نسبت به همکاری‌های نظامی ایران و روسیه ابراز نگرانی کرد.

من به شدت نگران همکاری نظامی فزاینده بین روسیه و ایران هستم که همچنان روسیه را قادر می‌‌سازد به جنگ بی‌رحمانه‌‌اش علیه اوکراین ادامه دهد. صبح امروز، ایالات متحده اطلاعات بیشتری را منتشر کرد که نشان می‌دهد چگونه ایران صدها پهپاد تهاجمی یک طرفه (انتحاری) و همچنین تجهیزات مربوط به تولید پهپاد را در اختیار روسیه قرار داده است.

روسیه در هفته‌های اخیر از این پهپادها برای حمله به کیف، تخریب زیر ساخت‌های اوکراین، کشتن و ترساندن غیرنظامیان اوکراینی استفاده کرده است. 

اقدامات روسیه و ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر ممنوعیت انتقال این‌گونه تسلیحات از ایران به همه کشورها، از جمله اعضای دائم شورای امنیت، متناقض است.  

اوکراین، ایالات متحده و سایر کشورها این تخلفات را بر حسب وظیفه به سازمان ملل گزارش داده‌اند و اطلاعات و گزارش‌های تحلیلی بیشتری را در اختیار سازمان ملل گذاشته‌اند. ضروری است که دبیرکل سازمان ملل به فراخوان‌‌های جامعه بین‌‌المللی جهت بررسی این تخلفات پاسخ دهد. انجام این امر می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد. 

در راستای تعهد ما جهت اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت و هدف ما جهت محافظت از غیرنظامیان در برابر آسیب‌های بیشتر، ایالات متحده به رایزنی نزدیک با اوکراین و اعضای شورای امنیت که در نگرانی ما سهیم هستند، ادامه خواهد داد.

ایالات متحده همچنین به همکاری با متحدان و شرکای خود برای افشا و اختلال در این فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ادامه خواهد داد. 

بیانیه لیندا توماس گرینفیلد در مورد همکاری نظامی فزاینده بین ایران و روسیه (منتشر شده در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۴۰۲)

توماس با تکرار ادعای ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه مدعی شد که ایران در ساخت کارخانه پهپاد به مسکو کمک می‌کند.

در این بیانیه آمده که اقدامات ایران و روسیه نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل محسوب می‌شود.

گرینفیلد در انتهای این بیانیه خواسته تا سازمان ملل به شواهد ارائه شده توسط کشورهای غربی توجه کند و تحقیقاتی در این زمینه انجام بدهد.

ادعای کمک پهپادی ایران به روسیه در جنگ اوکراین درحالی تکرار می‌شود که این ادعا بارها از سوی مقامات ایران و روسیه رد شده است. روسیه تاکید کرده است که برخلاف اوکراین که از تسلیحات متحدان خود در این جنگ استفاده می‌کند، مسکو متکی به صنایع نظامی و دفاعی ساخت داخل است.

مقامات ایران که خواستار ارائه مستندات برای اثبات این ادعا در چارچوب بررسی‌های تیم‌های فنی و کارشناسی شده بودند، تاکید کرده‌اند که از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کنند.

منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا