بورس در هفته ای که گذشت
شروع معاملات هفته اخیر بازار سرمایه – بر خلاف چند ماه اخیر – با کاهش قیمت سهام شاخصساز و افزایش قیمت گروههای کوچک و متوسط آغاز شد. نتیجه این تقابل، به افت ۱.۷۷ درصدی شاخص کل و رشد ۱.۳۸ درصد شاخص کل هموزن منتهی شد. با این حال، حجم نقدینگیای که از سمت حقیقیها به بورس تزریق می شود، از قفل شدن بازار در صف فروشها جلوگیری کرد.
به گزارش اخبار بورس، این اما پایان ماجرا نبود. در معاملات روز یکشنبه به ناگهان ورق برگشت؛ به طوری که همه نمادهایی که در روز شنبه به صف فروش رسیده بودند، معاملات روز یکشنبه را با صف خرید سنگین شروع کردند.
در این شرایط همه کارشناسان معتقد بودند، بازار به شدت هیجانی شده است. در واقع بر پایه هیچ تحلیل و منطقی این امکان وجود نداشت که صف فروش دو میلیاردی در روز شنبه و صف خرید چهار میلیاردی « خساپا » در روز یکشنبه را پیشبینی کرد!
در گزارش پیشبینی هفته قبل اشاره شد که با رسیدن دلار به قیمت ۲۵۰۰۰ تومان، احتمالا شاهد افزایش عرضه در بورس خواهیم بود. خوشبختانه این سناریو به وقوع پیوست و در روز سه شنبه با عبور قیمت دلار از ۲۵۰۰۰ تومان، عرضهها به سرعت شدت گرفت و کاهش ۴۰۰۰ تومانی قیمت دلار تنها در دو روز رقم خورد. این کاهش نرخ ارز موجب منفی شدن شاخص کل در دو روز پایانی هفته گردید.
احتمال ادامهدار بودن کاهش قیمت ارز باعث شد که عدهای ترجیح دهند تا تثبیت قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، اندکی عقب نشینی کنند. اما این تنها دلیل افت شاخص نبود. نزدیک شدن به قله ۲ میلیون واحد، ادامه فروش حقوقیها در برخی نمادها، برگزاری مجامع سالیانه و تصمیمات شرکتها درباره تقسیم سود یا افزایش سرمایه، توقف برخی نمادهای لیدر بازار و همچنین عرضه اولیه شرکت تولید نیروی برق آبادان از دیگر عواملی بودند که شاخص کل را در معاملات دو روز پایانی به عقب بردند.