شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تا پایان شهریور عرضه اولیه میشود
۵ درصد از سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تا نیمه اول ۱۴۰۲ وارد بازار دوم فرابورس میشود که بزرگ ترین عرضه اولیه در فرابورس خواهد بود.
به گزارش توان تحلیل، به نقل از ایبنا، جلسه معرفی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی باحضور مدیرعامل برگزار شد تا این شرکت با برآورد ارزش ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی طی نیمه نخست سال جاری، آماده عرضه اولیه ۵ درصدی سهام شود که بزرگ ترین عرضه اولیه فرابورس خواهد بود.
علی عبدناصری، مدیرعامل توسعه نیشکر و صنایع جانبی از برنامه واگذاری سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در فرابورس تا پایان نیمه نخست ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: ۴۰ درصد سهام شرکت به سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات، ۴۰ درصد به سرمایهگذاری توسعه ملی و ۲۰ درصد دیگر سهام به جهاد کشاورزی تعلق دارد. واگذاری سهام این شرکت بزرگترین عرضه اولیه در فرابورس خواهد بود.
عبدناصری با بیان اینکه ۸۰ درصد الکل طبی بازار و ۱۰۰ درصد شکر دارویی در این مجموعه تولید میشود، اظهار کرد: ظرفیت تولید این هلدینگ ۱.۵ میلیون تن است که با توجه به مصرف ۲.۲ میلیون تنی، مجموعه ۴۵ درصد نیاز را تامین میکند.
وی اضافه کرد: سال ۹۸ با توجه خسارت و زیان ناشی از وقوع سیل این مجموعه دچار زیان ۶۰۰ میلیارد تومانی شد که با تلفیق تولید و تجارت، سود در ۳۰ آذر سال ۹۹ به هزار میلیارد تومان و سال ۱۴۰۰ تا ۳.۹ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ هم علیرغم خشکسالی شدید سود شرکت به ۳.۷ هزار میلیارد تومان رسید، بیان کرد: این شرکت ۴چهار سال است از زیاندهی خارج شده و پیشبینی میشود در سال جاری به ۵ هزار میلیارد تومان سوددهی برسد.
شرکت کشت و صنعت امام خمینی نیز عرضه اولیه میشود
وی ادامه داد: پس از شرکت توسعه نیشکر، شرکت کشت و صنعت امام خمینی که مالکیت ۱۰۰ درصدی آن به توسعه نیشکر تعلق دارد، عرضه اولیه خواهد شد. از ابتدا این شرکت سودده بود و تولید شکر خام آن ۱۱۰ هزار تن و بیشتر از ظرفیت اسمی است.
عبدناصری با بیان اینکه تا مرداد ماه ارزیابی مجدد شرکت انجام خواهد شد، گفت: سازمان خصوصیسازی ۳۰ خرداد سال گذشته آخرین ارزش شرکت توسعه نیشکر را ۱۲۰ هزار میلیارد تومان را اعلام کرده، اما باید دوباره ارزیابی انجام شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد نیشکر، سبز و ۶۰ درصد سیاه برداشت میشود، اظهار کرد: برداشت سیاه طبق اصول محیط زیست نیست. برداشت ۱۰۰ درصد سبز نیازمند سرمایهگذاری سنگین است که فعلا امکانپذیر نیست.
به گفته وی، قیمت هر دستگاه برداشت نیشکر ۳۵۰ هزار دلار است که هر واحد ۲۴ دستگاه لازم دارد که با شرکت هپکو برای تامین آن مذاکره شده است. مالک هفت تپه، سازمان ایدور بوده، اما به صورت قانونی نمیتواند به این شرکت واگذار شود.
وی ادامه داد: ظرفیت تولید خوراک دام با ۱۰۰ هزار تن، تنها ۴۰ هزار تن است که بازار فروش مناسبی نداشته و اجازه صادرات هم وجود ندارد. امکان توسعه تولید کاغذ بوده و اکنون ۱۰۰ هزار متر مکعب در سال امدیاف تولید میشود.
پرداخت مالیات به روز است
عبدناصری با اشاره به اینکه پرداخت مالیات به روز است و هیچ مشکلی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: سالانه ۵۰ میلیون دلار ارز از صادرات الکل و ام دی اف کسب میشود که باید در بازار مبادلات ارزی عرضه شود.
وی ادامه داد: به طور ناخالص ۱۰۴ هزار هکتار زمین داشته که ۸۰ هزار هکتار به نام مجموعه است و هزینه ۲۴ هزار هکتار پرداخت شده تا اسناد رسمی آن صادر شود. ۱.۸۴ میلیارد متر مکعب حق آبه سالانه است.
میزان تولیدات شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی سالانه ۳۳ میلیون لیتر الکل، ۱۰ هزار تن خمیر مایه، ۶۰۰ تن شکر طعم دار، ۷ هزار تن شکر قهوهای، ۱۵ هزار تن شکر دارویی، ۱۰۰ هزار تن خوراک دام، ۱۱۰ هزار متر مکعب تخته صنعتی و ۲۴۰ هزار تن کاغذ تولید میکند. همچنین شرکتی دانشبنیان تأسیس کرده که کاغذ را از اسانس اوکالیپتوس تولید میکند.
۴۰ درصد سهام شرکت به سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات، ۴۰ درصد به سرمایهگذاری توسعه ملی و ۲۰ درصد دیگر سهام به جهاد کشاورزی تعلق دارد. شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای کشت نیشکر، سهم ۴۵ درصدی در تولید شکر دارد.
ضایعات این شرکت به صورت رایگان به عشایر به منظور خوراک دام ارایه میشود. همچنین به عنوان پیمانکار اجرایی شرکت نیشکر هفت تپه به شمار میرود. ۱۰۰ درصد شکر دارویی و ۸۰ درصد الکل در این مجموعه تولید میشود.
شرکت به کشت گندم و کلزا، آفتابگردان، دام سنگین و سوار و ماهی نیز روی آورده است. پرورش گاومیش، زعفران و قارچ نیز از دیگر محصولات تولیدی این مجموعه است. یک شرکت حمل و نقل ریلی به نام ایمن ترابر نیشکر نیز به مجموعه اضافه شده که بحث حمل و نقل محصولات را انجام میدهد.
مدیریت نیشکر هفته تپه از سال ۱۴۰۰ به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی واگذار شد
شرکت نیشکر هفت تپه که از سال ۱۳۴۰ فعالیت را آغاز کرده بود و طی سالهای اخیر با بحران مواجه شده بود، مدیریت آن در سال ۱۴۰۰ به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی سپرده شد. هفتتپه بیش از ۳۰ هزار هکتار زمین و ۶ هزار نیرو دارد که اکنون تحت مدیریت شرکت توسعه نیشکر قرار دارند.