بورس هفته آینده به چه سمتی پیش میرود؟
معاملات هفته گذشته با افت نسبی شاخص کل نسبت به اولین روز هفته پایان یافت. بدین ترتیب دماسنج بازار در عدد ۱.۹۷۵.۴۳۹ آرام گرفت که علاوه بر از دست دادن کانال ۲ میلیون واحدی، بیانگر افت ۹۳۰۰۰ واحدی و معادل تقریبی ۴.۵ درصدی شاخص کل طی هفته گذشته است. حال باید دید با توجه به تحولات اخیر، واکنش بورس در هفته آینده چه خواهد بود.
نرخ دلار طی هفته گذشته تقریبا ثابت بود. البته به دنبال انتشار اخباری غیر رسمی مبنی بر لغو تحریمهای غیر هدفمند ایران از سوی آمریکا با میانجیگری کشور آلمان، دلار تا کانال ۲۰ هزار تومان نیز پایین آمد اما بلافاصله با تکذیب به موقع وزارت خارجه ایران، دوباره به کانال ۲۲ هزار تومان برگشت.
اما ساعاتی پیش، اطلاعیه آغاز طرح پیش فروش نفت به مردم از یکشنبه آینده بر روی سایت سازمان بورس قرار گرفت. قیمت هر بشکه ۹۴۴ هزار و ۶۲۲ تومان تعیین شده است. ظاهرا گشایش اقتصادی وعده داده شده نیز همین فروش نفت به مردم بوده است.
مطلب دیگر اینکه صبح جمعه (۲۴ مرداد)، خبر توقیف چهار نفتکش ایرانی حامل بنزین برای ونزوئلا توسط آمریکا، در فضای مجازی منتشر شد. البته این خبر بلافاصله از سوی سفیر ایران در کاراکاس تکذیب شد. جزئیات بیشتری در این رابطه تاکنون منتشر نشده است.
همچنین قرار است نتیجه رایگیری در شورای امنیت سازمان ملل، در مورد قطعنامه آمریکا علیه تحریمهای هستهای ایران تا عصر جمعه اعلام گردد. اگرچه با مخالفت صریح چین و روسیه، این قطعنامه تصویب نخواهد شد اما کارشناسان از آن به عنوان زمینهسازی آمریکا برای فعالسازی مکانیزم ماشه یاد میکنند.
تا لحظه نگارش این گزارش، بازارهای کالایی با نوسانات بسیار اندکی همراه بودهاند. بر خلاف کامودیتی ها، اونس جهانی با صعود ۳۰ دلاری خود در دو روز انتهای هفته، به سطح ۱۹۵۰ دلار بازگشته است.
با توجه به منتفی شدن عرضه بلوکی پالایشگاهها و اعلام عرضه دارا دوم در هفته اول شهریور، انتظار میرود بورس از هفته آینده روند صعودی خود را به تدریج از سر بگیرد. البته نباید از رویدادهای مربوط به شورای امنیت سازمان ملل و نتیجه رایگیری در مورد قطعنامه آمریکا و نیز عکسالعمل طرفین به نتیجه رایگیری قطعنامه مذکور، غافل ماند.