اخبار

کنعانی: مذاکرات بین باقری و طرف های اروپایی جدی و صریح بود | از ظرفیت طرف‌های دیگر برای تامین منافع ملی استفاده کردیم

گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها را تایید نمی‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری هفتگی با بیان اینکه گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها را تایید نمی‌کنیم، اعلام کرد مذاکرات جدی و صریحی بین باقری و طرف های اروپایی برگزار شده است.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری هفتگی خود در خصوص گسترش روابط ایران با کشورهای منطقه و برخی گمانه‌زنی‌ها درباره توافق ایران با آمریکا، گفت: موضع ایران درباره آمریکا کاملا مشخص است و ما در آستانه هفته بازخوانی حقوق بشر آمریکایی هستیم و برخی جنایات آمریکا در قبال ایران را برشمردم که تنها سرفصل‌های معدودی از هزاران اقدام ظالمانه دولت آمریکا در قبال مردم و دولت ایران بوده است.

کنعانی اظهار کرد: رویکرد ایران به آمریکا برآمده از این رفتارهای خصمانه آن‌هاست و تا زمانی که رفتارهای آمریکا به طور بنیادین تغییر نکند طبیعی است که نگاه ایران هم با آمریکا تغییر نمی‌کند.

نگاه دولت سیزدهم ایجاد روابط متوازن با کشورهای مختلف است

وی ادامه داد: ایران روابط خارجی خود و تامین منافع ملی خود را به کشور یا پرونده خاصی گره نزده است و نگاه دولت سیزدهم ایجاد روابط متوازن با کشورهای مختلف مبتنی بر احترام متقابل است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه تغییر بنیادین رفتار آمریکا در قبال ایران مقدمه هر نوع تغییری است، گفت: نگاه مقام معظم رهبری در خصوص آمریکا اساسا مورد توجه ملت و دولت ایران است.

حمایت از حقوق ایرانیان در تمام جهان از وظایف وزارت امور خارجه است

کنعانی بیان کرد: حمایت از حقوق ایرانیان در تمام جهان از وظایف وزارت امور خارجه است و دستگاه دیپلماسی در خصوص آزادی زندانیان تلاش لازم را انجام داده و نتایج خوبی نیز گرفته است که موارد بسیاری در این خصوص وجود دارد و افراد زیادی به کشور بازگردانده شده‌اند.

این مقام مسئول عنوان کرد: در ارتباط با زندانیانی که رژیم آمریکا به بهانه‌های واهی مانند ایفای نقش در دور زدن تحریم‌ها زندانی کرده باید به این مسئله توجه داشت که اصل تحریم‌های آمریکا غیرقانونی است و بازداشت و زندانی کردن افراد به بهانه دور زدن تحریم، یک اقدام غیرقانونی مضاعف است و دولت ایران در این ارتباط تلاش‌های لازم را از چند سال قبل در دستور کار قرار داده است.

سخنگوی ارشد دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: در گذشته و در مراحل مختلف تفاهماتی از طریق واسطه‌ها بین ایران و آمریکا انجام شد اما در زمان اجرا طرف آمریکایی آماده تصمیم‌گیری و اجرای تفاهمات حاصله نبود؛ با این حال پیگیری این مسئله همچنان در جریان است و با ایفای نقش طرف‌های دارای حسن نیت برای بازگشت این افراد به آغوش خانواده‌هایشان در تلاش هستیم و باید ببینیم آمریکا آمادگی چنین تصمیمی را دارد یا خیر.

آخرین خبرها در خصوص مذاکرات آستانه

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص مذاکرات آستانه در قزاقستان نیز گفت: قزاقستان نقش مثبت و سازنده‌ای در میزبانی از روند گفت‌وگوهای آستانه در خصوص موضوع سوریه داشته و اخیرا هم میزبان دور جدید آن بوده است.

وی افزود: این در اختیار دولت آن کشور است که اعلام آمادگی برای میزبانی داشته باشد یا خیر و این در روند گفت‌وگوهای آستانه خللی ایجاد نمی‌کند و موکول به میزبانی کشور خاصی نیست و هنوز امکان میزبانی قزاقستان هم وجود دارد.

گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها را تایید نمی‌کنیم

کنعانی بیان کرد: گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها را تایید نمی‌کنیم؛ چرا که متاثر از برخی اهداف سیاسی اعضا یا دیگرانی که عضو این روند نیستند مطرح می‌شود.

این مقام مسئول اظهار کرد: در ارتباط با روند مذاکرات رفع تحریم‌ها همانطور که قبلا مطرح شده، ایران پایبند میز مذاکره بوده و هست و ادامه و به نتیجه رسیدن آن بستگی به طرف مقابل و مشخصا دولت آمریکا دارد.

مذاکرات صریح و جدی باقری و طرف های اروپایی

کنعانی در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات هفته قبل علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه با انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین مذاکرات قبلی با سه طرف اروپایی حاضر در برجام، گفت: ما مذاکرات و رویکردهای دیپلماتیک را در شیوه‌های مختلف ادامه می‌دهیم و با توجه به تمایل کشورهای اروپایی برای انجام گفت‌وگو با ایران این مهم انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اینکه ما موضوعات مورد علاقه برای گفت‌وگو داریم که یکی از آن‌ها مسئله رفع تحریم‌هاست و در این خصوص مذاکراتی با سه کشور اروپایی در ابوظبی و همچنین نشستی با مورا در دوحه انجام گرفت، بیان کرد: مذاکرات جدی و صریحی بین باقری و طرف های اروپایی برگزار شده است؛ باید ببینیم طرف مقابل آمادگی اصلاح رفتار خود را دارد یا خیر.

از ظرفیت طرف‌های دیگر برای تامین منافع ملی استفاده کردیم

وی تصریح کرد: مواضع ایران صراحتا به طرف های اروپایی بیان شده و مواضع آن‌ها هم شنیده شده است و ما اعلام کردیم که برای دستیابی به نتایج مثبت و رفع تحریم‌ها به مذاکرات می‌رویم و مذاکره برای مذاکره‌ را نمی‌خواهیم. در این میان ما از ظرفیت طرف‌های دیگر همچون عمان برای تامین منافع ملی خود استفاده کرده‌ایم.

استمرار روند دیپلماتیک برای بازگرداندن روابط ایران و آذربایجان

کنعانی در خصوص روابط ایران و جمهوری آذربایجان نیز گفت: یک روند دیپلماتیک برای بازگرداندن روابط ایران و آذربایجان به مسیر طبیعی وجود داشته که این مسئله استمرار دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص گفت‌وگوی تلفنی روز گذشته وزرای امور خارجه دو کشور نیز اظهار کرد: در این گفت‌وگو پیشرفت‌های انجام شده در خصوص توافقات پیشین بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت و بر استمرار آن تاکید شد؛ همچنین ارتباطات کنسولی ایران و آذربایجان در گفت‌وگوی دیروز وزرای خارجه دو کشور مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

روند مذاکرات ایران و آذربایجان مثبت است

وی تاکید کرد: گام‌های خوبی در نتیجه مذاکرات قبلی شاهد بودیم و هیئت‌های تخصصی تبادل شدند و ما نسبت به روند مذاکرات ایران و آذربایجان خوشبین هستیم و این روند مثبت است.

راهکار ایران برای پایان جنگ اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری هفتگی خود در خصوص موضع ایران در قبال جنگ اوکراین نیز گفت: بارها گفته‌ایم که راهکار خروج از بحران اوکراین سیاسی است و طرفین را به این موضوع دعوت کردیم و گفتیم که تمام کسانی که تاثیرگذارند باید زمینه خروج از بحران اوکراین را با توجه به راهکار سیاسی فراهم آورند.

کنعانی با بیان اینکه آنچه مرتبط با ایران است تشویق طرفین و بازیگران موثر منطقه‌ای و بین‌المللی برای یافتن راهکار سیاسی برای خروج از بحران اوکراین است، خاطرنشان کرد: ایران مخالف دخالت در امور داخلی کشورها است و در ارتباط با موضوعات اخیر روسیه هم ما بر این مسئله تاکید می‌کنیم.

افغانستان به صورت عملی در خصوص حقابه هیرمند اقدام کند

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص روابط میان ایران و افغانستان و موضوع آب هیرمند اظهار کرد: مذاکرات ما با مقامات سرپرستی افعانستان درباره این موضوع ادامه دارد و گفت‌وگوهای تخصصی را با طرف مقابل انجام دادیم؛ مقامات این کشور هم بر حقابه ایران تأکید دارند و آن را به رسمیت می‌شناسند و دلایلی از جمله کم آبی و خشکسالی را مطرح می‌کنند.

وی ادامه داد: ایران هم اعلام کرده که چنین استدلال‌هایی باید مورد توجه و بررسی دقیق از سوی ایران قرار بگیرد؛ بنابراین این موضوع را گام به گام در دست پیگیری داریم.

کنعانی بیان کرد: دولت افغانستان باید علاوه بر اعلام پایبندی خود به عهدنامه مشترک دو طرف، به صورت عملی هم اقدامات مناسب در جهت احقاق حق مردم ایران در خصوص حقابه هیرمند انجام دهد.

استقبال از ایده ایران برای همکاری در منطقه خلیج فارس

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه به چهار کشور حاشیه خلیج فارس و فضای مثبتی که در منطقه شاهد هستیم، گفت: وزیر امور خارجه از ابتکار عمل و ایده دبیرکل سازمان ملل در خصوص منطقه خلیج فارس استقبال کرد و ایده تشکیل مجمع گفت‌گو و همکاری از سوی ایران مطرح شد و کشورهای مختلف هم استقبال کردند و جزئیات این ایده در اختیار کشورهای منطقه قرار خواهد گرفت.

وی با تاکید بر اینکه ایران در خصوص حفظ امنیت منطقه تاکید داشته و دارد و آن را مقدمه گسترش تعاملات تجاری میان کشورهای مختلف می‌داند، بیان کرد: هدف مجمع گفت‌وگو و همکاری ایجاد صلح و امنیت پایدار در منطقه است که لازمه رفاه و توسعه کشورهای منطقه است.

کنعانی عنوان کرد: حوزه خلیج فارس را در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران منطقه‌ حائز اهمیت راهبردی می‌دانیم و ما شاهد استقبال کشورهای مقصد سفر وزیر خارجه از ابتکار ایران بوده‌ایم.

وی گفت: امنیت در این منطقه یک معقوله به هم پیوسته و چند وجهی مبتنی بر رویکردهای سازنده توام با تفاهم است و رویکرد اساسی ایران در چارچوب این ابتکار اعلام شده این هست که امنیت برای کشورهای منطقه با همکاری جمعی به دست می‌آید و حضور بیگانگان در منطقه کمک‌کننده نخواهد بود.

تحریم‌های اروپا علیه ایران، حرکت در مسیر باطل است

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تحریم‌های جدید اروپا علیه ایران اظهار کرد: این موضوع حرکت در مسیر باطل است، درخواست برای گفت‌وگو از یک سوی و دیگر سوی دیگر تحریم‌های جدید علیه ایران اقدامی نامتناسب است.

وی ادامه داد: اروپا از گذاشتن جای پای خود در مسیری که آمریکا طی کرده خودداری کند و روند اعمال تحریم‌ها را علیه دولت و ملت ایران تغییر دهد.

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا