اخبار

نماد معاملاتی لیر ریال به زودی راه اندازی می‌شود

مدیرعامل بازار متشکل ارزی با اشاره به راه اندازی نماد معاملاتی لیر ترکیه و ریال ایران تا هفته‌های آینده، اعلام کرد که هر چه سهم بازار متشکل ارزی با ارزهای دیگر بیشتر شود، سهم دلار کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری فارس، امیر هامونی، مدیرعامل بازار متشکل ارزی در حاشیه گشایش نماد جفت‌ارز ریال – روبل در بانک مرکزی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد معاملات ارزی در بازار متشکل انجام می‌شود، گفت: تا هفته‌های آینده نماد معاملاتی لیر ترکیه و ریال ایران نیز در بازار متشکل راه اندازی می‌شود.

وی با بیان اینکه به فراخور موضوع حتما ارز‌های ملی کشور‌ها و پیمان‌های پولی دوجانبه و چند جانبه پیگیری می‌شود، خاطرنشان کرد: با همین مکانیزم می‌توان نماد‌های معاملاتی ارز‌هایی که هم اکنون مورد تقاضا در بازار است مثل لیر ترکیه، دینار عراق، دلار کانادا، دلار استرالیا و کرون سوئد در بازار گشایش پیدا کند و شاهد معامله‌اش باشیم.

هامونی در پاسخ به این پرسش که با راه‌اندازی بازار متشکل ارزی چقدر میزان معاملات دلار کاهش پیدا کرده است؟ اظهار کرد: این شروع یک فرآیند است و یک اقدام مقطعی نیست. به موازات اینکه این فرآیند بیشتر شود، تقاضا برای دلار هم کاهش پیدا می‌کند. به هر حال هنوز تسویه معاملات در مجامع بین‌المللی با دلار انجام می‌شود، اما هر چه بازار متشکل ارزی با ارزهای دیگر اشباع شود، سهم دلار کاهش پیدا می‌کند.

عرضه و تقاضای بازار متشکل تعیین‌کننده است

وی با بیان اینکه عرضه و تقاضای بازار متشکل تعیین‌کننده است، خاطرنشان کرد: به هر حال عرضه روبل روسیه در بازار متشکل ناشی از ارز صادرکنندگان کالا به روسیه است و متقاضیان روبل هم کسانی هستند که در بخش خدمات به ویژه در بخش ارز دانشجویی و ایرانیان مقیم روسیه تقاضا دارند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کشورهای همسایه که با روبل روسیه معاملات خود را انجام می‌دهند، می‌توانند از بازار متشکل ارزی تهیه کنند، گفت: هزینه‌های گمرکی و بیمه‌ای با کشورهای روسیه و آسیای میانه می‌تواند از طریق بازار متشکل ارزی تأمین شود.

هامونی تاکید کرد: با ایجاد نماد روبل/ریال در بازار متشکل ارزی، این امکان فراهم می‌­شود که بتوان از منابع روبلی موجود در کشور روسیه که از محل صادرات حاصل شده است، اقدام به تأمین ارز موردنیاز برای مصارف خدماتی از روسیه کرد.

مدیرعامل بازار متشکل ارزی با اشاره به ضرورت تامین روبل مورد نیاز برای داشتن معاملات روان و پایدار، تصریح کرد: مبادلات بازرگانی دو کشور رو به افزایش بوده و روسیه شریک تجاری قابل اعتمادی برای توسعه همکاری های تجاری است؛ به ‌طوری که رشد صادرات کالاهای ایرانی به این کشور، نشان‌دهنده ارتقای جایگاه مبادلات ارزی روبل در سبد ارزی کشور دارد.

آمادگی کارگزاران بازار متشکل ارز برای انجام مبادلات روبل و ریال

این مقام مسئول با اشاره به آمادگی کارگزاران بازار متشکل ارز برای انجام مبادلات روبل و ریال، خاطرنشان کرد: همه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی در چارچوب مصارف ارز خدماتی که متقاضی خرید روبل هستند می‌­تواند از طریق کارگزاران بازار متشکل ارزی اقدام به خرید فروش روبل کنند.

وی در خصوص روند معاملات روبل از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی روسیه نیز گفت: به‌ صورت متقابل خدمات مشابه از سوی کارگزاران ارزی ارائه شده و آن‌ها نیز می­توانند، در صورت تمایل یا در سفر یا سرمایه‌گذاری در ایران، از خدمات روی معاملات نماد روبل استفاده کنند.

هامونی چشم‌­انداز معاملات روی نماد روبل را با توجه به توسعه همکاری­های اقتصادی و مبادلات تجاری میان دو کشور مطلوب ارزیابی کرد.

اطلاع‌رسانی روزانه نرخ ارز در صرافی‌های مجازی

وی درباره زمان اعلام روزانه نرخ ارز صرافی‌های مجاز در سایت بازار متشکل ارزی، گفت: زیرساخت فناوری آن آماده شده است، ولی مناسباتی دارد که باید بین بازار متشکل و صرافی‌ها برقرار شود تا بتوانیم نرخ‌های لحظه ایی را در یک تابلوی کاملا متحدالشکل داشته باشیم. به زودی از طریق اطلاعیه‌هایی که صادر می‌شود نرخ در صرافی‌های مجاز در سایت بازار متشکل به صورت روزانه اعلام خواهد شد.

منبع
فارس

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا